自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

佢坐一世都賠唔番個 bb 比人

點解唔判終身
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

水晶宮

畀面勳章

原帖由 Giant 於 10-5-11 12:43 發表
題外話, 抓爆頭都唔明佢點可以瞞到佢老公囉?

係囉 我估佢C6扮唔知,一路縱容佢,點不知佢老婆會劏人肚咁變態啫

大宅

原帖由 amythepooh 於 10-5-10 22:40 發表
說得對, 如果太輕便會有壞先例,令到其他人有樣學樣呀!

佢既行為勁變態...學佢既應該都唔會理判幾多年...
因為心理都完全不平衡!!!

應該坐完十年再入青山!(不過,而家d專家都話佢無精神病)

點慘都唔係犯案或者傷害人既理由!
佢小產都咁傷心,更何況人地懷胎九月,
已經係臨盤在即...眼白白見住自己bb走~
希望o個位媽媽真係可以重新生活...

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

佢誤殺那part 係判左8年的,
再加埋傷害他人身體(個媽媽), 再加2年,
所以就10年law

原帖由 Vana 於 10-5-10 19:57 發表
.
吓?!! 原來大家都覺得太輕呀...我反而見到十年覺得好重...

當然受害人同BB都好慘.... 坐幾耐都補償唔到....

但另一方面睇, 犯案者都係可憐人..... 我諗佢一定係有某程度既精神病.....

對兩個家庭黎講都係一個悲劇.....

我見以前有D人認誤殺都係坐6-8年..... 我仲以為佢十年算重添 ...-.-......
..

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

我猜揸車撞死人, 個司機唔係特登想那人死, 有時d途人要負一點責任!不過酒後駕駛就真係要罰重些!

原帖由 caca0921 於 10-5-11 12:43 發表
十年唔算重, 但比起d揸車撞死人嗰d己經係重好多, 點解無咗一條人命, 個刑罰會差咁遠!?

男爵府

熱血勳章

十年唔算重, 但比起d揸車撞死人嗰d己經係重好多, 點解無咗一條人命, 個刑罰會差咁遠!?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

題外話, 抓爆頭都唔明佢點可以瞞到佢老公囉?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唉,點都好,個BB都係死左

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

咁又唔可以咁講...... 我都無話佢岩..... 無將佢做既事話可以justified by either her depression or miscarriage issue....

我主要覺得如果以誤殺為量刑起點....十年黎講係重左D o者.....

如果控辯雙方同意佢有意圖殺害事主又唔同講法..... 判佢終身都岩....但事實even控方亦同意被告沒有意圖殺死事主,亦沒有預計男嬰會死亡.....

都係個句... 點都係佢錯....仲要錯到make up唔到...主要係覺得十年重手左少少o者....

原帖由 small531 於 10-5-10 21:07 發表
佢係慘...之但係都唔可以將佢既痛苦建立係人地身上架...佢係有預謀咁去傷人...如果個個都係咁既...小產就可以去殺人...咁我咪要殺好多個...

珍珠宮

佢係有預謀,唔係精神失常,係心理變態,殺人嘅边個唔係,佢揾精神病'過橋',根本就要坐一世.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

個結果…

我接受唔到囉!!!!!!!!!

判佢終生啦!啲專家都話唔肯定佢會唔會再犯!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

他們一家會一世都有陰影,甚麼都離保唔到。

原帖由 didi28 於 10/5/2010 21:11 發表
個bb好慘,佢一家人一定好傷心..
坐幾耐都比唔返個仔人地

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

說得對, 如果太輕便會有壞先例,令到其他人有樣學樣呀!
原帖由 sonic04 於 10/5/2010 19:49 發表
十年太少了

除非放了出來再困青山另作別論

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

個bb好慘,佢一家人一定好傷心..
坐幾耐都比唔返個仔人地

男爵府

好媽媽勳章

佢係慘...之但係都唔可以將佢既痛苦建立係人地身上架...佢係有預謀咁去傷人...如果個個都係咁既...小產就可以去殺人...咁我咪要殺好多個...
原帖由 Vana 於 10-5-10 19:57 發表
吓?!! 原來大家都覺得太輕呀...我反而見到十年覺得好重...

但另一方面睇, 犯案者都係可憐人..... 我諗佢一定係有某程度既精神病.....

對兩個家庭黎講都係一個悲 ...

哈哈

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

對兩個家庭黎講都係一個悲劇.....

我見以前有D人認誤殺都係坐6-8年..... 我仲以為佢十年算重添 ...-.-......

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 amythepooh 於 10-5-10 15:24 發表
鬼叫佢是精神有問題咩 ,有這個藉口是會判少些, 應該判完佢10年之後,便要長住精神病院接受治療, 避免他再害人。

對對

男爵府

好媽媽勳章

原來有躁狂就可以打人...殺人...呢個係咩世界丫?
原帖由 stkyo 於 10-5-10 19:19 發表
即係同刮個警察一巴個個女人話自己有狂躁症一樣。。。下下搬D病出黎就可以輕判。。。

哈哈

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

即係同刮個警察一巴個個女人話自己有狂躁症一樣。。。下下搬D病出黎就可以輕判。。。

原帖由 caando 於 10-5-10 19:16 發表
認同、認同,你既講法......

首頁

尾頁

跳至