懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

就黎生啦,真係好緊張,雖然係第二胎,但係都好怕痛~好驚呀
My son Day Day is 4 years old

男爵府

恭喜你吖,我都想有第二胎,可惜我阿老公話唔要,你要加油,努力,呢度好多媽咪都會支持你架

別墅

生第二胎好似緊張過第一胎,可能知道有幾痛仲驚,放心啦,一唸起BB就開心唔怕痛.

大宅

多謝哂,大家一齊努力啦~~

別墅

我同你一樣係第二胎, 大仔6歲幾喇, 心情都緊張架, 一齊加油吧!!

大宅

原帖由 cheukyinbaby 於 10-5-30 18:33 發表
我同你一樣係第二胎, 大仔6歲幾喇, 心情都緊張架, 一齊加油吧!!
可能知道係點樣嘅痛,所以真係有D驚,大家努力呀,係呢,你係邊度生,我係QE~~

別墅

我係威記生呀, 但萬一返返下工早產的話, 有可能係QE生, 因為我係尖咀返工~

大宅

醒目開學勳章

我反而因為有過第一胎經驗,知道點痛法.
仲食定野打底...
所以入到醫院已經開到三度,,直接到產房...
唔駛係候產室到呆等,,,產情確實比第一胎快....
你地要努力!加油呀!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都好驚......第一胎開刀,又住左8日醫院...諗起都驚驚...

大宅

原帖由 金菠蘿 於 10-5-30 22:31 發表
我反而因為有過第一胎經驗,知道點痛法.
仲食定野打底...
所以入到醫院已經開到三度,,直接到產房...
唔駛係候產室到呆等,,,產情確實比第一胎快....
你地要努力!加油呀! ...
我都希望第二胎會快~~

洋房

哈哈!你好呀!我都係第二胎呀,e家放緊產假待生添噃!
不過因為第一胎係41w入院催生嘅,所以都唔知今次識唔識作動時點反應呢!都好緊張呀...呢兩日開始有d收縮,硬硬哋,唔知係咪就生得呢^^
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20051024/n/Ocean+Ngai/dt/13/k/0a66/age.png[/img]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係第2 胎,我又冇這種感覺,可能因為我第1胎係入院催生,當時又唔覺得好痛,只係好急,個產程又超快前後唔使4個鍾,今胎都係一樣催生,生第2胎會快過第1胎,所以冇呱。
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

男爵府

好媽媽勳章

我都係第2胎, 由一有左已經好驚好緊張, 因為諗起d陣痛就好驚喇, 而家8個半月, 希望生時快靚正啦~

第一胎41w1, 催生, 痛左45hrs, 生完一week後傷口爆線, 諗起都痛呀, 今次要順順利利呀~

大宅

我都係第2胎,宜家36w啦,生大仔痛咗5-6個鐘就生咗,痛就唔係太驚(因為我忍倒痛)返而驚到時如果送緊大仔返學或放學點算,或如果得我同仔仔喺屋企都唔知入唔入院好,d人重話生第2胎快過第1胎,等一等屋企人返會唔會就喺屋企生呢?

大宅

好媽媽勳章 睛靈勳章

我都係第二胎, 同你一樣, 都係度憶起緊第一胎時陣痛既情境, 我個囡而家2歲半, 細b而家19w, 所以都幾言猶在耳既感覺~~^.^"

加油呀你, 支持你!~
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2m.lilypie.com/TgM2p8.png[/img][/link]

[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb5f.lilypie.com/BoxJp8.png[/img][/link]

大宅

原帖由 manyeebb 於 10-5-31 13:25 發表
我都係第2胎, 由一有左已經好驚好緊張, 因為諗起d陣痛就好驚喇, 而家8個半月, 希望生時快靚正啦~

第一胎41w1, 催生, 痛左45hrs, 生完一week後傷口爆線, 諗起都痛呀, 今次要順順利利呀~ ...
45個鐘?又真係幾得人驚,希望大家今次順利啦~~

別墅

唔知點解, 我成日覺得個b會早左出世咁, 希望唔好早過37週啦, 好彩大仔果時37週1先出世, 今胎b囡唔知幾時呢~ 好緊張呀!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 msannieng 於 10-5-31 16:03 發表
45個鐘?又真係幾得人驚,希望大家今次順利啦~~

係呀, 由小痛至大痛足足45hrs, 仲要生完無人同我聯針, 我訓左3hrs後先有醫生黎聯針, 痛到痴左線, 之後仲爆埋線, 第1胎經歷唔好, 所以一有左已經驚驚喇

大宅

原帖由 manyeebb 於 10-5-31 16:59 發表

係呀, 由小痛至大痛足足45hrs, 仲要生完無人同我聯針, 我訓左3hrs後先有醫生黎聯針, 痛到痴左線, 之後仲爆埋線, 第1胎經歷唔好, 所以一有左已經驚驚喇 ...
無人同你聯針?你係邊間醫院?

大宅

原帖由 cheukyinbaby 於 10-5-31 16:18 發表
唔知點解, 我成日覺得個b會早左出世咁, 希望唔好早過37週啦, 好彩大仔果時37週1先出世, 今胎b囡唔知幾時呢~ 好緊張呀!!
我都覺得呢胎會早出世,都好架,因為我開始頂唔住啦~~

首頁

尾頁

跳至