論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我第一個工人同我講佢uncle黎左香港,要係外面過一晚夜,果時我地比佢,然後第二日等佢返黎要佢執包袱走,因為我地覺得留佢係度會自尋煩惱。而家lee個又係賓,今朝又係同我老公講佢有個uncle黎左香港,打極電話都搵唔到佢uncle,我真係好擔心又再黎多次。而家lee個之前要求一個月放一日假,佢唔想出去咁多,想搵多d錢,但冇2個月就同我講佢有個男友係沙地做野,之前都冇聽佢提過,佢只係話同老公分開左。平時踢先起身,一放假就晨早起身做野準備早d可以出街,仲要化埋粧,有晚返黎仲不停傾電話。第二日又同我要求多一日假。我同老公都好擔心佢係香港俾人搞大個肚。我可以點做?

男爵府

俾包"Condom" 佢law.

大宅

先下手為強啦!!!快 d 炒左佢搵個新工人...
原帖由 小菇 於 10-5-26 14:25 發表
我第一個工人同我講佢uncle黎左香港,要係外面過一晚夜,果時我地比佢,然後第二日等佢返黎要佢執包袱走,因為我地覺得留佢係度會自尋煩惱。而家lee個又係賓,今朝又係同我老公講佢有個uncle黎左香港,打極電話都搵唔到佢uncle,我 ...

大宅

原帖由 Loreal 於 10-5-26 14:27 發表
俾包"Condom" 佢law.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

有 d賓唔想來hk做工人,係想來hk做太太,小心小心

伯爵府

uncle......係咪佢d"客"來架?

我點都唔俾佢出街, 如果工人做野方面麻麻, 依家搵過個工人換走佢啦 (經其他agent).

複式洋房

妳可以做的,就是炒了她。其他的事擔心不了這麼多,也管不了這麼多。始終她是人,是另一個個體,只是工人,妳不能控制她的私生活。如果工作勝任的話,妳才需考慮,否則炒了也不會可惜。其實會否妳已早看她不順眼了呢?

男爵府

佢要放假, ok, 放返d假比佢
過夜就一定唔得
佢唔返, call police, 佢向出面過夜係犯法的

首頁

尾頁

跳至