自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我好多時都去果度...
果度成日都人來人往...好彩無"責"到人...
....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 whoareyou 於 10-5-28 10:21 發表
我好多時都去果度...
果度成日都人來人往...好彩無"責"到人...

係囉, 好彩咋, 如果唔係責到人, 真係無辜

男爵府

唉, 行商場都要行有瓦遮頭的地方....

原帖由 lalababe520 於 10-5-28 10:23 發表

係囉, 好彩咋, 如果唔係責到人, 真係無辜

男爵府

"jumping to death" seems to be a virus infecting people these days!! so many cases recently!

大宅

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

珍珠宮

呢d人一定要受到譴責,遣責到佢唔可以安息,亦要帶出明確既信息,係公眾地方跳樓係非常不負責任,危及途人!

珍珠宮

原帖由 WYmom 於 10-5-28 10:31 發表
"jumping to death" seems to be a virus infecting people these days!! so many cases recently!
所以其他新聞輿論千期唔好用同情或憐惜既角度,要譴責,希望其他在生既人唔好學

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

請問上次拎個囡果個係边個商場??

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

個場極到多人, 冇累人已萬幸

男爵府

e個商場人流咁多,
肯定有唔少嘅人受害,
嚇死佢哋
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

男爵府

伯爵府

我覺得呢D人好唔負責任咯!好彩無壓到人咋!不過睇到果D都好可憐,一定有排驚。希望不幸睇到果D人儘快走出陰影!以後大家行呢種中空級商場都要小心啊!

男爵府

三 大 自 殺 鬼 下 場 大 揭 露第 一 類 : 跳 樓 鬼
死 時 慘 況 :
跳 樓 自 殺 的 人 , 往 往 因 為 下 墜 時 震 盪 過 劇 , 在 空 中 已 經 失 去 知 覺 , 到 身 體 落 地 的 時 候 , 已 經 魂 魄 離 體 。

屍 體 狀 況 :
死 者 全 身 骨 折 , 頭 破 血 流 , 腦 漿 塗 地 , 內 臟 溢 出 , 即 時 死 亡 。

死 後 靈 魂 受 何 苦 ?
據 說 , 跳 樓 自 殺 死 者 的 靈 魂 會 留 連 在 伏 屍 的 所 在 地 , 直 至 有 人 為 其 超 渡 , 才 可 脫 離 苦 海 , 否 則 死 時 的 痛 苦 會 一 直 維 持 著 。

第 二 類 : 吊 頸 鬼
死 時 慘 況 :
吊 頸 的 痛 苦 , 在 於 上 吊 之 後 , 咽 喉 受 壓 迫 , 大 約 10 至 30 秒 之 後 , 喉 嚨 才 會 截 斷 , 血 液 回 流 , 痛 入 骨 髓 , 非 常 難 受 。 最 後 , 身 體 會 開 始 麻 木 , 呼 吸 微 弱 , 直 至 氣 絕 為 止 。

屍 體 狀 況 :
而 吊 死 者 的 屍 體 , 會 全 身 蒼 白 , 雙 手 握 緊 , 兩 眼 突 出 , 舌 頭 懸 露 於 唇 外 , 異 常 恐 怖 。

據 佛 教 人 仕 指 出 , 吊 頸 自 殺 的 人 , 靈 魂 會 由 胸 口 以 下 下 降 , 死 亡 的 過 程 就 會 很 遲 , 大 約 要 十 幾 個 小 時 , 形 體 與 靈 魂 才 能 分 離 , 痛 苦 極

第 三 類 : 跳 海 鬼
死 時 慘 況 :
據 一 個 跳 海 獲 救 的 人 描 述 , 跳 海 過 程 十 分 難 受 , 當 海 水 灌 入 呼 吸 道 時 , 胸 腑 有 如 被 撕 裂 一 樣 。 繼 而 血 水 會 由 鼻 孔 及 耳 孔 流 出 , 痛 苦 程 度 不 斷 加 劇 , 直 至 意 識 迷 糊 失 去 知 覺 為 止 。

根 據 道 教 人 仕 指 出 , 自 殺 死 在 海 裡 的 人 , 魂 魄 會 依 然 留 在 海 中 , 直 至 找 到 另 一 個 替 身 , 才 可 以 脫 離 苦 海 , 等 候 審 判 , 打 入 六 道 轉 世 。

奉勸大家一句,千萬唔好自殺呀!

抄自:http://bbs.04gd.com/thread-7410-1-1.html

嚇親大家, 唔好意思, 我只係想奉勸有此諗頭的人, 諗都唔應該諗!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 77777 於 10-5-28 08:08 發表
親眼見完可能真係晚晚會發惡夢, 造成不可磨滅的陰影, 呢幾日發生太多呢d事啦....有膽去自殺, 點解唔好好地去勇敢面對, 佢地的屋企人會好傷心..

...

係呀 唔好以為死左就一了百了, 咁只係將d痛苦留比身邊嘅人.
希望死者安息

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 himmamme 於 10-5-28 14:37 發表
請問上次拎個囡果個係边個商場??

上次係西九龍

首頁

尾頁

跳至