自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

定左今晚舉行追思會,明天安息禮拜...今早去認領遺體,嚇左一跳,老婆半邊面紅哂(都幾恐怖下,同離去安詳樣兩碼事)),好似被人打過咁...追問之下,佢地解釋可能擺放過久(個個都擺十幾日架啦)、可能訓則左(都唔係一個充分理由)...仲話化妝時可以遮蓋,分明推卸責任!
但我又不能投訴(唔知離開後會有咩事發生)、不能報警(一定要延期仲有好多諗唔到問題會出現)...
而家心情好down,人都死左,仲要佢受咁嘅折磨!
個人估計應該係醫院停屍間過於擠迫(醫院認領遺體處/停屍間/禮堂...仲裝修及擴建中...)有關...兩個遺體放在一起,由於死去不久就被疊在一起(一直冇郁過),而咁啱擺放時又隨意堆疊(類似頭撞頭...),先有咁嘅情況出現,點解做呢行都唔可以對死者有一點尊重呢...最後只有搵化妝師幫忙,睇下除左查厚厚粉外,仲有咩方法補救!
唉..............

水晶宮

替你心痛......我媽死時認屍時也差d認不出她...............我都好傷心!!!!

節衰順便.......

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

聽見都好難過, 何況你係至親的家人

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

好媽媽勳章

好明白你的心情, 節衰順便...:-(

子爵府

振作! 願佢安息

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

好戥你難過... 節哀順變...

珍珠宮

"個人估計應該係醫院停屍間過於擠迫(醫院認領遺體處/停屍間/禮堂...仲裝修及擴建中...)有關...兩個遺體放在一起,由於死去不久就被疊在一起(一直冇郁過),而咁啱擺放時又隨意堆疊(類似頭撞頭...),先有咁嘅情況出現"<--我都係諗呢個原因.....但佢哋有無話會唔會散番架??

伯爵府

原帖由 櫺囹桼 於 10-5-18 15:07 發表
定左今晚舉行追思會,明天安息禮拜...今早去認領遺體,嚇左一跳,老婆半邊面紅哂(都幾恐怖下,同離去安詳樣兩碼事)),好似被人打過咁...追問之下,佢地解釋可能擺放過久(個個都擺十幾日架啦)、可能訓則左(都唔係一個充分理由)... ...

聽到都替你心痛...

象牙宮

add oil

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好太傷心啦

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔好咁難過

翡翠宮

原帖由 hellomiffy 於 10-5-18 15:17 發表
"個人估計應該係醫院停屍間過於擠迫(醫院認領遺體處/停屍間/禮堂...仲裝修及擴建中...)有關...兩個遺體放在一起,由於死去不久就被疊在一起(一直冇郁過),而咁啱擺放時又隨意堆疊(類似頭撞頭...),先有咁嘅情況出現" ...

假如屋企一路裝修一路住人,會有咩情況出現,大家都可以想像得到!
只係班高層諗唔到,或者唔去諗!(諗下去邊度打十八個洞仲好...)
下面做野個啲...唯有...

王國長老

王國長老

七兄, 請節哀, 七嫂泉下有知你地咁錫佢, 佢會走得安樂.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

聽倒好登您難過, 希望您可以振作...節哀順便...

水晶宮

環保接龍勳章

我都感到好痛心呀!
或者你問吓D護士朋友or有關呢方面知識嘅人意見先la! 若証實是你所想的,而呢一刻你又唔想攪咁多嘢住,如留D証據第日投訴,為太太得唔到尊重舒一口氣.
節哀順變.
原帖由 櫺囹桼 於 10-5-18 15:07 發表
定左今晚舉行追思會,明天安息禮拜...今早去認領遺體,嚇左一跳,老婆半邊面紅哂(都幾恐怖下,同離去安詳樣兩碼事)),好似被人打過咁...追問之下,佢地解釋可能擺放過久(個個都擺十幾日架啦)、可能訓則左(都唔係一個充分理由)... ...

翡翠宮

好媽媽勳章

節哀....

大宅

停屍間過於擠迫都係環境因素所致,
人死如燈滅, 軀殼....呢D唔需要太介懷
最緊要靈魂得到安息

大宅

2018復活節勳章 好媽媽勳章

好戥你難過...

男爵府

十幾年前........有位護士話........捐贈器官既屍首.......由醫生割下器官後.......就由執屍既工人........求其咁........連埋傷口........好唔尊重一番好意既死者........不過唔知是否屬實.

唔好太難過........唯有睇下化妝上可否補救.

首頁

尾頁

跳至