跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 mandy108 於 10-5-28 00:23 發表

我6月1日先第一次產檢呀,我自己計預產期都係10月10日
唔知準唔準,希望bb同我同一日生日(我10月8日 )

mandy,我都想呀b同我同一日生日呀~爭4日~

媽咪:cindy~  大女:boey~ 細女:coey~

大宅

畀面勳章

今日係廣華飲湯水同照結構.
湯水無想象中咁難飲,不過有個媽媽飲完都嘔o左出o黎。

照結構都ok,個醫生都有講o下照緊D乜,不過阿B爬o左係到,照唔都個心臟,要出去行行等阿B轉位,咁又等多一個鐘
最後都照到正常。

別墅

My baby boy will be born on 19/10. My birthday is on 7/10. I don't want to have the same birthday with him. Then, my husband will only celebrate once with us!

原帖由 cindychs 於 10-5-28 10:52 發表

mandy,我都想呀b同我同一日生日呀~爭4日~

大宅

畀面勳章

大家做完結構未啊?

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 wanlorraine 於 10-6-4 19:32 發表
My baby boy will be born on 19/10. My birthday is on 7/10. I don't want to have the same birthday with him. Then, my husband will only celebrate once with us!

我去完產檢之前個預產期改左啦,係16/10
c6要我遲一日先好生,因為佢17/10生日,鬼理佢,緊係同我一樣好啦(8/10)

別墅

乜原來真的甘難book..
我1/6早了回公司..得住登入去book啦...

原帖由 dick_mui 於 10-5-27 22:13 發表

我上次9:05am 都只係book 到兩個咋,所以下次一定要9點正上網啊~

大宅

畀面勳章

原帖由 mandy108 於 10-6-15 21:55 發表

我去完產檢之前個預產期改左啦,係16/10
c6要我遲一日先好生,因為佢17/10生日,鬼理佢,緊係同我一樣好啦(8/10)

全家都係十月生日咁好

大宅

原帖由 wanlorraine 於 10-6-4 19:32 發表

哈哈,我大女同我老公同一日生日,開生日會個陣,無人記得我老公生日,佢好慘~

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 dick_mui 於 10-6-17 21:10 發表

全家都係十月生日咁好

大b6月生日

複式洋房

wa~~見到好多媽媽都係10月12預產期wor!我都係10月12 r~係一胎,囝囝,請多多指教~!!

係呢,,係點加入助產士小組ga??

男爵府

熱血勳章

回覆 5# hehababy 的文章

我預產期係29/10..
我想問咩係助產士小組??
點為之入左小組?
我已經做左兩次產檢...

大宅

原帖由 lemon.yman 於 10-6-30 21:44 發表
我預產期係29/10..
我想問咩係助產士小組??
點為之入左小組?
我已經做左兩次產檢...

小組姐係產檢唔係睇醫生,係睇助產士,佢地比醫生更細心,佢地會同你接生~如果你地身體ok,無咩大問題,係第一次產檢會問你地入唔入小組的~

大宅

好媽媽勳章 睛靈勳章

上胎囡囡廣華生07年10月28, 今胎係囝囝, 都係番廣華生, 預產期10月25, 如果遲3日就好了, 可以同家姐同一日呢!~
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2m.lilypie.com/TgM2p8.png[/img][/link]

[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb5f.lilypie.com/BoxJp8.png[/img][/link]

大宅

頭先上網book廣華講座,我想book個個講座有百幾個位,2分鐘比人book晒,其他的3分鐘都無位了,真係勁~

複式洋房

hi~ 10月15日預產期, 係廣華生, 入了助產士小組!! 多多指教

複式洋房

我都係,頭先上網book, 結果母乳餵哺o個個book 唔到~

原帖由 cindychs 於 10-7-2 10:56 發表
頭先上網book廣華講座,我想book個個講座有百幾個位,2分鐘比人book晒,其他的3分鐘都無位了,真係勁~

大宅

原帖由 himichelle 於 10-7-2 13:44 發表
我都係,頭先上網book, 結果母乳餵哺o個個book 唔到~

我就係想book呢個,2分鐘比人book晒~我想book4個月架啦,就係尋日先book到~

珍珠宮

原帖由 himichelle 於 10-7-2 13:44 發表

唔洗喊喎,其實生完姑娘會教你點餵,到時都會有講坐
健康院都可以學,好多時都係一對一添呀,唔洗咁擔心~

大宅

原帖由 stepbert 於 10-5-26 12:22 發表
我都係廣華生呀
我都係10月26日呀~~
唔知到時見唔見到你呢~~

我入左小組,你下次產檢係幾時?
唔知會唔會見到你呢?

大宅

畀面勳章

原帖由 cindychs 於 10-7-3 21:15 發表

我就係想book呢個,2分鐘比人book晒~我想book4個月架啦,就係尋日先book到~

我都係今次先book 到.. 真係超快無晒...

首頁

尾頁

跳至