自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

今朝開車返公司,途經坑口時,由一個迴旋處轉出,一個工人姐姐用單車載住一個兩三歲既男仔,睇都唔睇路面情況就係迴旋處出口不遠橫踩單車過馬路......我同另一駕車搞到要急停......小朋友不知危險仲係度好似好刺激咁興奮大叫......個工人姐姐就自己都知衰......唔敢望我地......拿拿聲踩走架單車.....佢出迴旋處個下個表情.....都係明顯搏一搏、唔理三七廿一的樣......

真係好危險,男仔坐係單車前橫個條野,已經唔係固定安全的座位,個工人仲要咁唔小心......我諗各位媽媽真係要同家中工人慎重講......無論幾趕時間,安全最重要......唔使你有咁快趕咁快撲返屋企......係要你安安全全帶小朋友齊齊整整咁返黎........我返屋企都真係要同工人講.......
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

比個工人踩單車接送小朋友 ~ 已係一個好危險既行為

首頁

尾頁

跳至