自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

4歲小朋友好可憐

真係不可看少

"突然不斷咳嗽,又掩着肚子大叫"

大宅

好媽媽勳章

大宅

原帖由 禮媽 於 10-5-15 09:38 發表
d醫生第一樣嘢要學ge唔係醫術,而係醫德,要學吓點樣尊重生命

d醫生第一樣嘢要學ge唔係醫術,而係醫德,要學吓點樣尊重生命 講得對

睇呢單加埋上次打錯針嗰單, 你就知家陣d醫生真係唔夠好. 個小朋友一路都話肚痛, 但d醫生一路都冇理佢, 有便便積住都唔會痛成咁ga

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 禮媽 於 10-5-15 09:38 發表
d醫生第一樣嘢要學ge唔係醫術,而係醫德,要學吓點樣尊重生命

agreed

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

好慘呀!重要咁辛苦走,做父母亦都唔好過,經經要求為仔仔做檢驗,後來得到醫生一句專家口吻,我係醫生定你係醫生,就因為這句說話嚇壞父母沒想再要求下去,宜家出事醫生總會有好多大話去蓋過另一個大話。

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

正苦醫院

大宅

原帖由 jaycee_mami 於 10-5-15 08:16 發表
那位態度傲慢的醫生, 唔知你良心過唔過去得?

很心痛.

我以前係醫院做過實習、好多醫生冇良心加、佢地可以一D唔開心都唔會有。
Sent by GalaxyTab 10.1

男爵府

好可憐呀, 我覺得依家d醫生真係好無醫得, 只視救人為一種工作, 咩都只會跟程序做, 無理過人命幾可貴, 做錯事一句sorry就可以無事.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 nanalala 於 10-5-15 09:30 發表
好慘呀, 驗血姐又唔係d複雜野, 做咩唔幫佢驗喎

咪係囉. .... 驗血side 你醫院幾多錢呀, 又唔係係你果份糧度扣數

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

醒目開學勳章

早幾年我同我家姐懷疑我媽中風, 入瑪x烈急症, 醫生啲態度都係好傲慢囉, 因為醫生同我媽作初步言語對答我媽係答到, 之不過我地先係同媽媽朝夕相處既家人, 同醫生講可以幫我媽做腦x-ray 檢查嗎? 醫生拒絕, 醫生判決我媽係老人癡呆喎, 如果我地地堅持要照就自己去法國度照片, 點知..........真係輕度中風!!!! 好彩我地家屬既堅持, 先係輕度, 如果唔係不可想像, 唔通要出大事之後叫政府賠償咩~??? 生命成可貴, 但官官相衛!!!!

子爵府

心痛

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

SO POOR.

珍珠宮

原帖由 小小小BB 於 10-5-15 10:43 發表
早幾年我同我家姐懷疑我媽中風, 入瑪x烈急症, 醫生啲態度都係好傲慢囉, 因為醫生同我媽作初步言語對答我媽係答到, 之不過我地先係同媽媽朝夕相處既家人, 同醫生講可以幫我媽做腦x-ray 檢查嗎? 醫生拒絕, 醫生判決我 ...
咁結果係邊度照?

子爵府

我好多年前入住過瑪x烈, 感覺入面既醫生及護士態度真係麻麻, 得好少數係有良心及耐性既醫護人員

大宅

唉~真係心痛,4歲人仔就咁走左.....
政府醫院醫生....我生第2胎,開刀傷口釘左20口釘,食醫院個隻黃色止痛藥丸敏感,要轉第2隻,出院個日同醫生講,個死肥佬話:洗乜食止痛藥呀!我即刻插到佢冇聲出,我問佢,轉返轉你個肚開左刀,仲釘左20口釘,唔比藥你止痛,你得唔得呀 ?我就唔得la,我痛到入心入肺,跟住身邊個位姑娘見我扯晒火,就好聲好氣咁問我,有冇食過必理痛,會唔會敏感,我話食過冇事,之後個死人肥佬先開過第2隻藥比我咋

民房

講得啱,醫生真係要有醫德,咁就白白讓一個四歲小朋友死左,試問佢個心過唔過意得去?不過講真,我覺得唔單止醫生,其實香港有好多人都要培養下啲品德!

大宅

醒目開學勳章

係法國醫院照囉!

原帖由 VKwan 於 10-5-15 10:51 發表
咁結果係邊度照?

首頁
12345...6

尾頁

跳至