跳至

首頁

尾頁

大宅

如題! 自從有左之後就非常抗拒飲水, 而家會飲淡既熱茶代替, 之前有飲保礦力呀..雪梨蘋果茶呀個啲。但始終都覺得唔係太好, 一來甜, 二來唔係太健康...有無媽媽有其他提議或分享下呢!? 始終都有排先生得, 都想裡面個個飲得健康啲!

男爵府

我同你一樣呀
有左到而家都極度抗拒水
之前就成日帶D紙包朱奶,檸茶,蜜桃茶返工飲,都覺得呢D唔係咁好,所以而家就帶稀稀既蜂蜜水去飲

男爵府

我多數都係飲水, 因為有左後成日都覺得好口干, 有時悶悶地就會飲豆漿 (過左wk16後)or鮮奶, 公司樓下有果汁店, 我間唔時都會去買下橙汁呀, 雜莓汁呀 lor..,

大宅

主要係飲水, 間唔中先至飲鈣思寶, 利賓納, 葡萄適,(唔凍)

複式洋房

葡萄適有咖啡因ga, 最好唔好飲....

蜂蜜水都係唔飲得ga (聽人講唔知對孕婦有d影響ga, 但詳情就唔知啦)

茶利尿, 會流失好多營養

(個人意見, 我都覺得好煩, 好多避忌, 但為左亞b, 我會盡量忍口)

複式洋房

同意sansansan講法! 我都淨係飲水咋, 雖然真係飲到好悶, 但為0左BB... 加油!

不過我公司只係得watxxx蒸餾水, 日日飲咁多唔知好唔好...

大宅

豆奶...橙汁...
最愛豆豆和丁丁~

別墅

我不嬲都唔飲水,依家更加唔想飲,只係起身時飲兩柸暖水幫助便便,其餘就飲蘋果汁,橙汁,利賓納,鮮奶...

等待驗證會員

我以前是「水怪」, 在公司一定飲到8-10 柸水, 但自從懷孕後, 有時一日都飲唔到4柸.... 不過我都盡量迫自己飲水, 因為最健康, 又無糖份及咖啡因, 但如果真是口淡淡, 我會飲利賓納或者蘋果汁!

在茶餐廳就多數飲熱好立克!

別墅

勁超想飲茶.............

別墅

下? 我相反噃....以前芍水麻麻地....但宜家日日都起碼飲7杯水噃...
乜葡萄適有咖啡咽既咩? 我呢兩個星期成日都飲添?!!死咯
07w02d : 1.10cm
12w02d : 6.07cm<=懶豬B

大宅

因為怕熱氣~久吾久便會用少少菊花焗水
請下熱氣

原帖由 PigPig710 於 10-6-4 10:28 發表
如題! 自從有左之後就非常抗拒飲水, 而家會飲淡既熱茶代替, 之前有飲保礦力呀..雪梨蘋果茶呀個啲。但始終都覺得唔係太好, 一來甜, 二來唔係太健康...有無媽媽有其他提議或分享下呢!? 始終都有排先生得, 都想裡面個個 ...

男爵府

原帖由 sansansan 於 10-6-4 11:12 發表

蜂蜜水都係唔飲得ga (聽人講唔知對孕婦有d影響ga, 但詳情就唔知啦)

(個人意見, 我都覺得好煩, 好多避忌, 但為左亞b, 我會盡量忍口) ...

蜂蜜水我飲前都有上網查過,有人話好(利產),有人話唔好(怕太甜會有糖尿同BB會肥),真係眾說紛紜呀
所以我沖到好稀咁飲

別墅

我都係主力飲水,如果有時口淡淡,真係頂唔順,就飲下鈣思寶、寶礦力、益力多同利賓納,不過寶礦力、益力多同利賓納就唔敢飲好多,始終驚住太多糖,或者有色素...

另外,因為之前作喉嚨痛,D人話可以每日沖杯康鈣C飲,所有我依家返工我都會沖定杯康鈣C,有時好口淡或者好頂胃,就飲幾啖,酸酸地都易入口D,OK個陣又飲番水,總知到放工前飲晒杯康鈣C...

複式洋房

水多,每日盡量飲250ML牛奶,lunch有時飲凍檸茶/賓走冰,但通常都飲熱華田(不再加糖),最近口淡淡,有時夜晚飲半杯果汁先生,he he!

大宅

原帖由 sansansan 於 10-6-4 11:12 發表

(個人意見, 我都覺得好煩, 好多避忌, 但為左亞b, 我會盡量忍口) ...

大獲喇...我呢兩個星期日日都飲葡萄適, 我真係唔知葡萄適有咖啡因架, 你點知架? 咁我飲咗兩個禮拜, 會對個b有咩壞影響架? 我依家好擔心啊...

別墅

葡萄適--> 睇報紙話媽咪飲得多, BB 會有過度活躍症~~~~

複式洋房

大家有無留意"利賓納"同"果汁先生"都係有防腐劑架!!!唔知有無影響呢?mouth:

別墅

原來葡萄適有咖啡因架,真係唔知呀,我呢排都成日飲wor,因為飲有氣既野,個胃舒服d

大宅

今次死緊....我呢兩個禮拜我除咗日日飲葡萄適, 仲日日飲利賓納...今次仲唔死緊...
第一胎真係咩都唔識, 好驚會害咗個BB呀 >.<

首頁

尾頁

跳至