想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

四度懷孕 她是天賜禮物

I want to encourage all women who are still trying hard for a bb.

http://happypama.mingpao.com/cfm/parenting3.cfm?File=20100509/newa/oka3.txt

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 PPyeung 於 10-5-9 20:20 發表
四度懷孕 她是天賜禮物

I want to encourage all women who are still trying hard for a bb.

http://happypama.mingpao.com/cfm/parenting3.cfm?File=20100509/newa/oka3.txt

我記得你呀, 多謝你分享你的親身經驗~好感動!

大宅

好感動, 祝你母親節快樂!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

congrats!!! 母親節快樂 ~~

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好感動呀. Happy mother's day.

大宅

畀面勳章

回覆 4# PPyeung 的文章

真係好感動呀!眼淚都忍唔住流出嚟!你好叻啊!亦都好多謝你的分享~~

大宅

yes. many women want to get support when having bb. one of them was me.

大宅

wish all women here can have a bb soon and Happy Mother's Day to all of you.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你真係比到信心我呀!!!希望我可以同你一樣,下次懷孕可以順順利利啦~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

原帖由 bebu123 於 10-5-9 22:30 發表
你真係比到信心我呀!!!希望我可以同你一樣,下次懷孕可以順順利利啦~

don't give up. try next time. good luck.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 PPyeung 於 10-5-9 22:53 發表

don't give up. try next time. good luck.

thanks~~我休息夠了~~又準備開工了~~:)
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

禁止訪問

大宅

好恭喜妳~
努力終於感動上天了。
我相信我會永遠記得妳的故事,因為我們在差不多時間先後小產三次,之後又一起在第四胎成功。多得和妳們互相鼓勵才可有勇氣。
第四次我也六個月才敢告訴至親~完全明白妳的心情, 看完妳這篇,我彷似再走了一趟苦路..

子爵府

ppyeung,

我好記得你~~
你0既努力會令你成為一個好好0既母親.....

你囡囡好似你, 好靚女~~
我之前都好驚一世冇機會做媽媽, 而家都剛渡過第一個母親節喇~~
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

PPyeung,

我都記得你呀!
記得你當時很堅持耍try倒成功為止.
而家終於做倒la.
恭喜你!
我都係try 左好耐先成功.我仲等到BB出左世才再知家人,親戚及朋友添.

祝你母親節快樂!!

伯爵府

Thanks for sharing ~~:)

多謝你既鼓勵!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

PPyeung, 我記得你呀, 你的bb真是天賜的禮物.

有時我教仔教到好激心, 入黎這版睇到好多case, 知道幸福唔係必然, 就會提起精神來.

祝你的bb快高長大, 長大後聽話孝順你.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

PPYeung,

我都記得你啊!
真係恭喜晒!
你的故事真係令人感動
係嫁,最緊要唔好放棄
大家都一定會好似你咁
最後成功有b!
祝你同小b幸福快樂!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

很感動...... 睇完都忍唔住流眼淚.... 尤其對呢句很有同感

「我從沒想過會有這麼多波折,不是不避孕就會有BB的嗎?身邊的朋友很快就有BB,為何身邊個個人都得?由小到大,我所有事情都很順利,讀書、工作都沒有任何難關.......

我其實都係上年母親節個日知道自己有左架... 可惜BB捱不到父親節就離去了......

真的好希望呢到每位媽媽下年都可以開開心心咁抱住自己BB過母親節 :)

洋房

Hi PPyeung,

i remember you, thank you and congratulation.

i just had a miscarriage again and your words really encouraging.

I also have the same problem with you, do you think 切除子宮肌瘤手術 help?

I have been struggling for many years and after this miscarriage, i also considering to remove the 子宮肌瘤.

But some doctors said it will not help....

原帖由 PPyeung 於 10-5-9 20:20 發表
四度懷孕 她是天賜禮物

首頁

尾頁

跳至