跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 20# 338 的文章

你鍾意返下午班 ?? 嘉德麗k1 冇下午班嗎 ??

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Yes, my son cannot wake up so early, I've asked the teacher, she said there is no K1-pm this year, and it is unlikely have K1-pm next year too

男爵府

咁岩既,我呀仔都是讀N1PM,A OR B呀,我呀仔A班....

原帖由 338 於 10-5-10 19:15 發表
My son is 2 and a half years old at N1-pm, around 14 kids/class, $2100/month, teacher is good but my son always got coughing and sneezing.

I would like to know 老師其實好好, 但唔知點解其他野做得唔係 ...

男爵府

我上星期打左去問呀(FANLING)佢話開得成呀,9月,咁我話幾時會寄信交費,她說唔知喎,搞笑 !

原帖由 露比媽媽 於 10-5-10 20:48 發表
Doobi :

安基司粉嶺分校有信給你? 我之前收過電話話未必開得成, 試探我會否返去大埔讀一個學期 ?? 唔通我又收唔到信 ??

各位媽咪 :

唔駛咁緊張, 我所指的
"其他野做得唔好", 係我小朋友係學生發生了一件事, 學 ...

男爵府

回覆 23# Doobi 的文章

my son is N1B-pm

民房

安基司D Admin都好似唔多掂, 我之前分別打咗兩次去問, 第一次問k1全日班幾錢, 到第二次問時, 另一位女士答我粉嶺2010/11年度k1得半日, 無全日班, 要k2先有全日班 =.="""

原帖由 Doobi 於 10-5-10 22:44 發表
我上星期打左去問呀(FANLING)佢話開得成呀,9月,咁我話幾時會寄信交費,她說唔知喎,搞笑 !

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

開心, 超鍾意返學!

原帖由 QQMama2007 於 10-5-10 16:13 發表
咁小朋友讀得開唔開心呀???

大宅

我覺得嘉德麗真係好好,阿女返左n1之後,學識左好多野!
同埋佢地好多活動攪,小朋友都好鍾意返學!
如果唔係阿女考到一條龍既學校,我諗我都會讀上去!
因為英文真係好大進步!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我仔仔由N班讀起, 而家K1都仲係超鍾意嘉德麗, 我地一家都覺得佢地班老師同嬸嬸都好好, 好用心教小朋友. 學校又多活動給家長參與, 增加透明度, 行政都好OK丫. 唯一最.....最唔好既係外籍老師換得比較頻密(只限過去一年). 呢點其實佢地都幾無奈!

男爵府

一條龍即是邊間呀??

原帖由 shadowray 於 10-5-11 13:05 發表
我覺得嘉德麗真係好好,阿女返左n1之後,學識左好多野!
同埋佢地好多活動攪,小朋友都好鍾意返學!
如果唔係阿女考到一條龍既學校,我諗我都會讀上去!
因為英文真係好大進步! ...

民房

你地既小朋友係讀全日班定半日班呀?

男爵府

下午班....

\
原帖由 QQMama2007 於 10-5-13 14:33 發表
你地既小朋友係讀全日班定半日班呀?

民房

HI ,我都係嘉德麗媽咪,呀女謮N1班!

民房

我就同亞仔報咗K1班, 黎緊8月開始返學, 唔知有無其他同學仔媽咪呢?

大宅

原帖由 QQMama2007 於 10-5-19 12:37 發表
我就同亞仔報咗K1班, 黎緊8月開始返學, 唔知有無其他同學仔媽咪呢?

考慮中, 校長話黎緊8月會開2班K1, 即係比上年多人讀

男爵府

K1 am or pm?

男爵府

得罪講,上水其他學校真係好多跨境童,唔係好想比阿仔同佢地一齊讀書,我仲考慮緊

大宅

原帖由 338 於 10-5-22 18:06 發表
K1 am or pm?

K1 am , 校長話會開2班

大宅

原帖由 Doobi 於 10-5-13 15:37 發表
下午班....

\

Doobi,
Ummm... 單憑你嘅ticket, 我估你係Anson童童媽啦??!! 我係童童Audrey媽咪啊!! 亞女成日係屋企都會提起你仔仔啊!! 哈哈~~

唸住讀安基斯?? 大埔果間ok, 呢間新開就唔知喇! 不過地方唔錯, 裡面好大, 環境唔錯囉!

Audrey出年都離開喇, 都唸緊出唔出去KLN Tong (收咗, 都係PM), 定係報安基司 (仲收緊PM仔).

welcome to audreyMAmi BLOG

大宅

回覆 39# audreybaby 的文章

我想安基司粉嶺開得成, 好多人都可能走去讀

首頁

尾頁

跳至