跳至

首頁
12345...15

尾頁

子爵府

畀面勳章

我剛剛CHECK到BINGO了~
我也是4月29日來M. 我下星期回來才預約醫院檢查.

我第2胎~

禁止訪問

大宅

原帖由 goldenbaby 於 10-5-31 17:10 發表
I have confirmed being pregnant last Thursday. My EDC is about 4/2/2011. I have booked the Oscar of PWH, but it is HK$2,550.

咁貴既.....我第一胎係威爾斯醫院CHECK 我記得唔過$1000, 依家貴左咁多既....

我想問呀...PWH = 廣華醫院呀....

禁止訪問

回覆 1# yukisomiss 的文章

大宅

原帖由 goldenbaby 於 10-5-31 17:29 發表
It is Prince of Wales Hospital, as told the price has just increased from HK$1300 to HK$2550.

咁依家真係貴左好多啊

別墅

原帖由 annafifi 於 10-5-29 15:58 發表
我今日睇醫生confirm左喇....
我係第一胎, 心情又緊張又興奮, 我last m day 係 29/4, 醫生計話預產期係2月5日兔仔/女, 我老公都係屬兔!!!!

我都confirm左喇,同你一樣醫生話預產期係2月5日,
年初三赤口,不過我last m come 係2/5,都唔知CDE點計既............

別墅

各位好, 我上次M嚟係5月1日, Dr仲未同我講幾時預產期 (我估都係2月頭). 我想問邊度可以睇到有咩醫生接生比較好? 係唔係而家要決定喺邊間醫院生仔? 由於係第一胎, 我咩都唔識, 又唔敢問親戚朋友.

別墅

原帖由 EE2009 於 10-5-31 19:42 發表
各位好, 我上次M嚟係5月1日, Dr仲未同我講幾時預產期 (我估都係2月頭). 我想問邊度可以睇到有咩醫生接生比較好? 係唔係而家要決定喺邊間醫院生仔? 由於係第一胎, 我咩都唔識, 又唔敢問親戚朋友. ...

而家應該先諗產檢d野,漫長10月唔使咁急

別墅

妳咁早驗到啦,我都係5月1日last m,但係唔dare驗住,妳cycle幾多日架?

原帖由 EE2009 於 10-5-31 19:42 發表
各位好, 我上次M嚟係5月1日, Dr仲未同我講幾時預產期 (我估都係2月頭). 我想問邊度可以睇到有咩醫生接生比較好? 係唔係而家要決定喺邊間醫院生仔? 由於係第一胎, 我咩都唔識, 又唔敢問親戚朋友. ...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都bingo na~~不過未去c+ confirm

大宅

我又報到,今日睇咗醫生

別墅

原帖由 laijody 於 10-5-31 23:12 發表
妳咁早驗到啦,我都係5月1日last m,但係唔dare驗住,妳cycle幾多日架?

Hi laijody, 我cycle 31-2日左右, Day25 綠D已經有淺線, Day 30用曼仔同clearblue有顯示. 不如你用綠D試吓先啦!

別墅

報到~
我last period date 係27/4,打去婦產科預約時,姑娘話預產期係1/2,係虎B呀,仲趕住出來逗利是添!!

大宅

下..咩要咁早BOOK架??
我淨係BOOK左6月中去C+做第一次產檢, 睇下到時照到心跳未

你去邊間生呀??

原帖由 yukisomiss 於 10-5-31 10:33 發表

hihi....我都係29/5睇左醫生了, 醫生CONFIRMED了, 我都係29/4M COME, 但我預產期係4/2/2011, 但我都未去照, 因太早, 大約7-8WEEKS 先去照, 但我已經預約左要去生既醫院, 第一次產檢係12/8呀...唐氏係網上預約左, ...

大宅

原帖由 annafifi 於 10-6-1 18:02 發表
下..咩要咁早BOOK架??
我淨係BOOK左6月中去C+做第一次產檢, 睇下到時照到心跳未

你去邊間生呀??

係呀....果日CONFIRM有左...醫生即係寫紙俾我BOOK HOSPITAL 啦......好彩我睇既診所同廣華好近.....所以即刻BOOK囉, 但我咁早BOOK 係政府第一次產檢係12/8號呀...差唔多14-15WEEKS呀.....但我BOOK左20/6係C+做第一次產檢囉....又BOOK左22/7做唐氏囉......

係呢......你又BOOK左D咩呀....

大宅

好快手呀...

我淨係BOOK左15/6 C+第一次產檢咋....我都諗住政府同C+一齊排, 不過政府果邊我想等15/6後先去排, 我都驚我15/6 (6WEEK幾) 太早, 仲未照到心跳果D, 所以我都BOOK定3/7 再照多次, 唐氏果D咁早要BOOK架喇?? 我諗住等第一次產檢後, 睇醫生點講先再BOOK

你宜家有害喜未呀? 我仲未呀, 只係有少少胸痛, 肚間中有少少吉吉下, 仲好成日好眼瞓囉..

你駛唔駛返工架?

原帖由 yukisomiss 於 10-6-1 22:30 發表

係呀....果日CONFIRM有左...醫生即係寫紙俾我BOOK HOSPITAL 啦......好彩我睇既診所同廣華好近.....所以即刻BOOK囉, 但我咁早BOOK 係政府第一次產檢係12/8號呀...差唔多14-15WEEKS呀.....但我BOOK左20/6係C+做第一 ...

別墅

想問做唐氏即係咩嚟架!? 唔該...

禁止訪問

別墅

回覆 38# goldenbaby 的文章

嘩, goldenbaby, 多謝你咁詳細嘅資料呀~! 有排我睇! :>

大宅

原帖由 annafifi 於 10-6-2 09:00 發表
好快手呀...

我淨係BOOK左15/6 C+第一次產檢咋....我都諗住政府同C+一齊排, 不過政府果邊我想等15/6後先去排, 我都驚我15/6 (6WEEK幾) 太早, 仲未照到心跳果D, 所以我都BOOK定3/7 再照多次, 唐氏果D咁早要BOOK架喇? ...

其實我lai 胎係第二胎啦....所以我知要照d咩...所以未早d book 定囉/////

依家我冇咩特別....係訓得唔係咁好囉///訓得唔tum

我係要返工架.....

首頁
12345...15

尾頁

跳至