跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我囡囡佢已經出世20日呀~初初佢都好乖呀~食飽就訓, 訓飽就食. 一係要換片等.

但係近呢兩日, 佢日頭係咁訓, 夜晚一到12點就會起身.好準時呀~佢一起就要人抱著訓, 又唔鍾意熄燈.
唔抱佢就會不停咁喊, 喊到聲沙. 一樓就會樓幾個鐘.
有晚試過由12點起身到朝早6點先訓呀~ >.<

點樣先可以令到佢調整返d時間呀??我遲d要返工.
唔可以成晚陪著佢唔訓嘛.
我冇比佢食奶咀訓呀~關唔關事呀?

大宅

環保接龍勳章

我囡囡都係同你差唔多, 初初食完就訓, 到最近成日要紐眼訓, 一係眼光光兩三個鐘都唔訓, 有一晚半夜不停紐眼訓(己食完奶), 又不停喊, 最終比咗個奶咀佢, 一食即刻訓著..... 奶咀真係好神奇.
到近兩日, 有時食完奶都係眼仔碌碌....唔訓教(比個奶咀佢都唔訓), 自已玩咗兩三個鐘就開始眼訓, 再比奶咀佢就好快訓咗LU.....
你可以試吓比奶咀, 可能有安全感D

別墅

我個女都係咁..頭3星期真係好乖,近呢幾日開始成日扮喊,又冇眼淚,一抱佢就即刻唔喊,又唔肯食奶嘴,朝早8點開始樓到3點,今日仲一個鍾食一次奶,都唔知佢搞乜,但一到3點後就係咁訓,換片都唔醒,要拍醒佢食奶="=同你地相反..我不嬲夜訓晏起身..,如果佢肯晏d起身就好啦,,

複式洋房

如果比bb食奶咀, 會唔會驚佢遲d咀型唔靚呀??

原帖由 siufubb 於 10-5-3 16:57 發表
我囡囡都係同你差唔多, 初初食完就訓, 到最近成日要紐眼訓, 一係眼光光兩三個鐘都唔訓, 有一晚半夜不停紐眼訓(己食完奶), 又不停喊, 最終比咗個奶咀佢, 一食即刻訓著..... 奶咀真係好神奇.
到近兩日, 有時食完奶都 ...

別墅

我個BB都係呀,又係3WEEKS喥開始夜晚十點果餐奶食完就唔肯瞓,但係你抱佢又唔係,擺低佢又唔係,有時抱抱下佢瞓咗(瞓林咗架)一擺佢落床就喊到拆天,我連續5日每日都係瞓得3個鐘;我媽咪話天氣焗,佢瞓得唔舒服喎,咁依幾日開咗冷氣俾佢,佢又瞓到喎,我都有試過俾奶咀,但唔WORK!!!

別墅

係囉,,一擺落床就喊到拆天,個嘴好似想食奶咁,但一俾佢食佢就好似食屎咁ge樣,抱佢佢又陏泥陏去,唔知佢搞乜!琴晚佢摟左2個中,最後我唔理佢由得佢喊,喊左一陣再俾奶佢食佢就訓左lu..
原帖由 QUEEN930 於 10-5-5 22:45 發表
我個BB都係呀,又係3WEEKS喥開始夜晚十點果餐奶食完就唔肯瞓,但係你抱佢又唔係,擺低佢又唔係,有時抱抱下佢瞓咗(瞓林咗架)一擺佢落床就喊到拆天,我連續5日每日都係瞓得3個鐘;我媽咪話天氣焗,佢瞓得唔舒服喎,咁依幾日開 ...

別墅

我亞b都係要奶咀安撫先唔喊,一喊點都唔收聲,訓著咗攞番個奶咀又即喊,慘啦!奶咀食咁多唔好架嘛!e+食到有奶咀印,頭痛!!!!!

別墅

我BB有時都會係咁, 我既方法係抱實佢, 開BB音樂比佢聽, 再加奶咀, 不過都係一時時有效

別墅

有朋友教我用包被包實佢, 等佢有多啲安全感, 應該會瞓得好啲, 我試過都幾 work, 但最近天氣悶熱又焗, 唔開冷氣跟本瞓唔到

首頁

尾頁

跳至