自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實唔關曾特首意向事, 本人都唔會投票!!!

子爵府

班人不知所謂, 又豆腐又蕉, 而家仲玩到咁大辭職再呼籲人地選番佢!

香港表達意見應該係咁咩? 我地需要呢班人咩? 垃圾.... 仲要一班晒香港納稅人錢既垃圾...

子爵府

其實係咪唔應該投白票, 應該杯葛選舉? 拉低投票率以示反對反對反對...

子爵府

佢地口中既民主係... 多方面調查話, 香港大部份市民唔支持, 投票率預料極低!
仲強詞奪理話政府出口術, 教壞細佬.. 民主咪就係唔理大多數人睇法之嘛!

基本到.. 連尊重人都唔識? 唔滿意又出豆腐蕉, 下一代點算? 香港會係點?

子爵府

既然佢地萬七樣香港實務唔去做, 剩係識買蕉同豆腐同呃香港人錢

咁得閒.... 不如爭取下"星期六紅日爭取補假"仲有意義

子爵府

曾蔭權回應指今次補選是濫用選舉程序,浪費公帑,他認為要小心考慮是否投票,現時仍未決定。<------

特首真係講得好岩喎?? 辭職再攪補選, 咁都唔叫浪費公帑???????? 點先叫呢????????

原來支持佢地既選民有條路架, 唔可以用常人邏輯再去傾..

原帖由 莎莎莉莉 於 10-5-7 13:40 發表

曾蔭權回應指今次補選是濫用選舉程序,浪費公帑,他認為要小心考慮是否投票,現時仍未決定。

>>濫用程序, 浪費公帑....請問是誰來評定的?
佢"覺得"係, 就=係?
還是套用大陸一套: 你做過d乜, 你心知肚明?
明天, 他也可以 ...

子爵府

其實我同你睇法一樣, 而家d小朋友唔尊重老師, 唔尊重執法者, 什至唔尊重人...... 全部都係呢班人教出黎? 連驗毒都話要講自願, 咁又得佢地死啦咩都要自願喎民主喎?

呢D文化係邊班人帶出黎? 攪民主要咁先出到位?

原帖由 adaho123456 於 10-5-7 14:31 發表
原來聽到一d唔同自己意見嘅時候就可以搵野掟人,

有一日如果d仔女唔溫書玩電腦, 媽咪鬧佢地, 佢地都可以隨手攞野掟媽咪, 跟住講我要民主呀, 你唔好理我啦. ...

首頁

尾頁

跳至