親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

係要預先買票, 你可以一去到酒店check in 時叫佢幫你book, 有thomas在車身的巴士係開早8時, 中午12時, 你可以諗定邊日去同時間, 去到先買驚無飛, book完後佢會叫你邊段時間去攞飛, 要上一層買票的. 至於玩幾耐就睇下你自己玩唔玩埋其他part, 如只玩thomasland, 好快就玩完, 佢只得七種遊戲, 每種100-300yen, 可想而知幾快, 但我果次就只可玩三/四種, 因為天氣大風d又唔玩得, 落雨又唔開等等, 但我地玩完, 食埋野, 買埋手信, 影下相都成點幾先走, 我地就冇買回程, 走時到早上落車的地方有一間小食店, 裏面有飛賣, 好似點幾有回程車, 你book 的時候可以問埋.

原帖由 bb2 於 10-5-5 11:25 發表
我會同兩個仔仔去, 大果個細個時係超級鍾意thomas架, 細仔就唔係特別鍾意,但係大仔大個左就無咁鍾意thomas囉....

我想問下如果係新宿搭巴士要唔要預早買車票先得, 我驚多人, 但係因為我住係池袋, 而我又諗住如果真 ...

公爵府

預先叫酒店打去book, 取票時間通常係你搭車之前的時間, 取票的地方就是乘車的地方(在JR新宿西口站附近), 你會見到好多巴士站, 再過對面馬路(不是百貨公司那邊), 如真係找不到, 可以問information centre, 我上次都係問人搭車去富士急在那裏買票. http://www.fuji-q.com/fuji-q-ch/tomasland/07train.html

其實富士急樂園裏面有幾個遊樂場, 好似香港廸士尼有幻想世界, 馳車天地...等等, 只是他們分佈在不同角落.

原帖由 kamchai 於 10-5-5 15:47 發表
Hi GraceLui,

想請問你, 預先book票,取票時間及地方是否在新宿?及上車地方在那?可否給我詳細地址?容易找嗎?

其實是否富士急,Thomasland & 哈姆太郎 這3個樂園是否好近的? 3個分別唔同入口? 唔好意思咁多問題, 麻煩 ...

公爵府

你訂飛時要講明你要坐thomas bus, 如果唔係就會係一個普通旅遊巴, 8:10有兩架車, 就係一架普通巴, 一架thomas巴, 價錢係一樣. thomas bus 好快full, 所以要快, 若果真係搭唔到, 你試下回程搭啦, 我上次都係去程full 左, 回程就有得坐.

我上次想買全包票, 但係個職員suggest 我買入場票only, 因為我只想去thomasland, 同埋天氣問題, 有好多戶外的games 玩唔到, 故散買比較化算. 門票在門口買就得, 不需預先買.

原帖由 一主媽媽 於 10-5-7 12:03 發表
我也很想知哩!我見網站不只一班8:10,會有臨時車,我都係唔識日文驚訂錯。

另外,我也想問,全包票也不包thomasland 和哈姆太郎嗎?買散票係咪即係去到門口才購票?還是在便利店買?(我個仔未夠三歲,我地都覺散買好似抵些) ...

首頁

尾頁

跳至