跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

你要加油呀!再難過的時光總會過去。記住人生不如意事,十常八九。我大約半年前經歷過,但case唔同。現在我bb (around 6w),唔知點,唔知健唔健康。所以,你要努力面對呀!對住個大肚同事真係難攪d。比d信心自己,適應吓就得。

我好明白經歷過由無變有,再由有變無。真係有苦自己知。但係你一定要努力調理好身子呀!我都是去看中醫調理嫁!希望好快聽到你的好消息啦!take care !

大宅

好有用嘅資料呀! 多謝您!
我想問係咪第一週就可以食薑飯架啦??
你記得再update我呀, thx a lot ah!

原帖由 YTbaby 於 10-5-6 13:23 發表
我果時都係搵薑拍爛佢煲水沖涼咋...冇用薑皮囉! 如果你覺得都唔夠水...可以用薑水先沖..之後再用沖涼水再沖~~!! 依家天氣咁熱...唔怕既!! 洗完頭要即刻吹乾頭, 唔好比佢濕住 囉! 同埋唔可以開冷氣瞓la....好易入 ...

大宅

好感激你呀! 你嘅消息確係令我覺得好鼓舞! 希望我都可以3個月後就再有啦! 不過都會順其自己,有d野唔急得嘛....

你放心呀, 你bb一定會好健康架! 希望之後有機會可以帶埋我嘅bb join你哋12月媽媽會見面!

原帖由 YTbaby 於 10-5-6 13:32 發表
我自己冇飲過生化湯, 又冇食過薑醋! 最緊要你覺得個人暖..唔好比自己凍親就可以! 不用擔心!

我果時都係做手術..就冇咁多惡露! 其實做完手術要清晒惡露先可以進補KA....要留意WO....!!

比D 好消息你....我果時 ...

大宅

ki_dede & 彭彭BB , 多謝晒!
大家嘅bb一定會健健康康咁出世架! 你哋都要加油加油呵...!

原帖由 彭彭BB 於 10-5-6 15:32 發表
你要加油呀!再難過的時光總會過去。記住人生不如意事,十常八九。我大約半年前經歷過,但case唔同。現在我bb (around 6w),唔知點,唔知健唔健康。所以,你要努力面對呀!對住個大肚同事真係難攪d。比d信心自己,適應吓就得。

我好 ...

大宅

畀面勳章

我係一出院就食薑飯....
但唔好食紅棗住...過多幾日見冇血流出來..就先try 食下紅棗...真係冇血啦..就可以開始補ka la....

原帖由 makdoudou 於 10-5-6 16:50 發表
好有用嘅資料呀! 多謝您!
我想問係咪第一週就可以食薑飯架啦??
你記得再update我呀, thx a lot ah!

大宅

畀面勳章

係ar.....要加油!

原帖由 makdoudou 於 10-5-6 16:57 發表
好感激你呀! 你嘅消息確係令我覺得好鼓舞! 希望我都可以3個月後就再有啦! 不過都會順其自己,有d野唔急得嘛....

你放心呀, 你bb一定會好健康架! 希望之後有機會可以帶埋我嘅bb join你哋12月媽媽會見面!
...

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

睇到你呢個消息真係唔開心~
希望你心情 & 身體都快快復原!!
好快好快又會再有BB架喇~~~
活在當下,愛得及時

大宅

我都要同咁多位 say goodbye 喇

之前睇過私家, 入過兩次廣華急症, 今日再去見另一個醫生, 都 confirm 左BB係左無左心跳喇

星期二去廣華覆診, 睇下安排到幾時做手術啦

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 於 10-5-6 20:47 發表

之前睇過私家, 入過兩次廣華急症, 今日再去見另一個醫生, 都 confirm 左BB係左無左心跳喇

星期二去廣華覆診, 睇下安排到幾時做手術啦 ...

點解咁既? 你之前有無流啡? so sad......

如果真係confirm左唔得, 要做手術, 快d安排定手術後補身既野, 好好收拾心情養好身子, bb好快會再來你身邊.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

so sorry to hear that...

保重!! 好好調理身子,早日再遇BB!!
加油!!
活在當下,愛得及時

大宅

17號去睇私家都已經照唔到心跳

上個星期頭開始流啡, 星期二晚入左廣華睇急症, 只係留左一晚院

30號早上返到公司有小小類似纖維既野排左出黎, 即刻去睇私家 , (都係照唔到心跳) 開左一個星期假叫我訓床 (已經有心理準備打定輸數)

直到星期三頂唔順, 因為流既鮮血越來越多, 一早又去廣華, 又係做唔到d咩亦都仍然照唔到心跳, 又係訓左大半日出院

今日朋友陪我去睇另一個醫生, 佢好 confirm 咁同我講已經係死胎, 無理由到今日仍然未照到心跳 + 埋我流既係份量唔少既鮮血

星期二廣華覆診, 睇下到時醫院果方面安排幾時做手術啦

大宅

收到你個消息好突然! 我08年時既時候胎都未照到, 就流啡了, 流左個pop pop出黎. 咁個胎唔健康自然淘汰都無辨法, 呢d係自然定律.

希望你好好調理身體. 再努力加油!

原帖由 於 10-5-6 21:27 發表
17號去睇私家都已經照唔到心跳

上個星期頭開始流啡, 星期二晚入左廣華睇急症, 只係留左一晚院

30號早上返到公司有小小類似纖維既野排左出黎, 即刻去睇私家 , (都係照唔到心跳) 開左一個星期假叫我訓床 (已經有心理 ...

複式洋房

好媽媽勳章

琳︰知道你的情況,我都好唔開心,不過你都要振作呀,好似makdoudou咁,我地大家都會支持你地架!好好調理身體!為你地祈禱!

複式洋房

ByeBye la 12月媽咪,

我都係昨日下午發現少少流血,
但等到放工先去睇急症,
結果照咗成5分鐘都找不到bb心跳,
都有少少打定輸數, e生話作小產或已小產,
俾咗2個星期病假,
剛好今早覆診, 再照,
結果都話冇心跳 同 size與週數不符,
係小產 !
簡直係晴天霹靂 !
跟住就入院, 再照第三次reconfirm,
因bb size只有1.3cm, 冇生長多過2星期,
最後決定用藥放陰道流產,
現在已回家休息.

在兩日內發生咗一直唔想發生的事, 勁down,
希望可以快d復原!

再見喇!
大家要努力呀, 生個健康的bb!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 PLady 於 10-5-6 22:26 發表

ByeBye la 12月媽咪,

我都係昨日下午發現少少流血,
但等到放工先去睇急症,
結果照咗成5分鐘都找不到bb心跳,
都有少少打定輸數, e生話作小產或已小產,
俾咗2個星期病假,
剛好今早覆診, 再照,
結果都話冇心跳 ...

點解呢幾日咁多唔開心既事架......
我聽日都去產檢, 開始有點擔心.......

你好好保重呀, 我地之前傾左好多調理身子既事, 你睇下之前d文章, 希望幫到你補養身子.

大宅

阿早, 唔好亂諗野啦
你地會生個健健康康肥肥白白既BB架
加油~

別墅

你地要振作呀! 我1 月o個陣都發生過呢d 事, 日子係好難過, 但都要面對, 只要好好調理身體, bb 好快就會返黎...
放鬆心情真係好有用, 我3月第一次M come之後平常心, 都冇計日子, 因為我唔想有壓力, 而且冇諗住咁快會中, 但我上星期o岩o岩知道bingo 左...
所以大家都要俾心機, 好快冇事架喇

大宅

琳 & PLady,

見到你哋嘅消息我都好難過! 既然BB唔健康所以走,我哋亦唔好太難過. 相反,我哋可以咁早知BB原來唔健康要走,可能對大家都係一件不太壞嘅事情. 因為我哋可以好快咁調理好身體再重新嚟過.
當然, 雖然我一邊箱叫自己唔好太難過,唔好諗太多. 但始終難免都會諗起,掛念,傷心,難過. 特別係BB真係要走嘅時候,同埋要向關心我哋嘅家人或朋友交待時, 情緒更加難以控制......

不過我相信,時間可以令這些心情慢慢修補, 正如我哋嘅身體一樣.
所以,而家我哋要做嘅係積極面對,預備調理好身體嘅事情,迎接另一個健康嘅BB來臨.

呢度有好多關心我哋嘅JM,佢哋提供咗好多有用嘅資料. 雖然我都唔係知太多, 如果有咩問題, 大家一齊研究研究啦!

祝大家一切順利! 健健康康!

大宅

早早, 唔準你亂諗野教壞BB呀! 一定冇事架,放心!

原帖由 阿早! 於 10-5-6 22:51 發表

點解呢幾日咁多唔開心既事架......
我聽日都去產檢, 開始有點擔心.......

你好好保重呀, 我地之前傾左好多調理身子既事, 你睇下之前d文章, 希望幫到你補養身子. ...

大宅

希望大家唔好以為我諗得多傻咗!因為我忽然諗起,我初期有咗既時候成日發惡夢。最深刻有次夢見其他人係彩色,但其中有3個係黑白色,而且中間果個係大佬咁。佢哋係黎搵我,但我唔記得仲咩事,只係好驚好驚。當時bb應該大約係5~6週左右。奇怪地,醫生度我bb最大size都只係6週。唔通其實個夢真係話我知bb要走??

首頁
23456...7

尾頁

跳至