自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

雖然我不喜歡曾蔭權,也不會支持他。
但也不喜歡呢班攪事的人,
浪費我地立稅人的錢去曾強佢地的自信心。
鍾意點做就點做。 以為聞主黨大哂。
只要是佢地做的就對號入坐,
代表哂所有市民的心聲。

其實佢地都是爛蘋果,無得揀先揀佢地。
尤其是果個靠人事關係的所謂專業人事,
個人覺得佢似街頭潑婦多的。

大宅

回覆 50# DoReMi媽媽 的文章

講得好好。
所以我們應該利用呢個平台來表逹意見。
我相信一定有回響的。

聞主黨現在真是青黃不接。
以前都話有班大狀撐吓場。
(用牙咬得吓人個班)
而家得的事務栗子仔,
只是跟吓文件咁個班,
唔知以為佢地好勁。
完全無牙力;仲真是好騎呢吓tim。

所以我地真是要靠自己啦今鋪。
盡吓人事。 起碼我個女剛才都是到睇我打的勿,當是教育緊要獨立思考嫁啦。兼以自由渠道去表逹自己意見。

反對個的只會學台灣人,把暴力文化帶入議會。或只會鬥大聲唔比人講嘢的姿態,好令人反感兼好 [失禮] 我地的香港人。

多謝各位。
其實我地以經出了一分力,表逹了一的[正面] 的意見。
以經提早投了票。

大宅

Hello,

請大家不要太激動。
多多包容不同的聲音。
各人有表逹意見的權利。
不要給人影響心情,
請盡量保持心境 (和平)。

大宅

回覆 76# circleda 的文章

今次補選係特登製造出來,難聽d就係玩弄選舉制度,我覺得係打擊選舉既神聖.
unquote

好同意circleda的深入了解。

其實唔投票是因為無個選得落手,亦要話比聞主黨的人知是時候揾番的有代表性的人,我地是唔會再投票比的只顧袋份人工落袋的專業人士仔。

希望有正義感而又有代表性的人肯上場啦。不過好難,因為時代不同了。個個都要揾食兼供樓。

真是好懷念上一代的聞主黨,不畏強權、滿肚墨水,任勞任炳。

大宅

回覆 105# wingslaw 的文章

呀 "WORM" 好好笑。

我覺得呢道的bk媽咪、daddy EQ 同政見好到point。
會考慮copy呢個thread去報館或特首辦的聯絡員。起碼盡做市民責任,聽唔聽不太重要。做了自己認為正確的事便可以,因為唔想浪費了各位bk媽咪和daddy 的心機。

致於以下一位媽咪的問題:

(想問你, 你覺得琴日班政黨既人咁樣向個特首掟豆腐, 有咩感想???)

個人認為點解無人票控佢:
(i) 掟垃圾,罸$1500 ? or ,
(ii) Assault 人身傷害罪 ?

首頁

尾頁

跳至