自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

支持~浪費納稅人的錢~
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

男爵府

支持,我都想教育小朋友咩係民主,唔係濫用,唔係利用民主口號來玩政治遊戲。唔係一句民主就咩都得~呢個世界要分是非黑白。
原帖由 Ivy07 於 10-5-6 16:37 發表

我唔會投票,如果我們真的為下一代著想,現在就是時候教他們,什麼是民主(民主並不是口號,他是一個制度,並不是只掛在口邊),如果不明白民主真正的義意,以為有了民主就可以要風得風,要雨得雨,只顧個人利益,這就是大錯特錯,對我們的 ...
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

男爵府

原帖由 applewingyi411 於 10-5-6 23:56 發表
我都同你一樣想教我既小朋友是非黑白 ..
不過試問一個議員 .. 一個為社會大眾申訴既議員 ..
唔認同人地意見就掟下蕉 .. 講下粗口 ..
呢d人我真係唔知點樣令我小朋友去學清楚是非黑白 ..
簡單d黎講 .. 佢地連尊重 ...

男爵府

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-5-7 00:55 發表
而家啲人好鈡意為反而反, 為嘈而嘈, 但一旦叫佢哋真的擔起管治香港責任時又顯得一籌莫展, 批評人好容易, 但喺批評的同時又可唔可以有啲建設性o既意見提出? 就算俾你哋換晒成個政府班子, 而家講民主哩班人又有幾多個 ...

男爵府

原帖由 adaho123456 於 10-5-7 14:31 發表
原來聽到一d唔同自己意見嘅時候就可以搵野掟人,

有一日如果d仔女唔溫書玩電腦, 媽咪鬧佢地, 佢地都可以隨手攞野掟媽咪, 跟住講我要民主呀, 你唔好理我啦. ...

首頁

尾頁

跳至