自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

我聽到我叔仔話我地,好似唔使錢咁
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食
佢依家都係同我99住,衣食住行都係我99比,開頭買層樓個時叫99唔好咁大,話第時62,99老左,連層樓交管理費都話交唔起喎,依家又怨我99買得細,話第時娶埋老婆生埋仔邊夠住真係唔q知佢係咩人類

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

10碟野其實1家5口都ok啦,我叔仔見我地劃完就細細聲話我地好叫咁多好似唔使錢咁,火都黎埋
原帖由 yiu526 於 10-5-31 00:53 發表
扯..神經..飲茶食野都要限注限注不如唔好食"
樓主我支持你架!!!
食唔曬咪打包嚕~最緊要唔好浪費為原則"

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:47 發表
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotico ...
5個人10碟我覺得ok wor, esp有d地方d野食唔係太大碟 or 5個人之中有一隻餓鬼 (通常我就係果隻餓鬼), 10碟非常ok !

by the way ........

水 * 精 * 公 !!! 乜咁猛料.....仲勁過 真 * 豬 * 公 !

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔過份....

你叔仔過份d...

公爵府

我同我亞媽2個人都食到10碟~~ 重有就係, 食幾多碟要唔要同你叔仔申請

公爵府

親子王國15週年勳章

我睇到個題目仲以為你話少添, 真係無諗原來比人話叫得多.
叔仔講d嘢,唔鬼使理佢啦.

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:47 發表
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotico ...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我上次同朋友飲早茶 (9點坐到1點), 食咗2X籠喎~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 小倩 於 10-5-31 01:00 發表
我上次同朋友飲早茶 (9點坐到1點), 食咗2X籠喎~
張chair冇著火咩 ?

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

好媽媽勳章

我老公超大食架,我同d仔女都唔會食太多,係細仔會唔停口(似老豆)=.=

ps:你回多d,日夜都回,就好快到,wakaka
原帖由 牛精仔 於 10-5-31 00:58 發表
5個人10碟我覺得ok wor, esp有d地方d野食唔係太大碟 or 5個人之中有一隻餓鬼 (通常我就係果隻餓鬼), 10碟非常ok !

by the way ........

水 * 精 * 公 !!! 乜咁猛料.....仲勁過 真 * 豬 * 公 ! ...

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:54 發表
10碟野其實1家5口都ok啦,我叔仔見我地劃完就細細聲話我地好叫咁多好似唔使錢咁,火都黎埋
最後都唔係佢比錢出咩聲喎!一係就唔好話請人飲茶啦(佢).

水晶宮

好媽媽勳章

我記得n年返我99度打邊邊,佢連我地食乜先都要管,真係頂佢唔順
原帖由 幸福黃太太 於 10-5-31 00:59 發表
我同我亞媽2個人都食到10碟~~ 重有就係, 食幾多碟要唔要同你叔仔申請

水晶宮

好媽媽勳章

佢從來都唔會比錢,一係99,一係我
原帖由 kay4884 於 10-5-31 01:02 發表
最後都唔係佢比錢出咩聲喎!一係就唔好話請人飲茶啦(佢).

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:54 發表

如果5個都係大人... 又係當午飯食嘅話...
10個點心都未必夠食架喎...
我一家5口去飲茶...
一係叫13-14個點心...
一係叫9-10個點心再加窩麵/炒飯...
我好鍾意飲茶... 每次都要叫晒我鍾意嘅點心...
仲要食到好飽先開心!!!

水晶宮

好媽媽勳章

哈哈,我當時打左個突,但我唔會出聲,我不嬲都係d爭氣既人,所以我嫁人開始同99不和,到依家99錫到我地,hehe
原帖由 oiyau2005 於 10-5-31 00:59 發表
我睇到個題目仲以為你話少添, 真係無諗原來比人話叫得多.
叔仔講d嘢,唔鬼使理佢啦.

水晶宮

好媽媽勳章

我地係2大3小,我地係最遲先到,因為我地住得遠d
原帖由 QQQme 於 10-5-31 01:03 發表

如果5個都係大人... 又係當午飯食嘅話...
10個點心都未必夠食架喎...
我一家5口去飲茶...
一係叫13-14個點心...
一係叫9-10個點心再加窩麵/炒飯...
我好鍾意飲茶... 每次都要叫晒我鍾意嘅點心...
仲要食到好飽先開心 ...

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 01:03 發表
佢從來都唔會比錢,一係99,一係我
咁難聽d講句叫佢收皮啦!咁多嘢講.

男爵府

其實10碟唔多,你細b一個都食兩碟啦~

水晶宮

好媽媽勳章

我真係好怕見到佢,依家25歲,做埋d阿伯阿嬸做既工,唉
原帖由 kay4884 於 10-5-31 01:06 發表
咁難聽d講句叫佢收皮啦!咁多嘢講.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 牛精仔 於 10-5-31 01:01 發表
張chair冇著火咩 ?

未夠喉㗎... 我指吹水

飲完茶去咗shopping (1個鐘都無) 又話肚餓~
終果上埋個fd屋企叫pizza!

首頁
12345...6

尾頁

跳至