跳至

首頁

尾頁

民房

請問有沒有小朋友讀嘉德麗既媽媽呀???

男爵府

呀仔讀緊N1。。。

原帖由 QQMama2007 於 10-5-7 11:57 發表
請問有沒有小朋友讀嘉德麗既媽媽呀???

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

My son @K1.

禁止訪問

男爵府

$2100不包膳食,呀仔現N1 $400膳食費

原帖由 bubukwok 於 10-5-7 18:24 發表
K1 學費幾$?包膳食嗎?

禁止訪問

男爵府

這是沒有的.

原帖由 bubukwok 於 10-5-7 21:37 發表
咁係米冇學費資助果D申請

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

my son also in N1, I would like to know why you will choose Catiline which 冇學費資助

男爵府

哎,其實K1我都諗緊繼唔繼續讀呀,IF讀有學卷,它們的英文AND 普通話星期得一堂,自己再比佢出去學英文和普通話都不可能日日學呀,,但這裡日日都有....這是吸引之處..
但我對這間學校既行政呀.....就...........所以都在諗緊.....

原帖由 338 於 10-5-9 17:00 發表
my son also in N1, I would like to know why you will choose Catiline which 冇學費資助

複式洋房

原帖由 Doobi 於 10-5-7 13:14 發表
呀仔讀緊N1。。。

你好.請問n1 是否半日 , 每月約幾錢? 小朋友返成點 ?
我b 1歲半 , 都想考慮下.
謝謝解答 !

大宅

原帖由 Doobi 於 10-5-9 22:26 發表
哎,其實K1我都諗緊繼唔繼續讀呀,IF讀有學卷,它們的英文AND 普通話星期得一堂,自己再比佢出去學英文和普通話都不可能日日學呀,,但這裡日日都有....這是吸引之處..
但我對這間學校既行政呀.....就...........所以都在 ...

我都考慮了很久, 我都跟你一樣想法, 老師其實好好, 但唔知點解其他野做得唔係咁好

大宅

原帖由 littleangelyy 於 10-5-7 14:53 發表
My son @K1.

可否話我知, 你仔現時個班大約有多少人 ??

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

共25人.

原帖由 露比媽媽 於 10-5-10 11:48 發表

可否話我知, 你仔現時個班大約有多少人 ??

民房

我都係咁諗~ 都想個仔日日有得上英文普通話班~ 因為就算出去學, 都無可能日日都去上堂~

我想問其他嘢做得唔係咁好即係d乜???

原帖由 露比媽媽 於 10-5-10 11:47 發表

我都考慮了很久, 我都跟你一樣想法, 老師其實好好, 但唔知點解其他野做得唔係咁好

民房

咁小朋友讀得開唔開心呀???

原帖由 littleangelyy 於 10-5-10 14:22 發表
共25人.

大宅

回覆 14# QQMama2007 的文章

我唔鐘意她成日換外籍老師 , 開學至今, 今天早上又見一個新 (好似最少4個)

男爵府

下..係呀,我呀仔讀下午班.....FANLING 安基C都收左.BUT校車又唔到我屋企...

原帖由 露比媽媽 於 10-5-10 16:40 發表
我唔鐘意她成日換外籍老師 , 開學至今, 今天早上又見一個新 (好似最少4個)

男爵府

My son is 2 and a half years old at N1-pm, around 14 kids/class, $2100/month, teacher is good but my son always got coughing and sneezing.

I would like to know 老師其實好好, 但唔知點解其他野做得唔係咁好, what is mean by 其他野, any e.g.

大宅

回覆 17# Doobi 的文章

Doobi :

安基司粉嶺分校有信給你? 我之前收過電話話未必開得成, 試探我會否返去大埔讀一個學期 ?? 唔通我又收唔到信 ??

各位媽咪 :

唔駛咁緊張, 我所指的
"其他野做得唔好", 係我小朋友係學生發生了一件事, 學校
處理方法唔係咁好, 這是我的個人感受, 讀每間學校都有人話好及唔好, 最緊要係合自己心水及小朋友開心, N1 最緊要係學下"說話" " 自理" "合群" ... 我女初初返學時哭到七彩, 日日個老師走出來抱她入去, 我見N1 個班老師左擁右抱, 真係好好心機去氹班小朋友, 所以我覺得老師好好.

男爵府

thank you for your sharings, If Catiline got K1 下午班., I will also consider my son staying in Catiline. My son just register 上水堂 pm K1

首頁

尾頁

跳至