想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

各jm, 有無中醫針灸介紹?我唔想食中藥, 只想針灸!
Many many thanks

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我上網找到一個 " 本草仁心中醫診所" , 佢有係網上講治 卵巢症, 所以我book 左去 試做, 因為我有這 個症, 我都係唔想食中藥 所以做針灸, 睇下有無幫助.

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 winniepooh123 於 10-5-24 17:32 發表
我上網找到一個 " 本草仁心中醫診所" , 佢有係網上講治 卵巢症, 所以我book 左去 試做, 因為我有這 個症, 我都係唔想食中藥 所以做針灸, 睇下有無幫助.

I'm POCS too.

any JM tried this center before? how much per time?

大宅

Thanks all.
其實中醫應該飲中藥+針灸好啲嘅!
不過我有朱古力瘤, 唔想太補, 加上要做IUI, 唔想又中又西, 太多藥! 睇過好多資針炙對不孕症, 同人工受孕都有幫助, 所以只想做針炙! 其實之前係法國醫院中醫部睇開潘兆薇, 佢都幾好, 又有針灸做, 不過後來就唔到時間又IUI, 又中醫先停咗, 佢係婦科中醫, 好有經驗, 值得一試!

複式洋房

問過約$250-350 一次, 可能要食藥, 因人而定, 每日 藥約$50
原帖由 morrigan 於 10-5-24 23:34 發表

I'm POCS too.

any JM tried this center before? how much per time?

大宅

我都有check過呢間,在TST,不過好貴..所以無去睇~winniepooh123睇完好唔好分享下祝你有好消息!!!

原帖由 winniepooh123 於 10-5-24 17:32 發表

複式洋房

回覆 8# angelykitse 的文章

好呀 - 無問題 - 約左明晚去 - 等我試完黎同大家分享下.

複式洋房

我明天係第二次做針灸了, 第一次去真 係等左好耐呀, 約左7點等到11點先走得..
我有PCOS, 佢就話 每次要$350, 藥另計, 都好貴的, 佢話可以JOIN十次會平啲, 有85折, 咁我就JOIN左.
DR 再開左7天藥粉比我, 每日$60 ($420), 所以第一次我比左10次針灸錢同7天 藥共$3395...真係好貴..
其實我只係想做針灸, 如果唔食佢開啲藥得唔 得呢, 真係好貴?

禁止訪問

好媽媽勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我見有 d jm 會睇中大既中醫師 或者 岑醫師 , 你地自己再研究下.

岑醫師
http://www.health2joy.com/contactus.html
香港中環租庇利街9-11
富興大廈 5 502 -
電話 : 2111-0056

複式洋房

回覆 11# 大笨豬 的文章

DR 話一個星期針一次就可以了 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

miffymiffy:

岑醫師做針炙(對於不孕)好嗎?

洋房

comy,

原帖由 comy 於 10-5-25 09:50 發表
Thanks all.
其實中醫應該飲中藥+針灸好啲嘅!
不過我有朱古力瘤, 唔想太補, 加上要做IUI, 唔想又中又西, 太多藥! 睇過好多資針炙對不孕症, 同人工受孕都有幫助, 所以只想做針炙! 其實之前係法國醫院中醫部睇開潘兆薇 ...

洋房

Comy, 我都有朱古力瘤已經第3次, 而家排緊瑪麗不育科. 而家你有事定係已經做左手術切除個瘤? 我而家有朱古力瘤同埋子宮纖維瘤可唔可以做針灸?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Hawaii 於 10-6-3 14:00 發表
miffymiffy:

我無親身試過, 不過佢網頁都有提及 不孕治療, 你可以去研究下D 資料:

http://www.health2joy.com/services.html

複式洋房

回覆 14# 大笨豬 的文章

係肚臍周圍 同大比2側都有

男爵府

岑ec對不孕不育治療好了解, 好多jm放胎前後揾佢幫手, 除咗針之外仲有中藥粉處方調理
原帖由 Hawaii 於 3-6-2010 14:00 發表
miffymiffy:

首頁

尾頁

跳至