跳至

首頁

尾頁

別墅

我個囝囝只認門、燈、花、樹、頭、
做wave、請請、byebye、arms up、拍手。

不過佢只係識望著和做動作,但唔識指指...

玩形狀玩具時,只懂放入去,但仍未分到形狀。唔知其他bb這個階段識什麼呢?可以分享一下嗎?

大宅

我估bb識d咩好睇照顧佢既人有冇教佢

如果你日日教佢同一樣野, 佢唔會唔識 (我個女就例外...教極佢用手指去指野, 佢都唔會咁做, 不過law起星星餅食就會)

我bb仲未識自己認得d 形狀而放o岩入去, 我只係將個形狀放o係o岩既地方, 叫佢郁下手仔將佢整入去

我bb都係識byebye, hihi, arms up, clap clap, 呢d野, 有時扮下將個電話整去耳仔度, 但又整唔o岩位, 整左去個後腦度

佢比較發育得好d既係認野, 因為我地冇咩野同佢o係屋企玩, 剩係成日講野, 所以佢認得屋企d野

有人話bb仔會慢小小, 到大個時就會追番, 我唔知會唔會有關喇, 我o個個係女, so far ok啦, 健康院叫要做到既野, 大部份我bb都ok, 不過指野就唔得了

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我女最識搞搞震

複式洋房

d書話一歲bb會認得約100個字,但當然唔識講晒.
我個女13個月.佢認得爸媽等身邊照顧得佢最多既人.除此之外,就係狗狗,金魚等.
佢可以唔扶野自己行30步左右,不過行到好似飲左酒咁既樣.

首頁

尾頁

跳至