跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

唔係掛..平台果D風..好柔和之播..點會咁易吹親..唔使太緊張架..

如你覺得果個位大孟風..咪搵個無咁大風位囉..:)

原帖由 rtktang 於 10-5-20 10:42 發表

好易吹親 .. . . .

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

噓..唔好念埋一邊至得架:evil: :loveliness:
原帖由 rtktang 於 10-5-22 08:17 發表

會唔會俾爹O地搶左架??

男爵府

醒目開學勳章

我尋日都一家上了金光華廣場的上井精緻日本料理 食晚餐呢~~
成日聽D人講話呢間野好食~趁放假就去試試~好彩BOOK定位~真係好多人架~食物都OK啦~不過D貴野好快就話無晒~所以我覺得唔係咁抵~$188/位~試一次就算喇~

男爵府

醒目開學勳章

請問深圳灣那邊的吉之島車在那裡搭呢?

原帖由 emily22 於 10-5-22 17:20 發表
係上去要答B3...大人11元...但上到深圳有部吉島車..直到海岸城..免費架..一個鐘頭一班車..限反1X蚊的士錢..好似大飽口福都有部免費車..不過我未答過..

我地靜係食午餐..同行下海岸城..行下超市..都4點鐘LU..附近無 ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 emily22 於 10-5-22 17:22 發表
唔係掛..平台果D風..好柔和之播..點會咁易吹親..唔使太緊張架..

如你覺得果個位大孟風..咪搵個無咁大風位囉..:)

B囡暫時都係3步不出家門 !!

男爵府

畀面勳章

原帖由 emily22 於 10-5-22 17:20 發表
係上去要答B3...大人11元...但上到深圳有部吉島車..直到海岸城..免費架..一個鐘頭一班車..限反1X蚊的士錢..好似大飽口福都有部免費車..不過我未答過..

我地靜係食午餐..同行下海岸城..行下超市..都4點鐘LU..附近無 ...

搭過 B3 一次, 兜得太耐頂唔順 @@

男爵府

畀面勳章

原帖由 emily22 於 10-5-22 17:24 發表
噓..唔好念埋一邊至得架:evil: :loveliness:

我怕好似我咁,
囡囡D禮物我幫佢保管住先 . . .

男爵府

畀面勳章

原帖由 on0li 於 10-5-22 19:07 發表
成日聽D人講話呢間野好食~趁放假就去試試~好彩BOOK定位~真係好多人架~食物都OK啦~不過D貴野好快就話無晒~所以我覺得唔係咁抵~$188/位~試一次就算喇~ ...

不如搵日組團由你地帶隊 . . .

男爵府

好呀, 雖然小b好細, 但他已經有回鄉証架!
原帖由 rtktang 於 10-5-22 20:13 發表

不如搵日組團由你地帶隊 . . .

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

祝小牛B : 一歲生日快樂,快高長大!

Happy Birthday

原帖由 shyeung 於 10-5-22 06:33 AM 發表
早呀.
明天就是小b一歲生日.
日子過得真快.
小b是去年23號凌晨出生的, 屯門醫院.
媽媽22號晚入院.
見紅後還不忘洗了頭, 去大家樂食飽先, 才入院.
出生時3.36kg. 一切記得清楚.
這一年, 有很辛苦的時候, 但整體上還 ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 shyeung 於 10-5-22 22:46 發表
好呀, 雖然小b好細, 但他已經有回鄉証架!

我講大人團wor

男爵府

內地的物價同香港有得揮.
1988年, 小弟第一次去北京遊, 在廣州自坐火車, 36小時.
出發前, 在新華書店買了一冊四本"倚天屠龍記", 封面除了五隻字, 甚麼也沒有; 內頁"字字字字"甚麼其他也沒有, 但超平, 大概1-1.5RMB一本.
去到北京, 逛街食新生事物"個體戶"的炸醬面, 0.4RMB一大碗.
笑話: 我們乘卧舖, 一房左右, 上中下共六隔床. 日間, 我和當時女友坐下隔床聊天, 服務員見我們坐得近, 怒睥, 喝道: 「分開分開...... 」你說O咀不O咀!!!
原帖由 on0li 於 10-5-22 19:07 發表
成日聽D人講話呢間野好食~趁放假就去試試~好彩BOOK定位~真係好多人架~食物都OK啦~不過D貴野好快就話無晒~所以我覺得唔係咁抵~$188/位~試一次就算喇~ ...

男爵府

咁小b和小b囡米要留在家叫外賣???
原帖由 rtktang 於 10-5-23 00:01 發表

我講大人團wor

男爵府

是否很久以前?
現在已縮短路程, 屯碼>新屯中>三聖>置樂>市中心>公路不停站到深圳灣.
http://www.ushb.net/rtinfo/CTB/CTBB3.php

個人覺得尚可接受, 當然B3X更直接.
原帖由 rtktang 於 10-5-22 20:06 發表

瑪瑙宮

真係好難講你知??

不如你試一次回程..就知架啦..不過你要記位每個鐘頭得一班車乍..每班車係1點正..2點正..3點正..係吉島的士站車口..
原帖由 on0li 於 10-5-22 19:10 發表
請問深圳灣那邊的吉之島車在那裡搭呢?

瑪瑙宮

b女滿月啦..應該..都唔出得門
原帖由 rtktang 於 10-5-22 20:05 發表

B囡暫時都係3步不出家門 !!

男爵府

我就認為非不得已, 不出門好些.
尤其番內地, 危險, 煙多, 小b絕不適宜.
我小b有回鄉証, 是要回媽媽家鄉見高齡太公, 不能不去.
農曆年時, 內地只3-4度, 人家家中工具又不齊, 哭又怕吵到別人. 結果小b一星期沒有洗澡, 怕冷親.
原帖由 emily22 於 10-5-23 08:42 發表
b女滿月啦..應該..都唔出得門

瑪瑙宮

改左路線..而家好d啦..

原帖由 rtktang 於 10-5-22 20:06 發表

瑪瑙宮

原帖由 shyeung 於 10-5-23 07:00 發表
是否很久以前?
現在已縮短路程, 屯碼>新屯中>三聖>置樂>市中心>公路不停站到深圳灣.
http://www.ushb.net/rtinfo/CTB/CTBB3.php

個人覺得尚可接受, 當然B3X更直接.
...

瑪瑙宮

我講出樓下左近..更唔會咁細個上大6啦..最好半歲先上去一天好啦..
我都覺得太細上大6人家的地方住..樣樣唔方便..家貝又唔齊..暖爐都無..點感亂黎呀..只是迫不得意地先會上去..
原帖由 shyeung 於 10-5-23 08:50 發表
我就認為非不得已, 不出門好些.
尤其番內地, 危險, 煙多, 小b絕不適宜.
我小b有回鄉証, 是要回媽媽家鄉見高齡太公, 不能不去.
農曆年時, 內地只3-4度, 人家家中工具又不齊, 哭又怕吵到別人. 結果小b一星期沒有洗澡, ...

首頁

尾頁

跳至