跳至

首頁

尾頁

別墅

各位媽咪你地好, 我原本係4月27預產, 但係到而家亞B都未肯出黎, 變左5月媽咪.

同你地打個招呼先~~

男爵府

hello...加油呀, BB應該好快出黎同你見面架喇

原帖由 heman07 於 10-5-2 09:36 發表
各位媽咪你地好, 我原本係4月27預產, 但係到而家亞B都未肯出黎, 變左5月媽咪.

同你地打個招呼先~~

大宅

醒目開學勳章

hihi 歡迎你呀
我地都有好多媽媽變左做4月
不過唔緊要架 幾多月出世都可以一齊傾
你邊間醫院生呀?
有無約左日子催生??

男爵府

你好呀~~一齊傾啦~
我明天預產期 都未有動靜~你book左催生未呀 ?

大宅

BK Milk勳章

Hello各位媽咪,我原本係4月30預產, 但阿B都未肯出黎, 變左5月媽咪.....

已約左5月6日入院催生,希望阿B可以快些出來啦!我昨晚下腹都有開始痛,但只是一時時痛,時間又不是regular,咁我之後都去左sleeping啦.....

不過自己成日都"形住形住",唔知幾時先係真呀???我真係唔想星期一至五生呀,因為家人個個都要返工,我唔想得自己一個人去e院,如果有老公or家人一起同我去,個心都定d啦......所以我自己都係有d担心囉

男爵府

原帖由 sally722 於 10-5-2 12:27 發表
Hello各位媽咪,我原本係4月30預產, 但阿B都未肯出黎, 變左5月媽咪.....

已約左5月6日入院催生,希望阿B可以快些出來啦!我昨晚下腹都有開始痛,但只是一時時痛,時間又不是regular,咁我之後都去左sleeping啦.....

不過 ...

我都好似你咁 有d痛 都唔 firm實係唔係真痛~之後訓著埋嚕~~我老公都冇請假陪我去醫院呀 只係話有咩事 call佢 佢即回來陪我入院咋~你老公可唔可以咁做 同公司講定~你一作痛就call佢 !!

大宅

BK Milk勳章

原帖由 minmin82 於 10-5-2 12:36 發表

我都好似你咁 有d痛 都唔 firm實係唔係真痛~之後訓著埋嚕~~我老公都冇請假陪我去醫院呀 只係話有咩事 call佢 佢即回來陪我入院咋~你老公可唔可以咁做 同公司講定~你一作痛就call佢 !! ...
希望我老公的公司OK啦......

別墅

如果真係陣痛, 一定會知o架, 因為真係好痛...痛到訓唔著...

anyway, 祝你o地啲bb早日出來同你o地見面啦~

別墅

我係5月尾生,成日痛,搞到我好緊張
我老公仲大獲啦,仲係新加坡,到我真係作動既時候先飛返來
我相信你作動時,你老公一定會係你身邊既,唔好太擔心

大宅

我都諗住自己入院,最多叫工人陪我去. 我都担心call都未必找到我husband,所以我有什麼都會call埋我父母有照應.

原帖由 sally722 於 10-5-2 12:27 發表

不過 ...

大宅

遲左少少都唔緊要啦,
最緊要系BB依家都好健康就得啦,
其實做5月媽媽都幾好啊,
因為5月有個母親節!!

男爵府

我今日預產期啦 都係冇反應 5/5先返廣華覆診~~唔知幾時催生~~阿b趕唔趕得切出黎同我一齊過母親節呢 !!!

複式洋房

me too!~~Hello各位媽咪,我原本係4月27預產, 30/4 見紅, ah B 1/5出生, 變左5月媽咪.....:)

大宅

BK Milk勳章

我明天入院催生啦,希望阿B可以快些出來同媽媽過第一個母親節吧!

大宅

BK Milk勳章

我明天入院催生啦,希望阿B可以快些出來同媽媽過第一個母親節吧!

大宅

BK Milk勳章

複式洋房

畀面勳章

BB遲左少少都唔緊要, 最緊要系健健康康!!!! 唔好太擔心!

加油呀, BB好快出黎同媽咪見面架喇!!

別墅

原帖由 ~*candy*~ 於 10-5-2 11:46 發表
hihi 歡迎你呀
我地都有好多媽媽變左做4月
不過唔緊要架 幾多月出世都可以一齊傾
你邊間醫院生呀?
有無約左日子催生??

果日出完呢個post後果晚1:30穿水, 早上7點半生左. 即5月3日出世.
原本約左5月6日催生.
我o係聯合醫院生架
而家個傷口都重痛又要餵人奶, 所以好小上黎, 唔好意思咁遲先覆.

男爵府

恭喜, 恭喜! 你個bb都好乖喇, 咁快可以出到世!
祝你同bb身體健康...

別墅

原帖由 yaub2010 於 10-5-11 14:21 發表
恭喜, 恭喜! 你個bb都好乖喇, 咁快可以出到世!
祝你同bb身體健康...

多謝晒~~你個b出左世未?

首頁

尾頁

跳至