跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

大家千祈唔好灰心呀,我舊年同今年小產咗2次,一樣可以再有健康bb架.我bb而家7周半,有心跳!俾d正能量bb同自己啦,養好身體, 一定可以生個健康肥白BB架!

複式洋房

今個母親節原本想話俾老爺99知"我有咗呀"的好消息,
點知.....
現在仲要想藉口點解唔可以出去同佢慶祝母親節

心情更加難受

不過見到你地的鼓勵, 我地會振作, 盡快調理好身體,
真係多謝你地呀!

祝各位準媽媽母親節快樂!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 PLady 於 10-5-6 22:26 發表

ByeBye la 12月媽咪,

我都係昨日下午發現少少流血,
但等到放工先去睇急症,
結果照咗成5分鐘都找不到bb心跳,
都有少少打定輸數, e生話作小產或已小產,
俾咗2個星期病假,
剛好今早覆診, 再照,
結果都話冇心跳 ...

Oh ! so sad to hear that !
我之前都係用藥排出來嫁,你而家最緊要唔好凍親,唔好拿重嘢,唔好擒高擒低。(會容易子宫下垂)仲有,洗完頭快d吹干去呀。總之係要小心身體,過一排再調理吓,bb好快會再番來

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-7 00:17 發表
琳 & PLady,

見到你哋嘅消息我都好難過! 既然BB唔健康所以走,我哋亦唔好太難過. 相反,我哋可以咁早知BB原來唔健康要走,可能對大家都係一件不太壞嘅事情. 因為我哋可以好快咁調理好身體再重新嚟過.
當然, 雖然我 ...

你講得好好呀!
當時我之前bb要走的時候,己經17w。我安慰自己,知道BB唔健康,BB 唔可以在生存的時候,實在是天旋地轉。過了一段時間,才開始慢慢接受。同自己講,最起碼唔駛我自己揀要唔要BB,要我揀BB的去留的話,豈不是更痛苦。所以傷心是會過去的。都係果句【人生不如意事,十常八九】時間會替我們療傷!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-7 00:55 發表
希望大家唔好以為我諗得多傻咗!因為我忽然諗起,我初期有咗既時候成日發惡夢。最深刻有次夢見其他人係彩色,但其中有3個係黑白色,而且中間果個係大佬咁。佢哋係黎搵我,但我唔記得仲咩事,只係好驚好驚。當時bb應該大約係5~6週 ...

馬醫生牛姑娘閆院長???? 時間好巧合呀.
我都成日發夢, 間唔中會係咸濕夢 .....唔通太耐無咩咩.....好彩發完又無野....

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 彭彭BB 於 10-5-7 15:54 發表

你講得好好呀!
當時我之前bb要走的時候,己經17w。我安慰自己,知道BB唔健康,BB 唔可以在生存的時候,實在是天旋地轉。過了一段時間,才開始慢慢接受。同自己講,最起碼唔駛我自己揀要唔要BB,要我揀BB的去留的話,豈不是更痛苦。 ...

17w已經成形喇, 你當時一定好傷心....

大宅

好媽媽勳章

早早check 完返嚟啦?BB好百厭喎!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 阿早! 於 10-5-7 16:07 發表

17w已經成形喇, 你當時一定好傷心....

係呀!佢已經係一個人仔,手指腳指,眼耳口鼻,全部都齊哂。當時响廣華(17w)照肚超,我連性器官都可以看得見,但偏偏佢係沒有頭骨的。

男爵府

BK Milk勳章

阿早 :
你都唔好成日太擔心,順其自然啦!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 1234babies 於 10-5-7 16:14 發表
早早check 完返嚟啦?BB好百厭喎!

係囉, 我見我姪仔果時d相, 都係咁上下week應該係打平瞓. 我開頭見亞b仲以為果個係patpat, 醫生話係頭mouth: .

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 彭彭BB 於 10-5-7 16:24 發表
阿早 :
你都唔好成日太擔心,順其自然啦!

我知道喇. 要樂觀d, 其實好多野我地控制唔到, 每一刻都可以有問題, 所以要抱平常心, 唔好憂慮太多.

複式洋房

Makdoudou,
唔好意思我想問你係咪一直都未check到心跳的呢?最近一次FU是幾週呢?
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

儍啦,唔使唔好意思喎,我好明白有時了解吓別人嘅,可以幫助解開心中疑問。No problem ka!
我本身以日子計預產期時,7週2去咗做第一次產檢,當時bb只有2.2mm,醫生話如果以長度計算,bb約5w左右,未有心跳。
之後過咗12日再照,bb size 5.4mm。醫生話12日認該要有2培增長,但我只得1培,以size計算,bb只有6週幾,未有心跳。
再過5日睇另一位醫生,bb size 4.x mm,胎囊有變形徵象,仍然未有心跳。如果用日子計算,我應該已經9週幾。醫生亦認為呢個係死胎。
另外,我有咗以來,冇任何害喜徵象。只有子宮少少扯住,胸脹,少少乳頭痛及有時好累。
原帖由 snowbbaddoil 於 10-5-7 16:44 發表
Makdoudou,
唔好意思我想問你係咪一直都未check到心跳的呢?最近一次FU是幾週呢?

複式洋房

thx! 因為我今日check完ec都話我bb細左4day, 已經好worry.....
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

唉,我都係。本來諗住送份最好嘅禮物比老人家,而家要買另一份lu.
係呢,你開始調理未呀?我打算跟 http://www.eatlover.com/docs/csectionmenu.pdf
餐單每日食同埋睇中醫。希望快啲可以復元再黎過。
原帖由 PLady 於 10-5-7 15:26 發表
今個母親節原本想話俾老爺99知"我有咗呀"的好消息,
點知.....
現在仲要想藉口點解唔可以出去同佢慶祝母親節

心情更加難受

不過見到你地的鼓勵, 我地會振作, 盡快調理好身體,
真係多謝你地呀!

祝各位準媽媽 ...

大宅

哦,4日好正常,完全唔使擔心。因為經期cycle有幾日偏差,加埋精子可在輸卵管最多可留3日,所以有1星期偏差全屬正常。你唔好諗太多呀!你幾時再check?記得食多啲長胎食物,雞蛋等就可以架啦!don't worry!
原帖由 snowbbaddoil 於 10-5-7 22:51 發表
thx! 因為我今日check完ec都話我bb細左4day, 已經好worry.....

子爵府

好媽媽勳章

makdoudou, 你聽日幾點做手術呀? 做完之後可唔可以上來報個平安(當然係你休息夠先啦)? 我想知你情況呀.

我今晚會為你祈禱, 願主賜你平安.

大宅

你種乜仲唔瞓呀? 快d休息啦,bb眼瞓架啦!

我聽朝10點做手術, 應該大約2pm出得院架啦! 好呀, 做完後上嚟報個平安先,多謝您呀!

今日趁做手術前,同咗幾個好朋友出去食餐好嘅, 好開心呀! 仲食埋雪糕tim... 因為怕之後有排介口冇得食嘛!
返到嚟,準備聽日入院嘅野, 炒定d米焗定d代水等手術後可以飲.
聽日又一個新開始...! 而家有d唔捨得囉....唉.....

原帖由 阿早! 於 10-5-7 23:52 發表
makdoudou, 你聽日幾點做手術呀? 做完之後可唔可以上來報個平安(當然係你休息夠先啦)? 我想知你情況呀.

我今晚會為你祈禱, 願主賜你平安.

大宅

um...你一定好傷心... 不過一切都已經過去, 重新努力又一條好漢!
你依家好嗎? 努力中 OR BB幾大??

原帖由 彭彭BB 於 10-5-7 16:22 發表

係呀!佢已經係一個人仔,手指腳指,眼耳口鼻,全部都齊哂。當時响廣華(17w)照肚超,我連性器官都可以看得見,但偏偏佢係沒有頭骨的。

首頁

尾頁

跳至