跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

各位新屯中既兄弟姊妹們,要開新版 Part 3 啦,
大家入黎繼續傾啦...

子爵府

e...我個鐵閘如果係屋內鎖左,出面用鎖匙都開唔到架喎...唔通唔一樣...

好唔like個鐵閘,人在室內就咁擰上面個制,出面就開唔到, 一定要鎖匙鎖出面才開到!
你地是否咁樣?

大宅

報到先....

原帖由 nono913 於 10-5-18 14:56 發表
各位新屯中既兄弟姊妹們,要開新版 Part 3 啦,
大家入黎繼續傾啦...

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 nono913 於 10-5-18 15:06 發表
e...我個鐵閘如果係屋內鎖左,出面用鎖匙都開唔到架喎...唔通唔一樣...

好唔like個鐵閘,人在室內就咁擰上面個制,出面就開唔到, 一定要鎖匙鎖出面才開到!
你地是 ...

我意思是...我在屋內見鐵閘有個鎖匙位,
此個用鎖匙鎖左之後, 就算人在屋內或屋外都一樣可用鎖匙開到的!
而鎖匙位的上面有個擰制, 是用手擰的, 此個只可以在屋內擰, 即是反鎖啦, 擰左之後, 屋外的人就算用鎖匙都開唔到門!
所以我唔明你地話會自動鎖門?

子爵府

Sorry,我記錯左我家度大門呀...

另外,我話自動反鎖係當我要出街鎖鐵閘,但我的鐵閘鎖匙位唔岩,上鎖時要上下移動就位才可鎖上,日子久了個手擰制,會因我們成日上鎖時上下移動,會自己跌下已變成反鎖了...自此之後,我時不時就會留意個手擰制,有冇跌番落黎囉...

原帖由 MM2005 於 10-5-18 03:55 PM 發表

我意思是...我在屋內見鐵閘有個鎖匙位,
此個用鎖匙鎖左之後, 就算人在屋內或屋外都一樣可用鎖匙開到的!
而鎖匙位的上面有個擰制, 是用手擰的, 此個只可以在屋內擰, 即是反鎖啦, 擰左之後, 屋外的人就算用鎖匙都開 ...

男爵府

畀面勳章

報到. . . . .

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

hi 早晨

男爵府

早晨, 兼報到.
阿囝又不肯吃東西了, 開了四安, 食了兩安, 就反轉身(俯伏)不吃; 反翻正, 又反轉; 反翻正, 又反轉. 不餵了.
囝囝, 天水圍b女想食都冇呀, 你明白嗎?

男爵府

新墟屯門藥房(面舖旁)特級棉柔$145即剪印花減$20.
新墟粥舖旁樂暉藥房有雀巢promo檔口, 任何非雀巢奶粉大細罐蓋, 買瑞士寶兒(1-3歲奶粉)買一送一, 即$162兩罐900克, 一人限買6+6罐.
用得著嗎?

男爵府

畀面勳章

morning ^^

男爵府

畀面勳章

原帖由 shyeung 於 10-5-19 06:30 發表
早晨, 兼報到.
阿囝又不肯吃東西了, 開了四安, 食了兩安, 就反轉身(俯伏)不吃; 反翻正, 又反轉; 反翻正, 又反轉. 不餵了.
囝囝, 天水圍b女想食都冇呀, 你明白嗎? ...

係唔係肚漲(有風)呀??

男爵府

畀面勳章

原帖由 shyeung 於 10-5-19 06:36 發表
新墟粥舖旁樂暉藥房有雀巢promo檔口, 任何非雀巢奶粉大細罐蓋, 買瑞士寶兒(1-3歲奶粉)買一送一, 即$162兩罐900克, 一人限買6+6罐.
用得著嗎? ...

多謝報料 . . . . .
早排蝴蝶村有間藥房都有, 棉柔減20, 乾爽減10
有個姐姐企係門口SALE

男爵府

如果有, 係米要我的手搽油後, 同他搓肚子, 驅風?
如果是掃風的"風", 他通常食完會自己"噶"一聲, 不用掃的.
原帖由 rtktang 於 10-5-19 07:41 發表

係唔係肚漲(有風)呀??

大宅

Thanks!! 奶粉吳岩添....

原帖由 shyeung 於 10-5-19 06:36 發表
用得著嗎? ...

子爵府

Good morning

翡翠宮

原帖由 nono913 於 10-5-18 17:18 發表
Sorry,我記錯左我家度大門呀...

另外,我話自動反鎖係當我要出街鎖鐵閘,但我的鐵閘鎖匙位唔岩,上鎖時要上下移動就位才可鎖上,日子久了個手擰制,會因我們成日上鎖時上下移動,會自己跌下已變成反鎖了...自此之 ...

嘩.......咁出左街先反鎖左, 家又無人, 咁點算呀?
找開鎖佬呀? 都唔平啦!
我只知個手擰制不論是開/關, 一定要擰到盡, 唔好一擰聽到聲就停手!

翡翠宮

成人奶粉才岩我!

蝴蝶村藥房 LUX沐浴露 1L $24 勁平呀,
第易度無嫁)))))))))))))))
嘻....嘻........學下萬寧妹妹講野先!

翡翠宮

.......

男爵府

畀面勳章

原帖由 MM2005 於 10-5-19 13:56 發表

嘩.......咁出左街先反鎖左, 家又無人, 咁點算呀?
找開鎖佬呀? 都唔平啦!
我只知個手擰制不論是開/關, 一定要擰到盡, 唔好一擰聽到聲就停手!

一張厚身紙皮搞掂 . . . !!

男爵府

畀面勳章

原帖由 MM2005 於 10-5-19 13:56 發表
.......

唔通係......你有少少鐘意左佢??

首頁

尾頁

跳至