跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-9 14:50 發表
您好! 好明白你心靈上嘅瘡傷! 希望你都不要太難過,養好身體再嚟過!
想問問你第一次之後有冇調理身體後先再有呢?

之前我都有諗過好似塞藥會冇咁大風險同埋冇咁傷身. 但又怕會排唔清, 所以最後揀咗做手術. 一嚟唔使擔 ...

你今日身體狀況點呀? 開始左食療未? 難唔難處理呀?

今日如果你老公放假, 叫你老公幫你手整定d食材., 出街借d笑片比你睇, 個人開心d會快d復原架.

take care~

大宅

各位,

報告一下我手術後第一日嘅生活先!
尋日入院前, 準備咗樽代水(炒米,加2粒桂圓肉,幾粒杞子, 少少陳皮加熱水焗). 而家每日都用代水代替普通水,人哋話可以冇咁水腫.

尋晚食咗野先返屋企,返到去都好倦同埋暈暈哋,子宮位都有d痛. 好快咁預備好第二朝食嘅飯. 係北菇蒸雞飯.之後就瞓覺.

今晚一早6:30起身食完飯,坐一陣再瞓過. 子宮位仍然痛呀! 不過比尋晚好少少. 11點幾再起咗身食件三文治. 跟住整燉烏雞湯. 我買咗盒手術用嘅手套,方便帶住洗料.
之後食咗碗congee. 又休息吓.

已經叫咗老公買定d料可以比我整野食!
不過,最好嘅消息係, 平日嚟每星期幫我嘅家幫助理可以每日嚟幫我買餸同埋整野食. 咁我可以多番d時間休息吓啦!

第一步好似都幾順利!

祝各準媽媽 HAPPY MOTHERS DAY!

別墅

唔好咁傷心!你經歷嘅我都經歷過,仲比你勁,半年兩次!!但一年後都可以成功懷孕!我可以你都可以,只要唔好放棄!養好身體再嚟過!加油!

原帖由 nswendy 於 10-5-9 08:33 發表
makdoudou,我同你一樣,bb沒有了。其實6w時,醫生話個胎囊細咗啲,佢已經話有啲擔心,到6w5d時,醫生話已經冇機會,我原本要求做手術,點知醫生話有風險,唔想我做,叫我等佢自然排出,等咗五日,就排咗出嚟。早幾日再照,醫生話排唔清,開咗啲 ...

水晶宮

makdoudou,加油呀!!!精神上無限的支持你!!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-9 15:08 發表
各位,

尋日入院前, 準備咗樽代水(炒米,加2粒桂圓肉,幾粒杞子, 少少陳皮加熱水焗). 而家每日都用代水代替普通水,人哋話可以冇咁水腫.

尋晚食咗野先返屋企,返到去都好倦同埋暈暈哋, ...

努力加油呀!我地支持你嫁。

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-9 15:08 發表
各位,

good, 有鐘點幫手你, 輕鬆好多啦~

大宅

各位,

有人幫輕下你..你可以多d時間休息..加油呀..
出世 38周 - 8lbs

大宅

多謝各位嘅支持呀!
係呀! 有個人幫吓真係好d, 起碼可以瞓多d!
大家都一齊加油啦!

大宅

好媽媽勳章

回覆 122# makdoudou 的文章

Makdoudou,

知道你手術順利,為你高興及感恩!
實在太好喇!知道有人可以幫下你手!good!!
記得訓多d呀!手術後係會好累嫁!訓多d對你的身體都有幫助!

大宅

我都要多謝你教咗我咁多野呀! 等我唔使太擔心!
你都要多休息呀! 大家一齊努力!
尋日手術後,血唔太多,今日早上有少少血水後,下午都已經好似冇血. 唔知係咪我本身子宮血唔太夠,所以咁呢...??

原帖由 wingwilliam 於 10-5-9 18:46 發表
Makdoudou,

知道你手術順利,為你高興及感恩!
實在太好喇!知道有人可以幫下你手!good!!
記得訓多d呀!手術後係會好累嫁!訓多d對你的身體都有幫助! ...

大宅

畀面勳章

makdoudou :

做完手術要休息多d , 我地支持你, 加油!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-9 22:22 發表
我都要多謝你教咗我咁多野呀! 等我唔使太擔心!
你都要多休息呀! 大家一齊努力!
尋日手術後,血唔太多,今日早上有少少血水後,下午都已經好似冇血. 唔知係咪我本身子宮血唔太夠,所以咁呢...??

...

佢唔會一次過流哂出黎嫁...
好似M到咁....一日會比一日少嫁...
我過左頭兩日之後就無流血....流果D好似啡啡地咁囉..
我諗正常嫁...
醫生有無叫你幾時覆診呀??
ANYWAY...休息多D啦!

大宅

M.C.123, 多謝支持呀! 好彩有你哋各位, 如果唔係,我諗我個人都亂晒呀!

醫生都有講之後果幾日會好似M尾咁. 可能我以為都會有血嘅啡色, 冇諗過咁快只係得啡色水印咁.
我星期五會返去覆診呀.
原帖由 wingwilliam 於 10-5-10 01:05 發表

佢唔會一次過流哂出黎嫁...
好似M到咁....一日會比一日少嫁...
我過左頭兩日之後就無流血....流果D好似啡啡地咁囉..
我諗正常嫁...
醫生有無叫你幾時覆診呀??
ANYWAY...休息多D啦! ...

大宅

好媽媽勳章

你要好好養好個身子呀,食多d飯,不過唔好咁快補住,好似生完咁等惡露清晒先補會好d架!take good care!!!

大宅

收到! 多謝您!

原帖由 1234babies 於 10-5-10 10:54 發表
你要好好養好個身子呀,食多d飯,不過唔好咁快補住,好似生完咁等惡露清晒先補會好d架!take good care!!!

大宅

好媽媽勳章

仲有呀,衰豬,瞓多d啦,乜你仲咁得閒成日在線

原帖由 makdoudou 於 10-5-10 11:00 發表
收到! 多謝您!

大宅

oicic, 係呀, 我只係長期開住個電腦, 但有時其實走咗去瞓覺架...hahaha...其實我好乖架!

原帖由 1234babies 於 10-5-10 11:53 發表
仲有呀,衰豬,瞓多d啦,乜你仲咁得閒成日在線

首頁

尾頁

跳至