想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

大笨豬,

想請教一下..約已經懷孕可以食善存A-Zinc嗎?...要飽肚吃嗎?...要不要在早上吃呢..?請賜教..謝!

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

明白了..唔該哂您呀..

大宅

畀面勳章

回覆 17# fannylam515 的文章

因為哈哈笑好貴,$220左右得7條,所以我慳住用!其實我三月先開始試用紅D,當時醫師叫我調理下先!但諗住咁平咪練習定先囉!嘻嘻~

大宅

畀面勳章

回覆 13# Ham.Family 的文章

哈哈笑係電子check排卵㗎!同紅d同一道理,只不過佢會有哈哈笑或者圓圈顯示出嚟方便睇!響尖沙咀龍X買就最平,$220左右可以check7次!牌子係clearblue!

別墅

我Day 1 係 13/5呀~如果今期中左會唔會係兔年BB呢?期待期待

大宅

畀面勳章

回覆 17# agnes15 的文章

Agnes,想問你試左幾耐呀?雖然我上個cycle先開始試,但都好擔心唔知要試幾耐?我見我有幾個同事都試左一年以上,但有生過的同事無拿拿都意外有左第二胎同第三胎!我地一齊努力啊!

大宅

回覆 14# Sakpp 的文章

不好意思, 一碗水煲45分鐘, 係咪要放三, 四碗左右呢

大宅

原來尼樣係哈哈笑, 我有見過, 都係貴所以無買來用, 唔該晒
原帖由 Jacobcat06 於 10-5-20 01:50 發表
因為哈哈笑好貴,$220左右得7條,所以我慳住用!其實我三月先開始試用紅D,當時醫師叫我調理下先!但諗住咁平咪練習定先囉!嘻嘻~

大宅

請問你係咪一直睇開何桂萍醫師, 佢睇得好嗎? 我係尼度JM比左尼個醫師卡片我, 約左下星期二第一次睇. 我打電話去問M come 去睇都唔緊要
原帖由 mickyma 於 10-5-19 19:50 發表
我今日19/5 Day1,原本約咗聽日睇中環何桂萍醫師,但依家唔知點好,因為上個月睇咗遲醫師,食咗佢啲葯,今個月M到冇噤痛(雖然唔中),所以諗住聽朝早去搵遲醫師,食多一個月,睇吓點,呢個月如果衰咗先轉醫師啦! ...

別墅

Fannylam515:

我頭先睇咗何桂萍喇!我今日都m到第2日去睇佢,諗住睇佢試吓!我有乜唔明白,佢都真係好有心機及耐性解釋俾我知,唔似其他老中醫噤cool!噤由今日食7曰葯,之後覆診,何醫師話下次覆診就俾曰子我邊日開工!大致上我身體都冇乜,只係個胃唔好,而呢樣都會影響黃體。

而係我頭先等睇何醫師嘅時候,我就問啱啱出嚟嗰位小姐(因我見到佢攞住張體溫),叫話何醫師係專幫人睇生bb!

希望答到你啦!

別墅

好媽媽勳章

原帖由 大笨豬 於 10-5-19 23:53 發表

其實我唔知呀 , 不過我印象中有一隻類似咁既多種維他命係for孕婦的 , 但唔係善存出 , 你或者問下醫生啦 , 因為普通既成人善存應該葉酸份量係唔夠架 , 我未bingo所以我無問過醫生呀~~~

我自己習慣左食任何藥物都會 ...

係咪惠氏materna??

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Ham.Family 於 10-5-20 14:33 發表

係咪惠氏materna??

我覺得materna幾好﹐維他命葉酸咩都有齊晒﹐適合我呢o的懶人一族。。。我食左3個月到~

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 大笨豬 於 10-5-20 14:49 發表

好似仲有分孕婦食架 , 不過我真係唔sure , 因為我都未bingo~~~~

以我所知materna好似得一隻﹐個盒寫明懷孕前後同懷孕期間都可以食~

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

今日day17了, 仲未check到紅d有線....唔通上次遲左, 影響左今次.....
平時14-18day都會check到, 但上次37day...

洋房

原帖由 claudiayk 於 10-5-19 23:43 發表
大笨豬,

想請教一下..約已經懷孕可以食善存A-Zinc嗎?...要飽肚吃嗎?...要不要在早上吃呢..?請賜教..謝!

我醫生同我講男人食善存A-Zinc 係好好,因為Zinc係對精仔有幫助,但如果女性想生bb,就要早6個月前開始食葉酸,而出面葉酸既份量都有好多種,我本人就係食GNC既葉酸800mcg,醫生話足夠哂!
如果你想食葉酸加維他命既,就可以選擇"惠氏",都好好呀!!

首頁

尾頁

跳至