跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個小朋友今年會入讀易桂芳幼稚園呀, 有冇家長入可以傾計, 交流呀?

複式洋房

有啊,有個女讀上午班。

複式洋房

me too...my daughter also study in am class this year...Last time, teacher told me she will be study in K1A.

別墅

我囝囝都係上午班,乜老師咁快可以話你知邊班喇?

原帖由 purple2010 於 10-6-22 14:58 發表
me too...my daughter also study in am class this year...Last time, teacher told me she will be study in K1A.

複式洋房

我個仔就讀上幼B班, 其實編班方面唔知係未分大仔A班, 細仔B班呢? 上次返學校玩時見倒有啲小朋友真係好大個.

別墅

我個囝都係上幼B班,可以做同學仔 ,我諗唔會咁分,我囝囝都屬於大囝,我古每班都有大細仔女嘅!

原帖由 sachu 於 10-7-22 17:19 發表
我個仔就讀上幼B班, 其實編班方面唔知係未分大仔A班, 細仔B班呢? 上次返學校玩時見倒有啲小朋友真係好大個.

大宅

HELLO !!! 我女女上幼B呀!! 應該無分, 我女女係大B, 又好高大, 成個4,5歲咁

別墅

hello,

又多一個同學喇!我個囝唔係好高大咋!

原帖由 ivylai530 於 10-7-25 09:55 發表
HELLO !!! 我女女上幼B呀!! 應該無分, 我女女係大B, 又好高大, 成個4,5歲咁

複式洋房

估唔到喺度都搵倒幾個同學仔, 嚟緊有個家長日, 你哋會唔會出席呀? 到時相認吓先.

男爵府

我個囡都係上幼B喎...又係大囡喎...我個囡都算高...
上星期度過好似105cm, 40磅...
不過我囡囡09年o係第二間幼稚園讀左一年K1喇...
所以佢好似唔係咁開心要轉黎呢間學校再讀K1...

家長日我會出席呀...

原帖由 sachu 於 10-7-26 11:07 發表
估唔到喺度都搵倒幾個同學仔, 嚟緊有個家長日, 你哋會唔會出席呀? 到時相認吓先.

複式洋房

原帖由 pekkle1120 於 10-7-26 12:21 發表
我個囡都係上幼B喎...又係大囡喎...我個囡都算高...
上星期度過好似105cm, 40磅...
不過我囡囡09年o係第二間幼稚園讀左一年K1喇...
所以佢好似唔係咁開心要轉黎呢間學校再讀K1...

家長日我會出席呀...

...

到時可以一齊交流吓了

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Hi,大家好,我囡囡編左係上幼A,我希望佢嘅班主任會係吳老師,佢真好好嫁.

複式洋房

唔知佢哋K1有冇得參加課外活動呢?我睇倒學校個網頁有國術學.

複式洋房

我之前send email問過, 陳主任話冇o家...
要到低班先有...不過我就建議佢地加d 比幼班...
加上我之前send 過email 比陳主任, 叫佢地改善一下toilet 個垃圾筒...我唔想個囡到時番學成日掂到個垃圾筒, 手足口病...但上次開放日, 佢地都仲係用緊舊o個個千秋式o既垃圾筒, 我個囡一掉tissue 落去又掂到個垃圾筒...
激死...希望8月21日去家長日時, 佢地已經換左...

原帖由 sachu 於 10-8-11 13:06 發表
唔知佢哋K1有冇得參加課外活動呢?我睇倒學校個網頁有國術學.

複式洋房

原帖由 purple2010 於 10-8-12 17:06 發表
我之前send email問過, 陳主任話冇o家...
要到低班先有...不過我就建議佢地加d 比幼班...
加上我之前send 過email 比陳主任, 叫佢地改善一下toilet 個垃圾筒...我唔想個囡到時番學成日掂到個垃圾筒, 手足口病...但上 ...

我最希望改過套男裝校服, 有咩理由叫小朋友揪起褲腳邊去廁所, 學校阿姐話乾淨啲, 我就唔覺得囉, 基本上每個學生嘅校服都會買大一個size, 褲腳就一定長, 唔會剛剛好, 試問一個咁細嘅小朋友有咩可能可以死"那"高一邊褲腳pp呢, 顧得褲腳嚟又 顧唔倒"雀雀", 痾濕個機會重大, 我叫個仔試過, 佢答我好難痾.

複式洋房

我囡囡也是上幼B班。9月出世的,看上去都算髙大,但好似不到100CM。

複式洋房

呢個我聽到, 我都覺得攪笑...叫個3歲多o既小朋友點去vv 呢?

今早我老公打比我問我可唔可以要求老師調班...
因為我地班有個小朋友G6PD...唔可以用蚊貼...
我個囡一比蚊咬到, 就會腫得好犀利...次次都要睇醫生...
唉...我都諗緊可以點...人地話用花露水可以驅蚊...
我諗住買定支比個囡用...

原帖由 sachu 於 10-8-14 17:16 發表

我最希望改過套男裝校服, 有咩理由叫小朋友揪起褲腳邊去廁所, 學校阿姐話乾淨啲, 我就唔覺得囉, 基本上每個學生嘅校服都會買大一個size, 褲腳就一定長, 唔會剛剛好, 試問一個咁細嘅小朋友有咩可能可以死"那"高一邊 ...

複式洋房

原帖由 purple2010 於 10-8-24 10:39 發表
呢個我聽到, 我都覺得攪笑...叫個3歲多o既小朋友點去vv 呢?

今早我老公打比我問我可唔可以要求老師調班...
因為我地班有個小朋友G6PD...唔可以用蚊貼...
我個囡一比蚊咬到, 就會腫得好犀利...次次都要睇醫生...
唉. ...

我個仔都一樣, 不過冇辨法啦,呢個病發起上嚟好嚴重, 佢都唔想.

有冇家長27號係返11點呢?

複式洋房

番左2日學...覺得胡老師冇乜愛心...可能係因為我個囡之前讀左一年k1...第二間學校o既老師好錫我個囡...
而呢間一班成28人...又多人...老師又成日都趕頭趕命...
有好多野都唔慣呢間學校o既做法..
我怕會頂唔順幫個囡轉校添...
原帖由 sachu 於 10-8-24 11:12 發表

我個仔都一樣, 不過冇辨法啦,呢個病發起上嚟好嚴重, 佢都唔想.

有冇家長27號係返11點呢?

複式洋房

返咗幾日學, 胡老師話我個仔有野做時就冇咩點, 但一靜落嚟想想吓又想喊, 呢兩日仲同我講話唔想搭校巴, 見佢一上校巴就嚎哭.

首頁

尾頁

跳至