想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我於知道有咗bb後不久便流啡,最後因胎兒七週後停止心跳,於27/4做手術乱宮,之後兩星期都有小量啡色惡露流出,但近兩天又流多咗同埋係鮮紅色,令我很担心,於是今天打電話往診所問下,個姑娘話可能係經期喎,叫我自己觀察下,如果無乜事一個月後先嚟覆診。但我想知道第一次m come 乜唔係一個月後先有咩? 手術到而家只不過係兩個星期,真係好担心呀!!!!請指教!!!

伯爵府

原帖由 mykittyt 於 10-5-10 12:50 發表
我於知道有咗bb後不久便流啡,最後因胎兒七週後停止心跳,於27/4做手術乱宮,之後兩星期都有小量啡色惡露流出,但近兩天又流多咗同埋係鮮紅色,令我很担心,於是今天打電話往診所問下,個姑娘話可能係經期喎,叫我自己觀察下,如果無乜 ...

係咪應該係惡露嚟?可能未排清咋

民房

I just miscarriaged and took the medicine i/o 乱宮. My doc told me that M will be come after 5 weeks..... Pls wait and see.

大宅

好媽媽勳章

我遲你一日做刮宮...28/4..
我都仲未M COME喎....
你去左覆診未呀?
我上個星期四去左覆診..醫生話惡露已經流哂....咁子宮都生番好喇...佢仲話24-28號會黎M添...
你流量多唔多呀?我都覺得你係未流哂D惡露呀...不如你去睇下醫生呀

洋房

Last time when i had miscarriage, it took 6 weeks for m come after 刮宮

原帖由 wingwilliam 於 10-5-18 22:44 發表
我遲你一日做刮宮...28/4..
我都仲未M COME喎....
你去左覆診未呀?
我上個星期四去左覆診..醫生話惡露已經流哂....咁子宮都生番好喇...佢仲話24-28號會黎M添...
你流量多唔多呀?我都覺得你係未流哂D惡露呀...不如你 ...

大宅

會唔會係hormones唔好呀? 我都試過m後2wk又再m呀!

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 caca218 於 10-5-20 15:29 發表
我9/4做手術,今日都未M喎

大約 4-10wks後黎m, 或者你可以睇醫生檢查一下.

大宅

我同樓主你一樣case, 我手術後今日係day13. check clearblue 排egg有反應, 即係排egg. 不過我係bingo前都經常性係咁.
我上網check過有關資料係排egg出血.
如果樓主你手術後停咗排惡露之後又出血, 可以留意以下:
1.)會唔會係之前惡露其實未清晒,食咗d咩令佢再流剩如嘅惡露?
2.)有冇check流血當日係咪排egg?如果係排卵出血,其實都好正常. 不過你係啱啱做完手術之後係咁, 所以你最好去醫生度再check,check吓你會唔會手術後子宮頸發炎.
3.)如果你跟我一樣bingo前都經常係咁, 有機會可能係荷爾蒙/黃體功能不足. 咁最好叫醫生check check.

BTW, 樓主你最後睇咗醫生未呢? 因為我仲等緊睇醫生,如果你睇咗醫生,可唔可以分享吓醫生點講呢? 我都想了解吓...thx!

禁止訪問

大宅

我2/24 做刮宮, 4/28至黎返M, 足足9個星期. 唔洗太擔心, 應該惡露未清晒....

原帖由 mykittyt 於 10-5-10 12:50 發表
我於知道有咗bb後不久便流啡,最後因胎兒七週後停止心跳,於27/4做手術乱宮,之後兩星期都有小量啡色惡露流出,但近兩天又流多咗同埋係鮮紅色,令我很担心,於是今天打電話往診所問下,個姑娘話可能係經期喎,叫我自己觀察下,如果無乜 ...

民房

我26/4做完手術, 而家都未黎M, 但個胸有D谷住咁, 請問你地有冇呢D情況呀? 我都想快d黎m, 過多幾次之後就可以再try..
請問你地做完手術之後過左幾耐就同老公行埋??
我停左惡露就已經do左, 大約係兩個星期到.

禁止訪問

洋房

我5月5日塞藥架,冇咁快黎第一次,我都好想佢快D,咁2-3個cycle之後可以再開工!!
我老公一直想DO,我拒絶左,我覺得都係比個子宮休息一個月先,費事子宮收縮得太厲害

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至