自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100518/00176_030.html
立法會補選投票率只有百分之

:;pppp: :;pppp:

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

佢地極厚面皮, 堅持5十幾萬人技持佢地,
包括投俾白姐姐0個0的都係支持佢地~

伯爵府

癲狗妄想症.

男爵府

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 ankle 於 19/5/2010 11:06 發表

一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

複式洋房

政府中共做埋D下留手段,(思想清晰)港人一睇就知,好心唔好再講失敗啦…

複式洋房

原帖由 ankle 於 10-5-19 11:06 發表

厚面皮應該係政府同補皇黨至真,白姐姐背後有中央支持係人都知啦

男爵府

好媽媽勳章

將 所有票都當係支持『公投』,更無恥
原帖由 ying1979 於 10-5-19 11:24 發表
政府中共做埋D下留手段,(思想清晰)港人一睇就知,好心唔好再講失敗啦…

男爵府

好媽媽勳章

由頭到尾都姓賴:;pppp: (歡迎對號入座)
原帖由 ying1979 於 10-5-19 11:29 發表

厚面皮應該係政府同補皇黨至真,白姐姐背後有中央支持係人都知啦

複式洋房

原帖由 newnew168 於 10-5-19 11:30 發表
將 所有票都當係支持『公投』,更無恥

支持民主比人話無恥、抹黑都無所謂,點都好都有50萬人支持公投
唔知政府土共又搵唔搵到50萬人支持?
恐怕.............
出動埋亞公亞婆都可能有
不過政府土共要送出每人:茘枝團一位,專車接送,專人服侍提醒投邊個先得架…哈哈

大宅

睇咗咁多,覺得今次變相公投真係失敗,因為今次應該係投議題而唔係投人,但各位都是執著不喜歡社民連的問題,我想知各位如果唔係變相公投而是正式公投,你地會不會投票支持公能組別呢?

原帖由 newnew168 於 10-5-19 11:33 發表
由頭到尾都姓賴:;pppp: (歡迎對號入座)

複式洋房

原帖由 friendlyguy 於 10-5-19 11:47 發表
睇咗咁多,覺得今次變相公投真係失敗,因為今次應該係投議題而唔係投人,但各位都是執著不喜歡社民連的問題,我想知各位如果唔係變相公投而是正式公投,你地會不會投票支持公能組別呢?

...
我都各得好多人都係對人唔對事,講咁多都冇用

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 friendlyguy 於 10-5-19 11:47 發表

...

我想問下哩個論調係咪5子一請辭已經咁樣講? 定還是之後變下變下就變咗投議題唔係投人? 就好似由初初設定投票率50%, 之後降到30%, 再之後到20%一樣.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實無論係投議題或者係投人, 如果公社兩黨喺策劃哩個行動前唔係想賺到咁盡, 又要贏投票率, 更加要贏番個議席, 出哩啲下三濫使詐手法, 唔會令咁多人反感(睇投票率就知啦, 當然你可以解說冇旅遊車載選民去投票都可以係一個原因, 天氣又熱啦.....總之就係賴地硬, 唔肯反省), 根本就係作繭自縛, 當選民係儍仔, 自己鈡意點玩就點玩, 自己鈡意點定規則就點定規則(由初定投票率50%, 到30%, 再後到20%, 一路係咁變), 有冇問過選民會唔會陪佢哋玩?

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

象牙宮

黃議員曾經喺電台話過, 如果投票率只得/低過20/30%, 佢就算入返立法局都會辭職, 因為"做人要有廉恥"
http://www.youtube.com/watch?v=GfQRmHrhL9k

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-5-19 12:18 發表
黃議員曾經喺電台話過, 如果投票率只得/低過20/30%, 佢就算入返立法局都會辭職, 因為"做人要有廉恥"
http://www.youtube.com/watch?v=GfQRmHrhL9k

做人就話要有廉恥啫...咁 x 呢???

象牙宮

原帖由 我想生三個 於 10-5-19 12:20 發表

講過又點??伊加證明成功,點解要辭職??

講過唔算數, 即係話今日佢話爭取民主, 聽日佢都可以出賣民主, 選民憑咩信佢?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至