懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個女係個月入面極度好動..滿月前就懶到出汁...不過滿月後就成日要同人玩..好煩...

大宅

你個BB 細細個個時好湊都好啦, 起碼夜晚可以瞓下.
不過, 可能男仔會係頑皮啲.....應該係活潑好動啲.....^^

原帖由 arcaar 於 10-5-15 11:23 PM 發表
我陀呀仔果陣佢成日郁..日郁夜郁無時停..好彩佢bb果陣好好湊..好少扭計..而家兩歲半就超過曳..手又多腳又多..

大宅

我個女細個又係咁, 夜晚成日喊, 唔知喊咩.....呢啲好似叫'百日囉', 聽啲健康院醫生講過, 唔知有沒有記錯名.....

原帖由 OJ=A 於 10-5-15 11:30 PM 發表
陀大仔時佢成日係我個肚到打功夫, 郁唔停, 出世咸足三個月, 今胎郁得少好多, 希望出世好湊過哥哥la.

大宅

嘩, 咁你咪成日都要陪佢? 都幾攞命......咁你個BB肯唔肯瞓覺?

我聽講有啲BB 唔肯瞓覺, 好貪玩, 變咗難長肉, 瘦猛猛....

原帖由 @kelly@ 於 10-5-16 03:48 AM 發表
我個仔仔係我個肚果時...都郁黎郁去....無時停.....出世之後真係成日要玩....而家先6個月....不停要我同佢玩.....唔同佢玩就發哂顛呀!~~...佢自己可以坐係張搖搖椅到...不停咁叫不停咁郁....好似唔累咁ga ...

大宅

希望我個BB 好似你個BB 咁, 唔好太難湊.

原帖由 FrankieFUNG 於 10-5-16 09:29 AM 發表

唔駛擔心,我阿B係我肚時都係咁,但出世之後都唔會唔訓,只係會手多腳多D,多多表情,都唔算太難湊

大宅

希望係咁啦, 最緊佢出咗世唔肯瞓覺咋, 我同老公都要返工架麻......我真係試過返工開會瞌着架......俾同事見到就唔係咁好啦.....

原帖由 wongseelai 於 10-5-16 11:50 AM 發表
我個BB都郁得幾多。

但聽聞郁得多,會活潑D同聰明D,唔知係咪呢?

大宅

我又係咁呀, 呢一胎郁得勁過上一胎好多......真係唔知佢咩料? 唉......我驚到時俾佢玩殘.......

原帖由 huisylvia 於 10-5-16 04:11 PM 發表
我陀大仔時無呢胎郁得咁勁,出世真係幾乖,一個月就自己介咗夜奶,出街又定...以為中六合彩,生咗個乖既,點知俾佢"握"咗2年,而家...唉...想佢停下都好難...
呢胎就超活潑,無時無刻係咁郁,成個肚皮都俾佢反轉咁,都 ...

大宅

你咁勁既? 我以為陀第二個先係咁添.....

原帖由 g-rain 於 10-5-16 05:27 PM 發表
你地都系第2胎佢先比較郁得勁d..
但系我...-3-我第1胎咋..佢都狂郁~
我1吾郁..佢就郁咖na..-3-
有時夜晚佢郁到我訓都訓吾到tim..

死na..佢會吾會好活躍咖-3- ...

大宅

係, 我都知, 所以我咪話自已庸人自擾囉.....
吓???? 咁搞笑, 完全掉轉晒既????
希望我個細B 都會乖乖地, 唔好成日玩我啦......

原帖由 littlecook 於 10-5-16 05:34 PM 發表
應該唔關事架,唔駛擔心!佢唔郁你咪仲驚?

我陀大b時,佢好文靜,好少郁架,攪到我成日數住,又好擔心.結果出世後,佢好難湊,又唔肯瞓 .
我陀細b時,佢超活潑,時時都踢到我死死吓,出世後,反而超乖,又好湊,又瞓得多 ...

複式洋房

死na...甘佢第時咪好活躍-3-
吾洗訓na...>3<

原帖由 vvcc 於 10-5-16 23:31 發表
你咁勁既? 我以為陀第二個先係咁添.....

大宅

我上胎囡囡都係無影腳, 不過出世後唔曳呀, 凈係手腳比較有力, 頭幾months鍾意"charng charng" 下, 宜家都好乖呀!

人o地話男仔會活躍d o架, 通常都冇時停...

首頁

尾頁

跳至