自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

係咪因為個天想落雨呢, 尋晚屋企勁多飛小強呀, 隻隻都唔細隻架, 好在 c6 在屋企, 用電蚊拍拍咗幾隻, 短短一個鐘, 竟然拍到七八隻咁多. 嚇到我同亞囡攬埋一舊.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

曱甴肚好多菌, 電瓜佢會爆開㗎喎~ 啲菌咪...

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 小倩 於 10-5-31 10:00 發表
曱甴肚好多菌, 電瓜佢會爆開㗎喎~ 啲菌咪...

我試過o係會所一隻膠木馬壓屎左隻, 仲有舊唔知係唔係卵既標左出黎

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我琴晚都發現有隻走入黎...仲要唔細隻

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好得人驚, 我99屋企都有2隻大碼飛小強, 我見到見到都大叫救命啦....仲比99話您嚇死人咩咁....

大宅

= =唔驚果d一定咁講ge....我好怕d昆蟲..特別係識飛果d..
我公公一d都唔驚..次次都話我細膽..
我真係見佢地一野拍落去...好似拍蚊咁輕鬆架渣=.=好恐怖........................

我沉晚見就得1隻大型飛強.....
但...更恐怖ge係...
我係街見到d比較矮ge街燈周圍有好幾十隻飛蟻....
我同個仔驚到dup低個頭跑番屋企...即刻關晒d門同window開冷氣...

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

你地住幾樓, 有咁多小朋友走入黎

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

嘩,好恐怖
我勁怕,仲要識飛
原帖由 bebee0526 於 10-5-31 10:47 發表
= =唔驚果d一定咁講ge....我好怕d昆蟲..特別係識飛果d..
我公公一d都唔驚..次次都話我細膽..
我真係見佢地一野拍落去...好似拍蚊咁輕鬆架渣=.=好恐怖........................

我沉晚見就得1隻大型飛強.....
但... ...
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係呀!突然多左好多飛小強呀!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔係呀???!!!你係未住村屋架? 好驚喎

原帖由 chanwendy 於 10-5-31 09:57 發表
係咪因為個天想落雨呢, 尋晚屋企勁多飛小強呀, 隻隻都唔細隻架, 好在 c6 在屋企, 用電蚊拍拍咗幾隻, 短短一個鐘, 竟然拍到七八隻咁多. 嚇到我同亞囡攬埋一舊. ...

伯爵府

原帖由 BOSKERMA 於 10-5-31 13:47 發表
唔係呀???!!!你係未住村屋架? 好驚喎

我住大廈架, 不過係五樓囉. 不過我老公成日話住幾多樓都會有小強架, 話唔關高低事喎.

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 chanwendy 於 10-5-31 13:55 發表

我住大廈架, 不過係五樓囉. 不過我老公成日話住幾多樓都會有小強架, 話唔關高低事喎.

飛小強 你係唔係講飛蟻呀, 如果係小強, 我唸我會驚到唔敢返屋企

侯爵府

嘩..好鬼恐怖呀.我成家都勁驚..想問問唔好彩既朋友.你地點對付D恐怖份子O架?

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 chanwendy 於 10-5-31 13:55 發表

我住二樓咋!好彩暫時未見過,我最 就係飛小強......

大宅

我C6琴晚係廚房盒"來來"度都發現幾隻小強,我仲話係咪呢輪煮飯多左引到佢地黎,咁我唔煮飯啦
原來唔係住村既都有小強,咁可能係因為呢排落雨攪到佢地走入屋

琥珀宮

有冇誤會呢?飛小強=飛曱甴喎,如果冇誤會,有7、8隻,場面都好壯觀喎,我諗我會嚇到魂飛魄散,老公一定打999,叫救護車送我去醫院

原帖由 chanwendy 於 10-5-31 09:57 發表
係咪因為個天想落雨呢, 尋晚屋企勁多飛小強呀, 隻隻都唔細隻架, 好在 c6 在屋企, 用電蚊拍拍咗幾隻, 短短一個鐘, 竟然拍到七八隻咁多. 嚇到我同亞囡攬埋一舊. ...

洋房

好恐怖,呢排我家就飛蟻多~`
關曬D燈都唔敢開燈

伯爵府

原帖由 SandyKL 於 10-5-31 19:47 發表
有冇誤會呢?飛小強=飛曱甴喎,如果冇誤會,有7、8隻,場面都好壯觀喎,我諗我會嚇到魂飛魄散,老公一定打999,叫救護車送我去醫院

當然唔係同一時間出現啦, 係呢頭拍完兩隻, 可能十分鐘又見到一隻, 再過十幾廿分鐘又一隻咁囉. 我見佢停底時個樣係同普通小強一樣架, 咁應該唔係飛蟻啦. 我屋企成日見到小強, 有次我返屋企, 一開門就見到一隻由大門口向屋內行緊呀, 我諗我屋企的小強應該大部份由出面走入嚟架.

大宅

好媽媽勳章

將會有大雨

首頁

尾頁

跳至