嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

呀仔而家10月 , 由2個月開始返育嬰院 , 返咗半月就開始就成日都病 , 好多痰又氣促, 試過睇西醫睇咗3個月 ,又試過食余x生猴棗散食咗10次 , 又試過食猴棗未4次,又試過食保嬰丹 , d痰都仍然係轟轟聲. 真係唔知有咩辦法 , 唔通真係要入院抽痰 ??? 有無咩好辦法幫吓我
誠意推介 : [fly]蘆薈啫喱[/fly]
~~~介傷/燙傷 ~~ 一塗上即
" 掂 "  yeah vv

大宅

我女早排病左都有好多痰, "鄧"左川貝雪梨+瘦肉幾次就ok bor, 你不如試下.....

個梨既心唔要, x 半水"鄧"一個鐘就ok....

男爵府

[quote]原帖由 傲祺媽咪 於 10-5-20 17:30 發表
呀仔而家10月 , 由2個月開始返育嬰院 , 返咗半月就開始就成日都病 , 好多痰又氣促, 試過睇西醫睇咗3個月 ,又試過食余x生猴棗散食咗10次 , 又試過食猴棗未4次,又試過食保嬰丹 , d痰都仍然係轟轟聲. 真係唔知有咩辦法 ... [/quote

BB有冇發燒呀? 胃口差, 成日好攰咁瞓? 要小心D 呀, 因怕氣管炎, 如果氣促緊要, 一定要同佢睇多次醫生, 如果之前果個醫生唔得, 咁就要轉第2 個啦.

不過你試下幫BB拍痰, 睇下會唔會好D先喇, 我見細女多痰, 我都會幫佢拍, 效果真係好好多架.

民房

我哥哥既女兒前排都咳左成2個月,,佢而家先7個幾月,,佢睇左5次兒科E生,,食左4次猴棗未,,都係冇乜起色,,佢條氣管成日(hehe herher)用手掂住佢心口已經感覺到,,E生只係話佢氣管敏感,,過一排就會自然好,,真係大概咳左2個月就開始慢僈好番,,見到佢連續食左個半月藥真係心都赤

首頁

尾頁

跳至