嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前買左一樽15+同一支蜂膠滴濟比阿仔,但係唔知係咪食的份量唔夠,所以食左個幾月都冇咩好轉咁,我仔仔衣家2歲4個月,個sales姐姐話支15+就食一匙(係外買熱飲膠匙,即係好似手指尾指甲咁大個隻)另外滴濟就一細滴,一日食一次!唔知係咪唔夠呢?有冇mama可以比意見我呀!唔該哂!

伯爵府

我隻bee返學之後容易傷風感冒, sales 姐姐suggested 早晚一小匙10+ 再加一兩滴蜂膠. 吾可以期望功效好大, 不過好似好D o甘啦.

點解你阿仔要食15+呢?

男爵府

原帖由 nsc1220 於 10-6-1 15:09 發表
我之前買左一樽15+同一支蜂膠滴濟比阿仔,但係唔知係咪食的份量唔夠,所以食左個幾月都冇咩好轉咁,我仔仔衣家2歲4個月,個sales姐姐話支15+就食一匙(係外買熱飲膠匙,即係好似手指尾指甲咁大個隻)另外滴濟就一細滴,一日 ...

小咗d喎~~
份量應該一茶匙到

珍珠宮

我個仔歲半已經係食你的分量的一倍(15+&蜂膠),食了一個月左右見效.而家我個仔25months,蜂蜜可以食你的分量的三倍,蜂膠2-3滴.嚴重時我會加花粉,一次半粒,兩天一次,好有幫助.我個仔而家鼻敏感減輕了,都少看醫生.

大宅

因為我阿仔每朝早起身就會不停留鼻涕同打乞chi,所以姐姐叫我比15+佢食囉,我聽日開始比多少少佢食啦!咁即係要早晚食定係淨係早上食呢?

珍珠宮

幾時比應唔係問題,不過可以一次過比.

原帖由 nsc1220 於 10-6-1 17:44 發表
因為我阿仔每朝早起身就會不停留鼻涕同打乞chi,所以姐姐叫我比15+佢食囉,我聽日開始比多少少佢食啦!咁即係要早晚食定係淨係早上食呢?

首頁

尾頁

跳至