親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

我見d遊戲好似係比好細個d的小朋友玩, 如果成6歲男仔, 仲啱唔啱玩呢?如果只係入thomas lands係咪都要買富士急的入場券架?

翡翠宮

但係我仔仔好細粒, 唔夠110cm, 好多野都玩唔到...而去富士急又遠, 如果唔係太啱玩就唔好囉!

原帖由 daisy17772 於 10-5-4 15:42 發表

This amusement park is for family, yours is 6 years old, there should be some games for him apartfrom thomas land. Tickets for thomasland soldseparately, you could choose to buy 1 day pass or each ...

翡翠宮

我會同兩個仔仔去, 大果個細個時係超級鍾意thomas架, 細仔就唔係特別鍾意,但係大仔大個左就無咁鍾意thomas囉....

我想問下如果係新宿搭巴士要唔要預早買車票先得, 我驚多人, 但係因為我住係池袋, 而我又諗住如果真係去就第二日(係星期六)即刻去, 咁我就無時間買定車票..如果第二朝去到車站先買ok嗎?因為我睇旅遊書話最好預早買定車票先, 係咪真係好多人架?

同埋如果我地只係去thomas lands大概要玩幾耐呢?因為我見話最好買定來回車票, 係要指定日期同時間...

原帖由 daisy17772 於 10-5-4 20:24 發表

Is he a thomasland's fan? My girl is 5.5 and she liked thomasland still. So the more important thing is if he likes thomas stuff, otherwise, why don't you go somewhere that he loves. As to the tr ...

翡翠宮

原來可以online訂架, thx! 但係我上過個網睇, 只得日文咋喎...可唔可以教下我點做? 係咪要訂埋來回程?同埋如果我兩個小朋友未都未夠6 歲咁要唔要買車票?咁樂園門票係咪去度門口先買呢?唔好意思, 好多野問

原帖由 daisy17772 於 10-5-5 14:52 發表

You could book the tickets in advance upto1 month online. I booked my tickets online last time, and paid the tickets when I arrived at the stop about 15 minutes early on the day of departure. It's ...

翡翠宮

請問點知邊班車係thomas車身呢?因為我會住池袋既酒店, 要先搭車去新宿, 我驚8:10太早, d小朋友唔知起唔起到身.....回程你地又搭幾點車?

原帖由 helenli 於 10-5-6 23:26 發表
我四月初去過, 我係選擇在香港網上訂車票, 然後用信用卡比埋錢, 用信用卡俾錢係會平少少, 唔記得平幾多, 但好過無.

我係book左早上8:10往富士急的巴士, 呢部車係thomas車身, 小朋友見到真係好開心, 我地大人都好興 ...

首頁

尾頁

跳至