親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

for 妳 reference, 我有好多朋友去過,自己去的全部話好正,一定會再去...跟團既就全部都話唔好玩,亦唔recommend我去...睇妳自己點睇啦,因跟團住d resort自己book會好貴...
最後,我決定自駕遊,下個月出發!
原帖由 joyce_baby 於 10-5-5 16:43 發表
我啱啱都睇緊沖繩d行程, 因帶亞仔(3yrs),打算跟tour, 睇到永x個行程都幾ok, 有冇人可比d意見, 6/7月去ok嗎?

大宅

我响呢樹租車www.otsrentacar.ne.jp/, 24hrs先計一日,我去6日,第二日1100先攞車,last day 1100還車,只係円13600,好平...or呢處 www2.tocoo.jp/english/ 其實呢樹平d,睇吓妳租車時間,妳格吓價先,不過呢樹好奇怪,用英文book平過用中文book...
至於hotel,我想玩埋d名勝,所以只係第二、三晚住(名護附近)resort,其它3晚住那霸...
妳summer去,我suggest妳買HK Express d package,因我有friend買咗,亦check咗話7月1X日後d resort hotel好貴,我個friend又係去6日,package included 2晚resort hotel,一家三口好似$14XXX...
希望幫到妳& have a nice trip...
原帖由 jjmather 於 10-5-5 18:19 發表
HebeMama, 妳可唔可比d資料我呀?例如住邊間酒店、係邊度租車? Thx

大宅

我地一家三口下個月出發,我都好期待...6日自駕遊,希望好玩啦!
原帖由 @bear 於 10-5-29 16:01 發表

今日confirm咗酒店喇,好期待,請問有咩食店一定要試架?

大宅

OTS ar...
原帖由 @bear 於 10-5-30 11:02 發表

你地幫襯邊間租車呀?

大宅

ok ok,其實tocoo(english)租可能平d,你要compare吓...因我租車/還車既時間係1100-1100,OTS係24hrs計,所以平過Tocoo dd...同埋好怪Tocoo個中文web租車貴過英文web架...
原帖由 @bear 於 10-5-30 17:40 發表

thanks!叫我老公cc先,記得玩完返嚟報料有咩景點值得去同有咩好嘢食呀

大宅

燒肉店我見"X空"(p.98)本書有介紹wor...响牧志...
Shabu Shabu我見名護有,不過係豚肉黎(p.199)
原帖由 GiCa 於 10-6-8 20:06 發表
請問有無 shabu shabu 同 燒肉 店推介呀?

大宅

係呀,早d book平d架,我book個價$book5日,去到先book只能夠租3日...
原帖由 @bear 於 10-6-27 10:35 發表

ok,收到

大宅

揸車大概40mins,sun marina响中部,新都心同國際通响南部架...
原帖由 芝娃娃 於 10-6-26 15:57 發表
Hi, 我跟永x團8/7出發.

有無人知入到sun marina海灘酒店, 如果想出返新都心或國際通等地係咪好遠架?

大宅

去邊個beach呀?中/北部d beach都好靚同舒服架...
原帖由 芝娃娃 於 10-6-28 19:01 發表

o..thank you.

咁唔駛諗lu...跟團又無車. 希望沙灘好玩啦.

大宅

佢哋係咪寫明唔係sun marina就moon beach?有冇寫或其它????
我有年join咗佢哋去Paris,間hotel唔係on the list 既,當然去到間hotel又唔掂,我哋嗰團人好多人complain...結果upgrade咗之後既hotel...
如果間hotel真係唔得,建議妳立刻同個guide講...不過我覺得日本hotel差極有限既...wsih you luck...
原帖由 芝娃娃 於 10-7-7 15:04 發表
唉...剛去完茶會, 個海灘酒店由sun marina(本來寫住無就Moon Beach 家嘛) 而家變左Kari yushi beach resort. 好唔開心呀, 我上網check就覺得無sun marina 咁好law.
有無人知呢間酒店係點架?

行程又變左, 第一日就去 ...

大宅

so lucky that can enjoy sunshine everyday...i went there 6 days & had 1&1/2 rainny day...
原帖由 yk 於 10-7-17 21:18 發表
返來喇,
6日旅程, 天天天晴.
一家四口, 曬到燶咗, 好好太陽, 但係都好好風.
係太陽底下都唔太辛苦, 最慘係曬到架車熱騰騰, 一開車門嗰吓 mouth:mouth:" />

最醒係今次帶咗個冰箱仔過去, 每日都放凍飲同濕毛巾係裡面, 簡直 ...

首頁

尾頁

跳至