跳至

首頁

尾頁

大宅

我99又係話唔鍾意綁帶,但我冇理佢,照買

原帖由 sohomama 於 10-5-20 20:50 發表
我岩岩買左十件短袖3角啪鈕... 奶奶話唔中意挷帶.... ^v^

大宅

唔係,因為媽咪話一定要買

原帖由 ferferfer 於 10-5-20 23:54 發表
定係見佢話唔鍾意,所以買多幾件~wakakaka!

大宅

我99就冇干預我買咩衫比bb,淨係成日叫我唔好買咁多,但佢自己又走去買衫仔比bb囉!

大宅

唔駛一齊住已經好好啦!

原帖由 seasames 於 10-5-25 13:46 發表
點解會唔肯聽你地既電話,
如果我有個咁既6299就好喇!!!!!!

大宅

我99以前成日打去我公司搵我,最搞笑佢成日打黎問我股市價位,但我唔係做股票經紀,我叫佢唔好打黎公司問我,佢仲話你唔係成日睇住個價位既咩!真係比佢激死。仲有每日佢都會問我老公返唔返屋企食飯,老公開會聽唔到電話就問我老公去左邊,點解唔聽電話,總之就多多野問,後尾佢每次打黎我都扮到好忙要收佢線,佢先冇再打比我。

不過佢真係幾煩,我生日果日我同老公都請左假去睇戲食飯2人世界,睇戲期間我老公個電話響左7,8次,散場後我問老公邊個打黎,佢話係99,但唔想覆,我話可能屋企有緊要事你都打返比佢啦!點之99原來只係想問我地返唔返屋企食飯,你話佢係米傻架!當時係office hour,如果你打咁多次黎都唔聽就即係唔得閒啦!

原帖由 goosema 於 10-5-25 15:23 發表

Me too...我99超乞人憎,成日覺得自己講嘅野啱曬!好在佢唔敢打比我,因為我話返工唔可以聽電話

大宅

我99對我其實算唔錯,只不過大家既生活習慣好唔同,真係一句相見好﹑同住難。

原帖由 Huki 於 10-5-25 16:17 發表
唔一齊住真係爭好遠,我99 d皮氣都好臭架,試過見佢掉碗,又玩離家出走,難為62睇佢面色

我老公醒搬出黎,話要私人空間
佢地都冇扶,因為住公屋住唔落咁多人 ...

大宅

agreed。咁先似一個家

原帖由 seasames 於 10-5-25 16:06 發表
羨慕ing~~~
如果可以二人世界+bb, 真係好幸福呀!!~~

大宅

樓價咁高,租金都唔會平得去邊

原帖由 ferferfer 於 10-5-25 17:52 發表
我同c6剛剛租左地方,勁細又勁貴,好唔抵,不過見你咁講,可能真係值得的......一個家......

大宅

你99真係好得閒喎!成日摷人d野,呢d行為好黑人憎

原帖由 seasames 於 10-5-27 10:59 發表
因為佢係亞b個媽, 你99唔係囉!
個b要食都食自己口水尾啦, 唔通食你個d咩!!!!
又一個唔經大腦就講野既99!!

(我99佢尋晚又比我發現左佢又摷亞b個衣柜,
都唔知有咩好摷, 我都無買新野放入去.....
點解我會 ...

大宅

你老公講呢句說話真係好有意思呀!

自從我上次同我99嘈完之後,我老公成日要對住99講美麗的慌言,我真係頂佢唔順。

原帖由 seasames 於 10-5-27 11:03 發表
我不嬲係人形炭精, 一點即著, 所以坐月其間真係唔好"野"我,
我亞媽/家姐成日都比我鬧架啦, 所以我唔會理佢地, 佢地都唔會理我......
我c6個日同我傾計, 佢話想我做個好新抱""喎""!!!
咁何為之一個好新抱呢?

...

大宅

比我真係把鬼火鎖埋房門

原帖由 ferferfer 於 10-5-27 11:04 發表
你應該貼張紙響個衣櫃入面,寫住「咪摷!」

你99真係煩得緊要......

大宅

對住d成日講大話既6299真係人都顛

原帖由 seasames 於 10-5-27 11:23 發表
佢唔會認架, 個日佢入我房攞我隻vcd睇,
(隻vcd我係未開封既), 咁佢睇完就當然開左啦,
咁我c6話, 我都未開你地攞左嚟睇呀...我62即話隻碟你開左啦.....個隻係"秋田犬八千"我c6怕我喊, 所以呢隻碟一出我就買返嚟, 佢一 ...

大宅

如果係自己父母係會即時破口大罵,比佢地知道自己既不滿,但6299唔係,鬧完只會關係惡劣,令老公左右做人難。

其實現階段既新抱肯同6299住已經好好架喇!

原帖由 tigerbabe 於 10-5-27 12:38 發表
其實相處關係呢啲嘢, 真係好複雜, 佢覺得你哋介意, 所以做事就鬼鬼祟祟, 老人家會怕啲後生唔知點諗, 所以背後做咗嘢又唔敢出聲, 其實佢哋出發點係關心啫, 只不過用錯方法, 不如試吓主動啲, 同佢哋分享比佢知, 通常佢 ...

大宅

我前2日先講開話要拎定d bb衫同被鋪出黎洗,另外可以開始烚定d奶樽,我99話,洗乜咁早呀!仲有成個月,我洗奶樽時我老公又學埋我99問我做乜要咁心急。佢地都識話得返一個月啦!咁慢慢開始做定都差唔多啦!點解成日都係要臨急臨忙先做。

原帖由 seasames 於 10-5-28 10:46 發表
差唔多都係時候攞d衫仔出嚟洗喇,
到時唔駛佢摷, 我都會show晒d衫仔出嚟,
唔知到時佢又有咩講呢.....

大宅

我用chu chu奶樽,個奶咀又比較硬,所以入院前一定要烚多幾次等個咀軟身d,同老公講過,佢都話唔洗咁早,至於洗衫,成日同佢講要用洗衣機清潔劑清完部機就要開始洗bb衫,佢又問洗唔洗咁早,真係好激氣,呢d真係自己做好過同佢講,講多句都嫌o徒氣。

原帖由 seasames 於 10-5-28 12:29 發表
你c6係唔係同我c6一樣, 唔係做開文識, 所以從來都唔了解一早預備好晒所有野, 係我地做開文職既習慣, 同埋會令我地放心入院生仔呢?!
仲有奶樽唔係拾一次就用得, 咁又唔可以一日之耐拾好多次,
梗係要開始今日拾下, 隔 ...

大宅

工人已經到左,等佢做.....

原帖由 goosema 於 10-5-31 08:12 發表

如果係自己做到就無謂激氣…自己做左就算!

大宅

我99就唔會問我,但佢就會問我老公。

呢2日工人黎左,我99就彈3彈4,可能個工人係我請而唔係佢請既關係,第1日人地黎左3個鐘就話人地做野手腳慢,第二日就話人地做野唔識分配工作,話尋日抹完張檯今日又抹,咁請個工人返黎梗係要日日清潔架啦!唔係請佢返黎做咩呀!之後仲要係我面前話...我都費事話佢啦!我忍唔住同99講,你唔好expect個工人黎到乜都識,你唔教人地又點會知你想點呀?

原帖由 seasames 於 10-6-1 11:33 發表
何止駛錢要管, 買個洗衫桶返嚟都要問你買你做咩.....
買個洗奶樽既膠盤又問你買嚟做咩.....
又問你做咩要買bb洗潔精...洗衣x......
試下個nuk奶煲拾個奶樽又問你做咩要拾......
(跟住有講舊"屎", 佢地用煲嚟拾, 我地 ...

大宅

我老公米又係唔會出聲個隻囉!永遠係啞左架!係佢面前講佢又唔鍾意黑面,咁既然佢咁鍾意佢亞媽點解又唔同佢溝通下呀!

原帖由 seasames 於 10-6-1 11:33 發表
何止駛錢要管, 買個洗衫桶返嚟都要問你買你做咩.....
買個洗奶樽既膠盤又問你買嚟做咩.....
又問你做咩要買bb洗潔精...洗衣x......
試下個nuk奶煲拾個奶樽又問你做咩要拾......
(跟住有講舊"屎", 佢地用煲嚟拾, 我地 ...

大宅

冇錯,人人生活習慣都唔同,你唔教佢唔同佢講,佢鬼知你想點呀!問佢想點佢又唔講,成日話遲d先,我叫我老公問清楚佢究竟想點。

原帖由 seasames 於 10-6-1 13:32 發表
難度有人天生就係工人......
就算我以前個賓賓之前一路都有做開,
但係個個家庭都有唔同既習慣,
咪又係要再教過...!!
有d老人家會覺得工人搶左佢係屋企既地位,
所以好多時都會左彈右彈!!希望你地會唔好要個工人架!

...

大宅

99唔係怕工人搶左佢個地位,而係個工人係我請而唔係佢請,如果係佢請既就算點差佢都唔會係我面前彈個工人啦!

原帖由 seasames 於 10-6-1 13:32 發表
難度有人天生就係工人......
就算我以前個賓賓之前一路都有做開,
但係個個家庭都有唔同既習慣,
咪又係要再教過...!!
有d老人家會覺得工人搶左佢係屋企既地位,
所以好多時都會左彈右彈!!希望你地會唔好要個工人架!

...

首頁

尾頁

跳至