婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

SOLD

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我同6299唔係同住, 都無話好定唔好既, 不過佢地兩個雖然一齊住, 但係就兩個好唔岩, 一係就完全唔交流唔對話, 一係就互相單單打打, 所以每次番去食飯或者有乜事要食飯慶祝都好大壓力, 要兩邊都討好下.....

不過都可能佢地都明白我地難做所以對我地又無乜要求, 事實上我關心佢地仲多過我老公, 因為佢地兩個成日找我老公做磨心, 我老公好怕返去

不過我62 佢係直腸直肚的人, 有時佢講d 野真係好難聽, 同埋好自大, 乜都佢岩曬, 但佢對個個都係咁, 對老公仲會用呼喝既語氣(我估係佢想表現自己有威嚴), 有幾次攪到老公喊左幾晚訓唔著 (勁心痛), 但對我反而語氣會好d, 所以我覺得佢對我都算ok 啦, 雖然有時會覺得佢講野難聽....

男爵府

我6299對我好好
就連對我屋企人都好好

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

62激嬲老公個次, 就係個時攪緊婚禮d 野, 我地無比酒樓個到, 邊個坐邊圍的名單比62 (無諗過62會想睇嘛), 之後上去佢地到食飯62就嘈話佢無呢d 資料, 咁老公返到屋企咪諗住依貓比62羅, 點知一打開個依貓信箱, 見到62 send 左封依貓黎話個仔就黎結婚啦, 乜野資料都無 (其實只係呢個資料無....), 又唔知個仔的新居係邊 (個時岩岩入伙無耐, 62 根本未有時間黎睇@_@, 而買呢到之前係有打比62 問佢好唔好既....), 之後打左句「我愧為人父!!!!」, 之後老公喊左成晚, 我伴左佢成晚無得訓, 攪到第二日要請病假@_@

原帖由 shinku 於 10-6-4 17:06 發表
我同6299唔係同住, 都無話好定唔好既, 不過佢地兩個雖然一齊住, 但係就兩個好唔岩, 一係就完全唔交流唔對話, 一係就互相單單打打, 所以每次番去食飯或者有乜事要食飯慶祝都好大壓力, 要兩邊都討好下.....

不過都可 ...

珍珠宮

而62 講野攪到我唔開心個次, 就係佢話藉貫係上海既人, 女仔多數識講上海話, 男仔就唔識(都唔知乜野理論), 之後佢就話我papa 一定唔識上海話 (我papa 係我結婚早年幾過左身, 我62 都只係見過佢兩次...)。我話佢知我papa 識, 佢就話我papa 只係識聽, 唔可能識講, 我再話我papa上海話好叻架, 又識聽又識講仲好流利, 佢就好不肖咁同埋唔信

我個日返到屋企喊左好耐.....

可能係我個人問題, 我仲好掛住過左世的papa, 我接受唔到佢咁唔尊重佢, 同埋我都覺得佢真係好唔識尊重人

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我6299對我都幾好架 62重好冇乜所為架乜嘢都

男爵府

我同老婆+62 99一齊住.我老豆即係62.好到我老婆話想食炒飯.佢就走去買料重要炒埋.死未,99就無咩.係煩D,成日叫老婆著多件3/出門口記得關電制個D.

大宅

好媽媽勳章

我62同99現在對我好好
我99成日都會叫我出去食下午茶 行下街
有時我老公做得唔好 佢會鬧我老公嫁

子爵府

我都有個好奶奶...老爺就一早仙遊左.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我同6299一齊住....一直以來佢地對我都好好.....
老爺一聽到我地鍾意食d咩,就即刻去買(不過之後成日都會見到果樣野)..我d信擺係度,佢會幫我拎去寄...

奶奶對我好似對佢d女咁,一樣咁好...

佢地都好錫我個女....仲細心過我....

子爵府

畀面勳章

我62好好咖,從來唔會話人,就算係好錯都唔話,剩係話"家和萬事興",我99成日亂講嘢,但係無機心,同埋好怕我嬲,因為我嬲會俾佢知咖,所以我都幾好彩吖!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我62而經走左喇,不過佢對我都唔錯,
我99對我好好嫁,真係當我係女咁嫁

公爵府

畀面勳章

我62 99對我好好

複式洋房

我奶奶對我好好架..幫我湊3個小朋友(有工人幫忙).不過好多時佢都做晒D野..因為工人又慢又懶..62就少見D..不過佢咩都無所謂的...所以2個都好GOOD !

男爵府

我老爺奶奶都對我好好架,可能我地唔同住,老公又係獨子,佢地真係當我女咁錫,連我媽咪都話我奶奶勁錫我~~

別墅

我6299都對我好好~

珍珠宮

我62,99對我好好好好好....
佢地本身係基督徒,心地好好乜都冇所謂,同埋可能我老公係孻仔(對上3個家姐),佢地個個都好錫我老公,變相錫埋我,雖然我地唔係一齊住,但都有一段時間一齊住過(我坐月時),
當時真係照顧得我好好,佢地想我休息多d,家務唔洗我做之餘,bb都幫我湊埋,佢地只想我食&瞓,真係錫得有d誇張,haha,連食魚都幫我起魚肉,我真係好唔好意思ga,我老公都話佢地當咗我係bb....除咗坐月其間,平時都係咁對我的,我喺62,99屋企洗碗唔超過5次,每次都係我偷偷快手咁洗.....我3個姑奶都好好,可能我樣生得細,成日當我細路女卦 ,佢地有時唔喺hk返咗大陸,我會自動自覺幫佢地執吓屋(除咗咁,唔知點報答佢地)佢地唔會講人壞話,心地真係好好,我好感恩有個好老公以及佢地咁好既家人

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我老爺奶奶同我關係好好..可能佢地比較後生..我d朋友眼中都算係好有口碑..!!因為我永遠都會認同一樣野..你想老公錫..首先要錫佢屋企人..

珍珠宮

原帖由 xxaprilxx 於 10-6-6 17:28 發表
其實我62..99都算對我幾好...咩都唔洗我做..買咩都唔洗我比錢...雖然有時因為C6會同99吵交...有時會因為湊BB而意見唔同...不過..可能我夠硬..佢地都唔多敢話我...係有時講野唔多好聽...不過慣左啦..

. ...

我同你一樣
為左小朋友既野, 成日同99拗, 我最唔like佢見bb唔飲水就餵橙汁! 所以bb見到人地飲橙色既野就會扭計要.
佢係好好人, 但湊小朋友方式唔同, 都會引起爭拗

首頁

尾頁

跳至