自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今次選舉只係"犯民"用錯誤方法向政府表達對選舉制度的不滿,就算佢地得到好高票(我唔相信有高票)...咁又點...真係可以廢除功能組別? 唔好咁天真。
可以肯定係今次除左勞民傷財,做成社會分化,係一場鬧劇。
佢地今次咁做,不理主流民意,令好多原本支持民主派的人要重新檢討係咪繼續支持佢。(我係其中一個,我從來投票只投給民主派,但今次不會投票。)

大宅

原帖由 lumijuli 於 10-5-9 23:32 發表
http://www.cuhkacs.org/~henryporter/blog/read.php/688.htm

原本有關政改方案的內容,本座是打算將相關的討論融入其他文章之中,可是一來發覺在政府與民主派各有強烈立場的影響下,政改方案根本不能以最中立的形式展現 ...

記得你講過話自已政治泠感,但睇番你咁多個post...似乎你係呢個討論區裡面最唔泠感果個。
你貼咁多野又highlight埋...其實都只係個別人仕的主觀意見,代表到乜野?

大宅

原帖由 lumijuli 於 10-5-9 23:54 發表

之前是冷感, 由於這次政改方案激火了我, 所以我有特別留意有關的資訊. (其實只是這半年的事///)

highlight 的咪我覺得係重點的地方囉...
我覺得人地寫得好, 上黎SHARE 都唔得? ...

其實你貼左條link出來,直接去睇仲睇得舒服d。
自由廣場...只要你無犯版規,你講乜都得。(我都無話唔得)

首頁

尾頁

跳至