論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,有冇啲係3個月有效呢?請指教。

伯爵府

3個月果d好多side effect架,好似會引致骨質疏鬆。

唔知就話o者, 咁都叫工人打我做唔出呀~

所以我都係帶工人打一個月果d.

不過佢出發前一日 (已過經期兩星期), 又來姨媽, 支針失左效, 又打唔切, 唯有叫佢醒定d, 記得戴套啦....

好彩佢無搞出人命回來.

大宅

一般CLINIC無得打3個月,要打就要去健康院...

大宅

多謝你地嘅回應呀!乜打一次3個月嘅都有骨疏鬆咁犀利架,我工人去1個月,打1個月兼經期未必咁啱,所以cover唔到,我工人已經第五年約,萬一出事如果請佢走真係好甘,我都好頭痛,佢今次係專程飛去馬來西亞唔返印尼老家去見佢老公,佢老公已經娶咗二奶生埋個仔,如果佢要搶番佢個心,你話危唔危嘞!其實佢都乖都純,驚佢又俾老公呃啫,佢老公唔肯同佢離婚,佢已經幫佢養奶奶,佢老公仲想佢幫佢湊二奶仔同俾間屋佢地住,你話我應該點做嘞!

禁止訪問

大宅

打一個月針,第一針既成效唔太高,要打到第2-3針先叫做有保障. 反而打3個月針就安全啲 (健康院姑娘話即月有效)
我工人呢個月尾話要番去結婚,放一個月(包埋NO PAY LEAVE)我本來都諗住同佢打3個月針.
不過,佢呢2個月心都散晒,而家我決定順便要佢唔好再番黎嚕. 未嫁已經心散,嫁左重得掂?

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 10-6-2 08:59 發表
打一個月針,第一針既成效唔太高,要打到第2-3針先叫做有保障. 反而打3個月針就安全啲 (健康院姑娘話即月有效)
我工人呢個月尾話要番去結婚,放一個月(包埋NO PAY LEAVE)我本來都諗住同佢打3個月針.
不過,佢呢2個月心 ...

我個"甘荀印"就係返去結完婚回來玩甘荀過日子~

佢早晚都攬住同老公影既婚照相簿幻想。

打死都唔會續果d返去放大假結婚既工人!

大宅

我都有睇你既"節目"架!
所以我心意已決,佢上機番去結婚果日,就等於佢上路果日...

原帖由 mylulu007 於 10-6-2 09:47 發表

我個"甘荀印"就係返去結完婚回來玩甘荀過日子~

佢早晚都攬住同老公影既婚照相簿幻想。

打死都唔會續果d返去放大假結婚既工人!

大宅

coffetcake,

真係多謝你啲料,我打去健康院,真係可以打3個月架,仲係俾1元開咗個家庭計劃就有得打嘞,不過係咪搵日開咗先,等M時去打呢!

其實我工人前兩年咪同你工人的情況一樣,就係返去結婚,唔好講生唔生仔,返唔返嚟都成問題,放足個幾月連無薪假,我都真係南韓總統李明博ja,走之前都同佢簽咗份聲明,不准時回來作辭職論,咁佢最後都乖乖返嚟,之後佢老公又娶老婆(最多可以娶4個),佢心都傷埋,好在佢儲到錢,而家再買多間屋可以俾自己,個啲印尼衰佬,娶多幾個唔駛做,之前仲有個巫婆想同佢爭仔,又話落降頭,搞到風風雨雨...你的心情我明白的。

大宅

係要M第一至七日打既。
一係你問佢下次幾時到,一係佢一黎果日你即打電話去BOOK。

原帖由 sunmoon 於 10-6-2 10:53 發表
coffetcake,

真係多謝你啲料,我打去健康院,真係可以打3個月架,仲係俾1元開咗個家庭計劃就有得打嘞,不過係咪搵日開咗先,等M時去打呢!

其實我工人前兩年咪同你工人的情況一樣,就係返去結婚,唔好講生唔生仔,返唔返嚟都成問題, ...

子爵府

好媽媽勳章

工人都可以去健康阮打架咩....???

吾係ONLY FOR 本地人架咩..???

大宅

可以。
有ID CARD就可以。我之前問過

原帖由 pipip929 於 10-6-2 12:07 發表
工人都可以去健康阮打架咩....???

吾係ONLY FOR 本地人架咩..???

首頁

尾頁

跳至