想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

等了20CYCLE, 終於等到了...
我和老公

男爵府

好媽媽勳章

congs!

anything that you can share with us?

大宅

congrats!!!可否分享下你今次有左之前的經過!!

民房

congrats

大宅

好媽媽勳章

原帖由 果夫人 於 10-5-24 21:44 發表
等了20CYCLE, 終於等到了...
我和老公

congratz!!!
小心身體呀,多啲休息!

5W2D:0.7cm胎囊 7W1D: 有閃閃啦!
11W2D: 4.5CM豆豆, 舉起晒手手腳腳!
13W2D: OSCAR PASS! 16W 仔仔wor!

大宅

恭喜晒 呢個cycle同之前個d有冇feel到唔同呀?分享一下!

別墅

好媽媽勳章

未打好就SEND OUT咗.. 唔好意思... ~~

我和老公08年中做婚前檢查, 確定無問題就開工... 以為我哋兩個廿幾歲人都後生, 好快就會有好消息, 誰不知, 一等等了20CYCLE

個個cycle計排卵, 到期就勁努力... 都失敗...

試咗9個月度... 走去睇中醫希望有幫助啦, EC(唔係特別出名生育個D)話我身體好好, 都唔洗點調理, 叫我哋努力D, 只係時間問題...

咁又試搵西醫啦, CHK下有無其他問題啦, 問咗一D問題, M準嘛, 痛嘛, 維持幾多日呀, 顏色如何呀... 跟住醫生話都好正常喎.. 問返我想Chk咩? 照過超聲波又唔係有瘤, 仲chk正準備排卵添..... 醫生最後又係話, 努力d啦, 又係時間問題....

上個cycle兩公婆都忙, 都無乜理, 誰不知就bingo咗... 我仲搵定中醫, 不育科資料, 等m一完就去見醫生, 誰不知...

要小bb真係唔係我哋能夠控制的, 好似我哋兩公婆, 無咩問題又以為自己後生, 都要等成20個cycle, 各位姊妹係想生小朋友的, 真係要早d開始預備呀!!!

祝大家都身體健康, 早日bingo !!!!

複式洋房

加油啦!姐妹!

原帖由 果夫人 於 2010-5-24 22:03 發表

我和老公08年中做婚前檢查, 確定無問題就開工... 以為我哋兩個廿幾歲人都後生, 好快就會有好消息, 誰不知, 一等等了20CYCLE

個個cycle計排卵, 到期就勁努力... 都失敗... :i ...

別墅

好媽媽勳章

近呢半年, 我發現d好特別的痛...

排卵前兩日度, 分秘特別多, 之後就會有d戚住戚住痛, 痛呢兩日通常都係排卵日, 之後7-8日又會有另一種戚住痛, 我估係著床唔成功卦...咁我就知道唔中啦, 後唻m小姐就會到訪啦....

呢d痛係近呢半年至有, 同埋我cycle好準, 好易留意到d時間... 但係我無認真了解呢d痛係咪有跟據... 只係按我身體, 每個月到時候都係咁出現...

今個cycle無咗後面7-8著唔到床的痛架...我同老公講過, 可能今次有機會呀, 我有做媽媽的感應呀... 咁真係bingo咗... 我都覺得好amazing....

大宅

甘你排卵後至知道有左呢段時間有什麼特別不同的徵兆??
原帖由 果夫人 於 10-5-24 22:03 發表

個個cycle計排卵, 到期就勁努力... 都失敗... :i ...

別墅

好媽媽勳章

其實我乜都feel唔到架... 所以到今朝我都仲以為會假懷孕....

人哋brest谷住或者會按佢會痛, 我又無喎...
只係有dd谷m feel, 有少少排啡.... 但見遲咗兩日M又無到... 咁就試下CHK囉...

複式洋房

恭喜晒~恭喜晒~

係囉~我都想知~

原帖由 鎂鎂 於 10-5-24 22:23 發表
甘你排卵後至知道有左呢段時間有什麼特別不同的徵兆??
~ 自由從心而發 ~

大宅

原帖由 果夫人 於 10-5-24 22:03 發表

Congrat!
好多時候太在意太着緊反而很難Bingo. 反而輕輕鬆鬆地仲容易Bingo.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

恭喜妳呀.

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

恭喜妳呀, 沾下你d旺氣先

複式洋房

恭喜
多謝你分享....

大宅

大宅

大宅

恭喜你呀;姊妹*
有時太刻意,真系吾會中..
反而輕輕鬆鬆又中呀...
我前排知到自己有左之後刀呆了''
冇諗過打算吾刻意,放棄既時候。
竟然有機會做個潮媽。哈哈

首頁

尾頁

跳至