自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-12 11:56 發表
我識答WOR:lol
一個家教會有5張(如果學校肯幫手申請), 至於果5張點分配就係學校既事喇
唔水分架(我見有d學校)
放o係家教會,有人用先借
通常教協買野唔係一時衝動
無咩問題

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-12 11:56 發表
我識答WOR:lol
一個家教會有5張(如果學校肯幫手申請), 至於果5張點分配就係學校既事喇

果五張證係要家教會委員上名架(無記錯張表既話).......基本上係叫做果幾個委員的,但學校點做就間間唔同

p.s. 好似係四張証?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁我又唔知學校填左咩落位表度........只知有幾張証, 有用就拎LOR
(証上有寫家教會, 不過無人名)
原帖由 Sindy 於 10-5-12 12:11 PM 發表
果五張證係要家教會委員上名架(無記錯張表既話).......基本上係叫做果幾個委員的,但學校點做就間間唔同

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-12 14:58 發表
咁我又唔知學校填左咩落位表度........只知有幾張証, 有用就拎LOR
(証上有寫家教會, 不過無人名)

証係無名架.....但填表時要交幾個家教會委員既名落去....果時我幫幼稚園拎form,跟住佢交幾張証比我....所以我有印象,果d証其實唔係比家長借架,係比家教會委員申請&用,但學校借比家長就係學校做法

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

教協買作業有折, 咁唔知買冇教科書買呢? 如果有都幾好.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 Sindy 於 10-5-12 15:24 發表

証係無名架.....但填表時要交幾個家教會委員既名落去....果時我幫幼稚園拎form,跟住佢交幾張証比我....所以我有印象,果d証其實唔係比家長借架,係比家教會委員申請&用,但學校借比家長就係學校做法 ...

d 證係可以借比學校的家教會委員同家長的,
因為有d學校會選其個家長做委員,
而其他入讀該學校的家長就在入學時入埋家教會做會員,
所以是沒有問題.

教協的過膠片都好平, 最近買左一盒 -100張, 好似 $80多元, 貼紙 / 文具都好抵的.

洋房

都係一d d 野平, 餅乾同零食都比出面平, 文具都係, 不過真係無以前平咁多喇~除非一次過買好多, 如果唔係都唔好特登走上去

子爵府

畀面勳章

where is it in Hung Hum? I am moving house and need to buy a lot of electric appliances.

Thanks!!

原帖由 魚生 於 10-5-8 11:13 發表
電器你要睇file訂架,多數都平過外面,不過我發現紅勘有間野可以平過教協!
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

首頁

尾頁

跳至