跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我淨係講O左俾自己屋企同幾個好好朋友聽,6299 未講,等照到心跳先。office 而家都諗緊。我份工就冇乜危險性,但係下年 2 月O既工作安排就可能要調。

男爵府

我講左比阿媽知同一個好朋友知咋.
但係阿媽已經忍唔住同左佢某D 朋友講.....

別墅

回覆 19# mandymimi 的文章

我講左比自己家人,6299一家知,同埋一個朋友,我返工既地方又係365日高危既地方,now放大假中,放完假,返到去都會暗地裡同事講,以免中招,可避則避

大宅

雙方父母及幾個好友~~

洋房

我自己驗左2次係有咋..除左老公,唔敢同任何人講住...
等照到超聲波確應先講~~而家最煩係要避食亞媽同99 煮d唔食得既送, 湯呀..

大宅

唉 , 本來得阿媽&老公知,後來99估到,而自己又忍不住,攪下攪下原來都好揚啦,係公司唔知,費事太早又唔知會點 .

原帖由 new_life 於 10-6-20 22:31 發表
我自己驗左2次係有咋..除左老公,唔敢同任何人講住...
等照到超聲波確應先講~~而家最煩係要避食亞媽同99 煮d唔食得既送, 湯呀..

複式洋房

開心事真係好難唔講啦 , 我講左比媽咪 , 老公同一個同事知...
不過岩岩有個friend 叫我明天打通頂麻雀 , 平時一叫我即say yes架 , 不過岩岩我話睇下點 ,因為我唔舒服呀 , 都唔知點拒絕佢...不過都避唔到太耐 , 佢下次再叫 , 唔通我又話病咩.....

大宅

我原本淨係講咗俾6299同媽咪知, 媽咪講咗俾家姐知, 另外有兩個同事喺我等bingo時已經知道我等梗, 所以我一bingo咗都即刻話俾佢地知...

跟住睇完醫生confirm咗之後, 我話咗俾我上司同HR知...但係點知我上司唔覺意喺我Dept其他人面前講咗出嚟....所以而家公司入面都應該有唔少人知

仲有, 我阿媽又話咗俾我阿姨知; 同埋我喺facebook度寫咗句個旅行要押後, 跟住又寫我剪短咗頭髮, 之後d人就已經估到(點解d人突然間聰明咗咁多?!), 有人喺fb問係咪有咗, 我冇答; 另外有個好friend嘅舊同學喺MSN問, 我就承認咗....

所以....而家好似冚世界都知咁.....開心嘢真係忍唔到口.....

大宅

我check到bingo當日就講o左比媽咪知,
因為本身7月同佢,daddy,細姨去星馬,
已經報o左團比o左訂,所以要同媽咪講唔去得,
老公當然都知啦,因為佢想曳曳,唔講都唔得~~
之後細姨,姨丈都知,係o甘叫我有咩食得,有咩唔食得,著多件衫之類~~
99未講,雖然同佢住,但想過多幾日睇埋醫生先講~~

禁止訪問

環保接龍勳章 畀面勳章

別墅

1.老公
2.朋友 (朋友話左比佢老公知)
3.媽
4.家姐 (家姐話左比姐夫知)
5.表妹 (表妹話左比佢老公知)

同埋有2個同事睇得出.....
我媽忍得好辛苦~佢成日明示暗示比人知....~

大宅

係啦, 真係忍得好辛苦!!!

原帖由 於 10-6-28 16:47 發表
1.老公
2.朋友 (朋友話左比佢老公知)
3.媽
4.家姐 (家姐話左比姐夫知)
5.表妹 (表妹話左比佢老公知)

同埋有2個同事睇得出.....
我媽忍得好辛苦~佢成日明示暗示比人知....~ ...

民房

我第一個講既反而係我個friend,因為當時我去了美國參加弟弟的大學畢業禮,我的M同我個friend既時間相差不遠!
第二個就當然係老公
之後返左香港睇醫生confirm左,
就話俾奶奶,同媽媽知,媽媽就通知晒所有親戚朋友
公司同事就幾個知,都係佢地自己估到,點解會咁容易估到?

別墅

原帖由 cywong04 於 10-6-28 17:30 發表
我第一個講既反而係我個friend,因為當時我去了美國參加弟弟的大學畢業禮,我的M同我個friend既時間相差不遠!
第二個就當然係老公
之後返左香港睇醫生confirm左,
就話俾奶奶,同媽媽知,媽媽就通知晒所有親戚朋友
公司同 ...

習慣唔同左, 眼利既同事一定知~
我之前唔食早餐, 每朝一番公司就coffee....lunch time奶茶唔少得.......
而家又食早餐, 又唔飲coffee or tea....

大宅

haha, 原來大家都係禁,好多人知道 !

原帖由 於 10-6-28 17:35 發表

習慣唔同左, 眼利既同事一定知~
我之前唔食早餐, 每朝一番公司就coffee....lunch time奶茶唔少得.......
而家又食早餐, 又唔飲coffee or tea....

洋房

本來淨係得老公 & 老豆, 因為係老豆車我去睇醫生既.. 跟主老豆又話左比老媽子知..

有幾個朋友都知.. 但係都唔係我自己講既.. 佢地全部差唔多係自己估到.. 有幾個知道我係有生bb plan既.. 係咁打黎問我d野黎左未.. 我一話未.. 佢地都已經估到喇.. 仲有我係浦精一命.. 突然間所有朋友既局都推晒.. 百癡都估到喇.. hahahaha

洋房

我同左我父母、6299、我兩個哥哥&亞嫂...仲有最best既一個 fd,hehe...

大宅

老公+3位好朋友.

男爵府

除左老公得最fd果幾個,6299都係岩岩知,自己屋企未講,遲下先,even夠三個月,其他人都唔打算講,見到就見

民房

好多好多好多人知呀.....HAHA....
原本諗住老公, 老爺奶奶, 媽咪知算啦...點知我媽太開心同左我老公個麻麻講, 跟住就好多人都知喇....另外, 講左俾最FD 0個幾個人知.
我諗加加埋埋都超過廿個人知呀!

首頁

尾頁

跳至