烹飪搵食

跳至

首頁
23456...13

尾頁

男爵府

你就好啦有85折.....

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 JHsbb 於 10-5-13 10:07 AM 發表
我個時睇你個BLOG憬睇光波爆食譜呀, 你好鬼勁....

我最衰湊住2個, 完住無時間, 要等佢地入小學先多返D時間, 不過有排....工人又唔想教佢太多, 佢又蠢蠢地, 唔愛錫D野, 成日整到好DIRTY, 所以麵包機一定唔比佢攪.... ...

你睇清楚麵包機個膽用咩洗.... 唔係一樣整到佢痴就麻煩.....

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 JHsbb 於 10-5-13 10:08 AM 發表
你就好啦有85折.....

男爵府

我只用清水+海綿抹乾淨

原帖由 catjeffcat 於 10-5-13 13:42 發表

你睇清楚麵包機個膽用咩洗.... 唔係一樣整到佢痴就麻煩.....

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-13 03:16 PM 發表
我只用清水+海綿抹乾淨

OK.....

珊瑚宮

回覆 8# JHsbb 的文章

部壞機可以送回代理廠修理,睇下壞乜野.
玩具萬歲!

珍珠宮

原帖由 fitfish 於 10-5-13 09:32 PM 發表
部壞機可以送回代理廠修理,睇下壞乜野.

佢部機兩年前無保養.....

男爵府

你真係醒~

我都未得閒再睇你光波爐D食譜,,,你有無用黎焗CAKE呀?

原帖由 catjeffcat 於 10-5-14 08:20 發表

佢部機兩年前無保養.....

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-14 11:54 AM 發表
你真係醒~

我都未得閒再睇你光波爐D食譜,,,你有無用黎焗CAKE呀?

你講光波都有.... 有時我光波同焗爐一齊開.... 唔使等

珊瑚宮

回覆 3# catjeffcat 的文章

當然知是要俾修理費啦!(睇比幾多)
你可以先打去客户服務,話在屈記換,一用卽跳fuse,睇佢點答.(睇可不可以免費整,佢唔肯,去機電處投訴佢).
其實呢D有問題電噐貨品,以前屈記經常回收,
如你去機電工程處投訴,分分鐘佢要成批貨回收.
玩具萬歲!

珍珠宮

原帖由 fitfish 於 10-5-14 05:48 PM 發表
當然知是要俾修理費啦!(睇比幾多)
你可以先打去客户服務,話在屈記換,一用卽跳fuse,睇佢點答.(睇可不可以免費整,佢唔肯,去機電處投訴佢).
其實呢D有問題電噐貨品,以前屈記經常回收,
如你去機電工程處投訴,分分鐘佢要 ...

係呀.... 但係過左咁耐都仲得??

珊瑚宮

最好有單.
無單就照實講.
你抬部機去機電處,如有問題,要回收,萬能牌死比你睇.
玩具萬歲!

珍珠宮

我 fd 講妹啱啱比左 quota 人而家無.... 佢話再幫我問下同事有無, 同埋問緊供應商價, 如果唔係下個月月頭先幫我買.....

別墅

各位sis,可否post龜仔網頁出來嗎?好想學整包包呢。

珍珠宮

原帖由 nanna 於 10-5-16 04:50 PM 發表
各位sis,可否post龜仔網頁出來嗎?好想學整包包呢。

http://kidturtle.mysinablog.com/

男爵府

我今日跟食譜整左朱古力蛋糕, 都幾好味呀

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-16 11:29 PM 發表
http://www.facebook.com/photo.php?pid=4091469&id=587918801我今日跟食譜整左朱古力蛋糕, 都幾好味呀

珍珠宮

原帖由 cfunallc 於 10-5-17 02:28 AM 發表
d人話麵包機整出嚟無咁好食, 係咪真?

係食譜問題, 麵包機佢 D 食譜接近西方國家... 所以做出黎係掟死狗..... 所以我個時用kenwood 都無用過跟機食譜.....
另外我之前都有份象印跟機食譜(係網友比)我手工做出黎都 OK 好食....

珊瑚宮

回覆 3# cfunallc 的文章

好唔好食,好睇個人.想好食,要改良.睇下龜仔blog,再睇下獨角仙blog啦!
玩具萬歲!

首頁
23456...13

尾頁

跳至