論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

好媽媽勳章

我工人琴晚放完假 cut 了個 tomboy 頭返黎, 我問佢點解 cut 到咁, 佢話去髮型屋人地吾明佢意思所以
攪成咁, 我好擔心, 因為我有個 bb 女比佢湊, 如果佢真
係咁點算? 大家可吾可以比 d 意見我呀? 你地覺得會吾會真係人地吾明佢意思所以攪成咁呢?

同埋近排我發覺佢晚晚沖涼既時候係廁所食煙, 我
擔心佢日頭無人係屋企時對住 bb 都食, 要即刻抄嗎?

珍珠宮

仲等咩?

大宅

食煙.....可以炒得啦!!!!

洋房

好媽媽勳章

但係我係在職 mummy, 又無屋企人可以幫到我手, 搵吾到人湊我囡, 我又吾想請已在港既工人, 我驚仲衰呀, 其實
新請一個最快要幾耐到呀? 比 d 見議我呀.

男爵府

Do you believe she cannot communicate with the hairstylist?

How you can pass your beloved baby to someone smoking and seems is a Tomboy???

So sorry to offend you, I really suspect your IQ??

大宅

我都好明白你係在職媽咪一時間要馬上搵個新工人係好煩架...因我自己之前都有依樣煩惱!!!! 不過你個工人知唔知你發現左佢"煲煙"呀...同埋佢 cut tom boy 頭你有無覺佢既打扮同行為愈黎愈唔到初初黎個陣呀???????

如果新請一個 oversea 大約要 2個月架...
原帖由 Mameee 於 10-5-3 14:23 發表
但係我係在職 mummy, 又無屋企人可以幫到我手, 搵吾到人湊我囡, 我又吾想請已在港既工人, 我驚仲衰呀, 其實
新請一個最快要幾耐到呀? 比 d 見議我呀.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

淨食煙, 炒得.

洋房

好媽媽勳章

beebee 123, 多謝你明白我, 真係好煩惱呀, 呢 2 個月
都吾知搵邊個湊囡, 後來你係點解決呀?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

食煙工人真係5適合凑b架!

就因你日頭返エ,無人睇,bb吸二手煙又唔好,陣間搞到火觸仲大鑊。イ巨地無手尾架,煙頭辣着野就弊喇!!

快d換人啦!!

洋房

好媽媽勳章

吾記得答你問題呀, 工人而家吾知我知佢食煙架, 因為有一次佢放假我發覺佢房有張紙巾包住 2 枝煙, 同埋沖完涼出
黎有陣煙味. 打扮就無咩分別

男爵府

快炒啦!

大宅

我之前咪要辭職再搵過新工人自己湊左 2個幾月囉!!!
你做咩廁所有煙味唔問佢係廁所攪過咩呀!!!直接問佢呀麻...炒唔炒佢就係睇你既自己架啦!!!等工人知道你已經發現左佢 d 衰野呀麻!!!
原帖由 Mameee 於 10-5-3 14:55 發表
吾記得答你問題呀, 工人而家吾知我知佢食煙架, 因為有一次佢放假我發覺佢房有張紙巾包住 2 枝煙, 同埋沖完涼出

大宅

好媽媽勳章

我又係在職媽咪, 又係冇人幫到我, 雖然佢唔知我會炒佢, 而我屋企又有 cam, 可以睇到個女, 但果兩個月我忍佢忍得好辛苦 lor!
瓜瓜哇哇哇

大宅

實會啦!!!放件自己唔 like 既野係屋企..見到都見會火黎呀!!!!
原帖由 ebutterfly323 於 10-5-3 15:20 發表
我又係在職媽咪, 又係冇人幫到我, 雖然佢唔知我會炒佢, 而我屋企又有 cam, 可以睇到個女, 但果兩個月我忍佢忍得好辛苦 lor!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

話時話,有dTB印印剪到頭頂短短一吋樹起,犮尾長一長,超樣衰。

子爵府

你直接同佢講, 唔可以在家任何位置食煙, bb 會病, 然後就去揾新工人, 新工人到就即炒呢個la, 不宜久留!

原帖由 Mameee 於 10-5-3 14:55 發表

首頁

尾頁

跳至