懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

我個女係爛玩型-即係可以唔食唔瞓但好鍾意玩。每晚要佢瞓要喺佢間房玩好耐直至累透才瞓,而我一直都係做呢個陪玩陪瞓嘅角色,本來都無乜事(因我自己都唔係需要瞓太多,當親子)但依家我有咗第二個個肚籮咁大我老公又驚亞女整到我,佢就要我入書房闗門唔准我出嚟,亞女大喊話要媽媽佢就推佢出房由佢狂喊,直至佢講爸爸俾我入房啦先開門但要攪幾次先真係會瞓。我喺書房聽到佢喊到咁慘覺得佢好悽涼!亞女夜晚見到爸爸又唔鍾意,剩係想到黏住我。。。請問各位有無一啲比較温和嘅方法令小朋友自己乖乖上床瞓呢?請賜教!

大宅

原帖由 PWang 於 10-6-4 00:09 發表
我個女係爛玩型-即係可以唔食唔瞓但好鍾意玩。每晚要佢瞓要喺佢間房玩好耐直至累透才瞓,而我一直都係做呢個陪玩陪瞓嘅角色,本來都無乜事(因我自己都唔係需要瞓太多,當親子)但依家我有咗第二個個肚籮咁大我老公又驚亞女整 ...

我都係有左第二個bb架,囡囡就3歲。
你試下臨訓前唔好同佢玩,睇下書講故事聽下歌傾下計咁,你睇會唔會好d。
我地就因為之前都計劃生第二個,所以買左張子母床,近來就買左d好靚o既公仔床單呀被呀,係咁鼓勵囡囡訓,佢雖然有爬上黎搵我傾計嗲下我,但眼訓時都會落返去訓。我諗住一步一步黎,始終佢一路都係同我訓嘛,好難一下就要佢自己訓。

首頁

尾頁

跳至