婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原帖由 LovelyBBB 於 10-5-15 07:42 發表
我本來同6299都叫做相敬如賓, 但生咗小B之後同6299之間出咗好多問題. 好彩唔係同佢哋同住, 唔係人都癲.

me too.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

真係架,本來係同佢一齊住,直到我生之前都同99關係幾好架,但到生左之後,99話幚我地湊個仔,c6就比佢湊啦,個陣我份工又收得夜,佢就多野講,比說話你聽,我放假自己湊番個仔,佢又多多事實,又話我咁咁咁,我真係好唔like架,大家湊既方法唔同,有唔同既意見,會出現好多問題,我同99住左4年我地就搬走,咁佢都仲有幚我湊仔,佢縱我仔縱得好緊要,攪到我仔而家d脾氣好臭,eq又低,我唔知同佢有無關係啦,佢同我湊到個仔7歲,到我生個女我唔比佢湊,佢又唔like,又blackface,我唔理佢,寧願請工人湊,佢仲衰到佢屋企d水電煤都關我事架,要我同佢交,咁都算啦,仲獅子開大口,要我地另外再比$3000佢做家用,我比佢湊仔錢$4000,水電煤都要成$2500,仲要我加多$3000過佢,我請工人好過

到而家我仔d脾氣仲係好臭,有咩唔like就搵我99,99又話我地呢樣個樣,就得佢好緊要,但個女就一d都唔會,eq高好多,聽教好多,但個仔一d都唔聽教,梗係啦,99縱到佢咁,佢又有咩可能會聽我地講呀,所以當初點解我唔比佢湊我個女就係咁解,我唔想個女又好似個仔咁,c6都閙我99話縱到我仔壞哂,真係多謝哂喎

民房

:cry:

民房

民房

民房

大宅

未有小朋友之前, 我同99相處唔錯, 我會整蛋糕和小禮物給她, 99會織毛衣給我。
生了仔仔後的一年,我們相處也不太差, 99星期一至五係我屋企住,而62就每天到我家, 佢地好緊張個孫。
阿仔係一歲出現一些問題, 見到其他人會哭, 曾經要求99&62 每天傍晚時帶他到公園玩, 但62話怕其他小朋友整襯個孫, 99話要煮飯。
小朋友開始大過, 有好多意見不同, 特別係教育問題, 三歲小朋友要人餵食, 想要什麼玩具都要攞倒, 一定要有人陪一起玩等等。
99用"天生"來形容啊仔的行為,其實係我地做就這一切。
為了改變啊仔, 我搬出市區, 請姐姐照顧, 幫他參加一些活動, 今天啊仔已經開始有些獨立, 我為始而高興。
每一個人有自己的一套教養方法,雖然99&62好愛護孫兒, 但我才是他的媽媽, 所以應該由我來作诀定!

首頁

尾頁

跳至