嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡出牙仔,一日痾幾次便便,搞到個Pat Pat同雞雞紅晒,你地有無這個問題?要查D乜野先可以好番,大家比D意見我呀

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去百住, 萬寧, 屈臣氏買一只叫

美國尿疹靈, 今人見百佳係買 $3X, 我介紹過比好多人, 個個都話 work

公爵府

畀面勳章

我個女用chicco,好快好返

男爵府

原帖由 szeszes 於 10-5-1 01:05 發表

美國尿疹靈, 今人見百佳係買 $3X, 我介紹過比好多人, 個個都話 work 我買左lu但佢好杰wor 揸少少都白晒個肛門仔,係咪揸一浸溥溥,睇唔到皮膚色就ok

...

子爵府

唔係賣廣告,我BB近日因轉stage 2奶粉引致肚疴,因而搞到pat pat好紅,朋友介紹呢支葯膏,好work!

剛過去的weekend,我地頻頻同BB換尿布/尿片,先用暖水清潔,再輕輕印乾,再塗上厚厚的cream作barrier,兩日之內,紅pat pat全然消褪!

大宅

最好帶佢睇醫生, 我上次個仔又係咁, 醫生比咗支藥膏我, 揸了2次好番晒, 而家有時啊b都會紅, 我一揸, 佢就無事, 以前都會比d花士玲, 尿片膏之類, 但好難好......最好都係睇醫生, 唔好亂揸野

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係.. 薄薄地就可以

我仔仔, 同事女女, 幾個 bb 出牙都係紅到損, 搽左1天就好返好多, 不夠3天就好返晒

但你要注意, 吽牙便係帶酸, 所以, 真係一痾要即換, 果時我仲會抱 bb 去廁所用溫水沖淨

複式洋房

原帖由 szeszes 於 10-5-4 01:18 發表
係.. 薄薄地就可以

我仔仔, 同事女女, 幾個 bb 出牙都係紅到損, 搽左1天就好返好多, 不夠3天就好返晒

但你要注意, 吽牙便係帶酸, 所以, 真係一痾要即換, 果時我仲會抱 bb 去廁所用溫水沖淨 ...

我女儿都是用这个牌子,从来没有红屁股。
但我有朋友说,上午用后,下午就好。
你是我微笑的答案.

男爵府

好媽媽勳章

美國尿疹靈, 今人見百佳係買 $3X, 我介紹過比好多人, 個個都話 work

...

我都係用這牌子, 好惦!

大宅

...

.....我女一出世用到而家2歲...一唔用幾日就會紅,但一用就會好...我都係一沖完涼就用
http://lilypie.com/confirm.php?k=b37f340dd38d0816c751f3e1e4718da3

大宅

我用就唔ok...要用mustela,但依家發現佢patpat紅好多時尿尿都黃,屎又臭,99話佢排毒,當然,到時就要疴屎要用水洗pat,同時厚搽aqueous cream或者薄搽mustela...都好快好...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 szeszes 於 1-5-2010 01:05 發表

...

首頁

尾頁

跳至