論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想買E-ticket送個衰yan走,因為平D,同埋改期手續費少D,但航空公司話要比埋封confirmation letter 個工人帶去機場,上面有晒信用咭no.及持咭人全名,我擔心工人會盜用信用咭資料e.g.上網買嘢之類。請問有冇人試過買e-ticket,有什麼較安全的方法?

子爵府

我都係買e-ticket 比工人走, 唔駛比埋credit card 資料及confirmation letter佢上機bor!

原帖由 floppybb 於 10-5-24 21:33 發表
我想買E-ticket送個衰yan走,因為平D,同埋改期手續費少D,但航空公司話要比埋封confirmation letter 個工人帶去機場,上面有晒信用咭no.及持咭人全名,我擔心工人會盜用信用咭資料e.g.上網買嘢之類。請問有冇人試過買e-ticket ...

別墅

你經旅行社買的嗎?我係想直接上網同航空公司買,而佢哋話要比喎。

原帖由 nc2000 於 10-5-24 22:02 發表
我都係買e-ticket 比工人走, 唔駛比埋credit card 資料及confirmation letter佢上機bor!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

去旅行社買,佢會send email 比你,你 print番張 email 比佢攞去 counter 就得啦,print 多兩張傍身,我訂比我 mami 個工人都係咁,貴幾拾蚊買個安心。
原帖由 floppybb 於 10-5-24 21:33 發表
我想買E-ticket送個衰yan走,因為平D,同埋改期手續費少D,但航空公司話要比埋封confirmation letter 個工人帶去機場,上面有晒信用咭no.及持咭人全名,我擔心工人會盜用信用咭資料e.g.上網買嘢之類。請問有冇人試過買e-ticket ...

別墅

Can you PM your travel agent info to me? Thanks

原帖由 kinglongma 於 10-5-24 22:21 發表
去旅行社買,佢會send email 比你,你 print番張 email 比佢攞去 counter 就得啦,print 多兩張傍身,我訂比我 mami 個工人都係咁,貴幾拾蚊買個安心。

複式洋房

我都係e-ticket, 都無問題!

原帖由 floppybb 於 2010-5-24 22:23 發表
Can you PM your travel agent info to me? Thanks

大宅

好媽媽勳章

我都係E-Ticket, 係冇問題, 放心啦

男爵府

好媽媽勳章

是否我上網在cebu買了張eticket. 炒佢簽收時就咁比佢就ok喇?

複式洋房

我都係買e-ticket 比工人走,我去銀行入現金比旅行社。

別墅

你意思係比埋visa card no. & holder name資料工人都冇問題,定係經旅行社買就冇呢個問題?

唉!其實,如果工人唔出古惑,就真喺咩問題都冇!

原帖由 JJ2601 於 10-5-24 23:27 發表
我都係E-Ticket, 係冇問題, 放心啦

複式洋房

本來無危險, 比埋D資料姐姐就真係危險啦!

原帖由 floppybb 於 2010-5-24 23:47 發表
你意思係比埋visa card no. & holder name資料工人都冇問題,定係經旅行社買就冇呢個問題?

唉!其實,如果工人唔出古惑,就真喺咩問題都冇!

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 cutelybaby2009 於 10-5-25 00:01 發表
本來無危險, 比埋D資料姐姐就真係危險啦!

經旅行社買啦 , 吾差好多架咋 , 我幫屋企人買過幾次都係 via 康x 買 , 價錢 ok , 上午做下午有 ticket 攞

伯爵府

我買e-ticket通常都要去銀行入數, so ticket係無credit card info.

不如你打去airline, 問下如果你hide左你既credit card info 再影印出來既e-ticket可唔可以使用啦 (以我所知佢地only要睇個booking ref number, 同埋人名, ticket number架咋).

首頁

尾頁

跳至